DETER Napisano 22 Listopad 2005 Autor Napisano 22 Listopad 2005 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8097839&rfbawp=1132648917.881&ticaid=196a jak w temacie. Panom się w głowie przewróciło
Kiler Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Do widzenia wszelkie rekonstrukcje!!!No i zatem sprzedam bluze pustynna USA i GB.Ale jaja beda jak kolesia, badz lepiej panne spotkaja przedstawiciele upowarznionej sluzby i kaza sie rozbierac na ulicy.A buty taktyczne lub policji egipskiej to tez elementy ubioru wojskowego?
adi72 Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Bez komentarza...,a jest szansa że będzie jeszcze LEPIEJ.Pozdrawiam.
pni Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 To nie skandal to głupota, w dodatku nie do wyegzekwowania.
Kopi Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Witam.Dotyczy to tylko wyposarzenia WP i to wzorów i elementów, które zostały wymienione w Dzienniku Ustaw którymś tam. Zagranicznych ciuchów i wyposarzenia to nie dotyczy.Na zachodzie wojsko zarabia na demobilu niezłą kasę a u nas jak zwykle kiszka.Osobiście to i tak nie łażę w polskich rzeczach bo ich jakość jest gorsza od chińskich podróbek.PozdrawiamKopi
past Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 panowie bez paniki , wejdzcie na podforum rekonstrukcji tam jest link do rozporządzenia. Pismaki jak zwykle wszystko pomieszali.Nie wolno uzywać tylko polskiego - obecnego umundurowania , wszystko jest wyliczone. O sprawie jest wiadomo od jakiś 2 tygodni. Przekopane będą mieli chyba najbardziej wędkarze którzy lubują się w polskim umundurowaniu. Mało kto chodzi w naszym plamiaku po ulicy.
aklog Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Ale jak co do czego dojdzie czyli np. dopadną nas na wykopkach to nas udupią za: posiadanie wykrywacza, galoty moro, nóż powyzej 15 cm, i odznakę co właśnie wykopaliśmy (jest na niej adolf lub jakiś niekońiecznie lubiany symbol) więc - propagujemy nazizm!
Kopi Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Witam.Chodziło mi oczywiście o wyposażenie a nie o wyposarzenie. :)PozdrawiamKopi
yorik Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 No to wrócą czasy ścigania przez czujne MO i WSW nieszczęsnych posiadaczy moro - jak w latach 80.Ale jak ktoś będzie chciał sie podszyć pod dzielnych żołnierzy WP w niecnych celach to i tak sobie poradzi.Jak zwykle prawo uderzy w takich Bogu ducha winnych np. wędkarzy.Wbrew pozorom ja dosyć często widuję młodzież w naszych plamiakach na ulicy.Ale sądzę, ze to będzie prawo martwe, albo prawie martwe.Kilka wpadek stróżów i będzie po sprawie.
oksio Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 O sprawie w woju wiadomo od miesiąca i nikt nie ma pojęcia jak to ugryźć! Odchodzący komuch dał popis swojej wiedzy o armii i sprzedaży niewykorzystanych zapasów .Czyli spoko rozporządzenie pozostanie na papierze bo wystarczy odpruć pagony lub mała przeróbka i mundur traci swoje cechy ( brak zgodności z wzorem) Dziś trudno dobrać spodnie z bluzą bo kolorystyka się nie zgadza .Kto to kurka produkuje !
KamAndy Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Witam.Pan Radek chyba wprowadza do MON zasady programu Oszczędne Państwo". Zacznie oszczędzać na mundurach i butach. Współczuję nie tylko wędkarzom, ale wielu harcerzom i organizacjom paramilitarnym, których obecne mundury polowe WP to stroje organizacyjne.Pozdrawiam. Andy.
oksio Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Kurka ludzie popatrzcie kto podpisuje rozporządzenia i na datę.I zobaczcie od kiedy Pan Radek jest ministrem .pozdr.oksio TPS
wons Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 No tak, ale jeśli ja chodzę w naszych teraźniejszych butach wojskowych, to znaczy, że łamię prawo, tak?? Ale zakaz obejmuje cywili, a skoro takie same buty nosi się, np w Straży Pożarnej, Straży Leśnej, Policji czy choćby w służbach ochrony to znaczy, że już zakaz nie obejmuję?? Czegoś tutaj nie rozumiem... Nasze kochane prawo...pozdro G.
jacenty2004 Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 no to ciekawe czy ten Radek tą głupotę odwoła ?
Boruta Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Ja też się boję, że mi buty zabiorą i będę na bosaka po mrozie zasuwał.Pozdrawiam
berthie Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Ciekawe co na to lubelski Protektor, producent butów.Z tego co wiem to ich buty mozna normalnie kupić w sklepie, a teraz co, wycofaja je.Głupota i tyle.pozdro
Czarek Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 A ja chodze w wojskowej czapce zimówce bardzo sobie chwale i nie zamierzam jej zdejmować:)
Kopi Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Witam.Akurat PROTEKTOR" ma mały problem. Wystarczy tylko wszywka od wewnątrz z napisem Rynek Cywilny" i o sprawie, albo na wojskowych metka kontraktowa. Wszystkie firmy na zachodzie szyjące dla wojska tak robią.PozdrawiamKopi
grba Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Zaczyna się od bicia odmieńców seksualnych ... potem zakazuje się noszenia mundurów... później...Tak umiera wolność.
Lokomotywa Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Lepsze jaja były wczoraj jak podali że mamy swoje szyby naftowe w Iraku -Sikor nam to załatwił a dzisiaj informują że podrożeje paliwo w przyszłym roku
Boruta Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 A PGNiG-e ne mogło by tam wiercić?Pozdrawiam
kocur Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Wracając do głównego tematu postu .... No debile, debile i jeszcze raz debile. Coś jest mundurem, a po wypruciu np. ściągaczy już nim nie będzie. Troche mi to przypomina idiotyzm z ciężarowymi Seicento i Tico. Doprawdy bezkres ludzkiego debilizmu czasem mnie przerasta. Czy znacie podobne zakazy w UE czy na świecie ? Przecież nie żyjemy na pustyni ...A co do reakcji n aten debilny zakaz komentarzem niech będzie fotka.pozdrawiam - kocur !P.s. ale poniekąd może nam to paradoksalnie pomóc unikać POlicji. Np. Nadgorliwy strażnik leśny odziany w moro, już tak chętnie się przy...bie do kopacza, bo sam łamie prawo ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.