Damian84 Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 strzelnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 Tak myślałem, dzięki wielkie Damian.. Na mapie jest inne oznaczenie, niż opisane w skrótach topograficznych. Pozdrawiam!A to dla takich zagubionych jak ja :)1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 2. Mam nadzieję, że się przyda! :)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sniper_bob Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 Tak myślałem, dzięki wielkie Damian..Na mapie jest inne oznaczenie, niż opisane w skrótach topograficznych. Pozdrawiam!"to to samo tylko znak ß" zastępuje się dwiema literami s"ß = ssw opisnie masz inaczej bo masz inny wyraz :)na mapie jest Schießst. czyli Schießstand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 7 Luty 2013 Share Napisano 7 Luty 2013 Wiem, uczę się Języka niemieckiego (Schiess- Strzelanie". Ale nie miałem pewności czy chodzi na 100% o strzelnice, bo jest w dziwnym miejscu położona. Dlatego wolałem zapytać fachowców :D. Jeszcze raz dziękuję za wszystko. Człowiek uczy się całe życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suwa Napisano 25 Luty 2013 Share Napisano 25 Luty 2013 Semitopografičeskaja karta Carstva Pol'skagoData wydania: [1811-1820]http://rcin.org.pl/dlibra/docmetadata?id=833Fragment mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzeb Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 http://www.mapa.wortale.net/84-Stare-mapy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 wycinki z mapay Heldensfelda opracowanej w latach 1801-1804. Obejmują sporą część obszaru współczesnej Polski i powalają dokładnością i ilością szczegółów :)trudno dostępna ale udało mi się zdobyć już sporo arkuszy tej mapy. Może ktoś chciał by się powymienać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav79 Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 na allegro są za 15 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talgo Napisano 22 Marzec 2013 Share Napisano 22 Marzec 2013 http://allegro.pl/mapa-heldensfeld-mapa-polski-z-1801-b-dokladna-i3113972830.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajacykow Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Dzień dobry.Czy byłby ktoś w stanie udostępnić mi materiały lub informacje dotyczące litewskich miejscowości z okresu RON-u? Dokładnie chodzi o lata 70. XVII wieku. Jest to trasa jaką pokonał Antoni Chrapowicki w czasie pisania fragmentu swojego diariusza. Interesuje mnie przynależność administracyjna z tamtego okresu.Te miejscowości to:Ożarce, Kobylniki, Świstuny, Mieżów, Repuchów, Sławienia, Bóbr, Nacz, Łoszyca, Borysów, Słoboda, Zabłocie, Hołodyszcz, Gródek, Kozaków, Bucewicze, Dekszmiany, Zalesie, Soły, Łosza, Wilno, Waka, Pawłowszczyzna, Orany, Mirecz, Rotnica, Hoża, ŁabnoZ góry dziękuję za wszelką pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janosik Napisano 20 Kwiecień 2013 Share Napisano 20 Kwiecień 2013 Witam.Czy ktos posiada dokladne mapy woj.lubelskiego?Interesuja mnie;Tyszowce,Laszczow,Tomaszow Lub.Tarnawatka,Zamosc i okilice.Za wszelka pomoc dziekuje.Kontakt na mailaPozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDomin Napisano 1 Maj 2013 Share Napisano 1 Maj 2013 Witam wszystkich.Czy ma ktoś może mapki z okresu przed II wojną światową. Mapki mają pokazywać okolice Środy Śląskiej (miasteczko koło Wrocławia). Wielkie dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepekevo Napisano 2 Maj 2013 Share Napisano 2 Maj 2013 witam poszukuje map okolic Tarnawa Turobin,izbica,Krasnystaw.Zamość,Parczew bo te co są to się powtarzają morze ktoś ma inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goliatIewaKsiezyce Napisano 2 Maj 2013 Share Napisano 2 Maj 2013 Witam. Ma ktoś może mapkę Księżyce (Knischwitz), okolice Wiązów (Wansen) woj. Dolnośląskie? interesuje mnie każda mapka a z czasów wojny i przed... pomoże ktoś ? pozdrawiam... mój email. goliat28@onet.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerjet Napisano 4 Maj 2013 Share Napisano 4 Maj 2013 Witam ! Poszukuję map okolic miejscowości:- Gniewoszów- Puławy- Kozienice- Dęblin (lewobrzeżna strona - okolice)Okres map - wszystkie sprzed II Wojny Światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eksplorator1995 Napisano 9 Maj 2013 Share Napisano 9 Maj 2013 Czy ma ktoś mapy Messtischblatt Czech?Szukam, szukam i nie mogę znaleźć, a jak mam to niestety nie da się ich pobrać tak jak w przypadku amzp.plPozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nirven Napisano 11 Maj 2013 Share Napisano 11 Maj 2013 Ma ktoś z Was może mapkę, lub pomysł gdzie takowej szukać, mogącej pokazywać linie frontu w okolicach Uścia Gorlickiego, Regetowa, Rotundy, Wysowej i okolic z okresu 1914/1915 - obszar na południe od Gorlic? Ewentualnie chociaż mapkę pokazującą ówczesny kształt gór, lasu, wsi, np. sztabówki? Chodzi o to, że odwiedzałem już kilkakrotnie tamte okolice, zwiedzając cmentarze wojenne i cerkwie i przyszło mi do głowy przejść sobie marszem nie po szlakach (bo te już w większości schodziłem), a górami, szlakiem okopów i linii walk. Zaznaczam, że nie chcę kopać z wykrywaczem, bo go po prostu nie mam, poza tym podobno Beskid Niski jest już przekopany na dziesiątą stronę. Z góry dziękuje bardzo za pomoc i wskazówki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 22 Maj 2013 Share Napisano 22 Maj 2013 Nirven, a próbowałeś może kontaktować się z GRH Gorlice. Oni organizują największą rekonstrukcję, która dotyczy bitwy pod Gorlicami. Jest szansa, że coś wiedzą na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadeks6 Napisano 30 Maj 2013 Share Napisano 30 Maj 2013 Witam. Czy któryś z kolegów jest w posiadaniu starych map Powiatu Kraśnickiego ewentualnie czy znacie strony z takimi mapkami?, wsi Gościeradów, Księżomierz, Szczecyn, Olbięcin itd, wszelka pomoc mile widziana. Proszę o linki ewentualnie skany Z góry dzięki tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Maj 2013 Share Napisano 30 Maj 2013 To może zobacz to http://www.mapywig.org/m/wig100k/P45_S34_KRASNIK.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman666222 Napisano 24 Czerwiec 2013 Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Chciałbym sie dowiedziec czy są stare mapy Bielska Podlaskiego i okolic? Najbardziej interesuje mnie wieś Szczyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł1415 Napisano 29 Czerwiec 2013 Share Napisano 29 Czerwiec 2013 Witam,poszukuję dokładnych map z działań na froncie gorlickim 1915 bądź starych map z okolicy gorlic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzlowiekLasu Napisano 6 Lipiec 2013 Share Napisano 6 Lipiec 2013 Ma ktoś może stare mapy trójmiasta i okolic min Banina Barniewic Rębiechowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi