Skocz do zawartości

Bzura 2005 - wrażenia

K4CZOR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Z całym szacunkiem jak czytam Schreku, to co napisałeś, to mi się wszystkiego odechciewa. Przykro, że piszesz takie rzeczy, mam nadzieję, że zaprosisz mnie kiedyś na rekonstrukcję, na której pokażesz jak się ją przygotowuje, realizuje i rozlicza.
Reszte pozwolę sobie przesłać na priva.
z wyrazami szacunku
Paweł Rozdżestwieński
  • Odpowiedzi 245
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
wędrowiec39 -> nie byłem na Bzurze, ale dzięki za to co napisałes, czytałem z przyjemnością. Tylko nie przepraszaj i nie pisz, że to patos, bo to żaden patos. Opisałeś co czułeś, podzieliłeś się emocjami - git!

Jaeger i parę innych osób -> też dzięki za Twoje słowa, bo juz myslałem, że tylko ja jestem taki archaiczny", czy jak to ująłeś przewrotny".
Napisano
A ja choć nie byłem i nie widziałem to chciałbym pogratulować wszystkim i organizatorom i grupom rekonstrukcyjnym kolejnej Bzury. Ta impreza jest nam bardzo potrzebna i róbmy wszytsko, aby odbywała się co roku. Pomimo wszytskich niedociągnięć efekt jaki widać na zdjęciach jest piorunujący.

Sam brałem czynny udział podczas organizacji Bitwy Wyrskiej w tym roku i doskonale wiem jak to wygląda z punktu widzenia organizatora. A zorganizować taka impreze jak Bzura to nie łatwy wyczyn i miejcie to na uwadze. Ważne jest także, aby wyciągać wnioski z błędów i tego życze organizatorom.

Ku Chwale Ojczyzny !

d007
Pro Fortalicium
Tychy
Napisano
Oj Scherku
Sam się postarałeś żeby nie było czego wycinać. Wszyscy wiedzą o co chodzi, ale nie trąci to chamstwem.
Trochę inwencji wystarczy żeby nie było problemów.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 01:00 21-09-2005
Napisano

Byłem, widziałem, skomentowałem: http://forum.westerplatte.org/viewtopic.php?p=285#285

Brawa dla g.r.h wszystkich formacji - jestem pod ogromnym wrażeniem.

[usunięta reklama]...
A na foto obok trzon niemieckiego plutonu kompanii szturmowej, która w przyszłym roku będzie atakować Placówkę Fort" na Westerplatte. Będzie się działo! :)...[usunięta reklama]

Pozdrawiam uczestników! wachmistrz

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 09:11 22-09-2005

Napisano
Było superrrrrrrr.Efekty wzorowe
Ale za mało ``niemców``.Za rok będzie dużo więcej -obiecuje wstąpić ze swoją grupą ``SGO Narew`` miałem brać tyeraz udział ale po zastanowieniu się z chłopakami z grupy ruszamy ostro za rok :)
Bardzo piękny popis dała kawaleria ruszająca do ataku z okrzykiem .Aż serce drżało i dreszcze przechodziły po ciele.
pozdrawiam
ubenfurer
Napisano
Witam!
Wpadłem do Brochowa w ostatniej chwili. Jedyne wolne miejsce znalazłem po wschodniej stronie pola bitwy. Obok nas szykowali się do inscenizacji Czesi, jedna drużyna polska i kręcili się niemiaszki. W czasie inscenizacji dzieciaki miały zasłonięte pole widzenia przez Tatrę , której silnik odmówił posłuszeństwa i orkiestrę, która po występie zalehła na trawie przed nami.
Ochrona miała kupę roboty bo Czesi przed nami oczeyszczali wóz bojowy z łusek i dzieciaki wybiegały pozbierać je na pamiątkę. W pewnym momencie nie panowali nad sytuacją.
Nie byłem w stanie ogarnąć całego pola. To co udało mi się zobaczyć i zapamiętać było OK. TKS na chodzie to coś wspaniałego! Efekty pirotechniczne świetne (może troszkę za dużo dymu). Zapraszam się na przeszły rok :)
Gdzie mogę zamieścić moje i brata fotki aby stały się ogólnodostępne? Niestety padł mi akumulator w aparacie i nie zrobiłem tego zbyt wiele :( ale zawsze coś.

Pozdrawiam
Sławek
Napisano

WITAM

czy mógłbyś przesłać mi na e-maila wiekszę zdjęcie z odkrywcy naszej sanitariuszki z 4 pułku strzelców konnych

pozdrawiam Jurandot strzlec z cenzusem 4PSK

Napisano
Wachmistrz - czy reklamowanie tutaj komiksu nie jest przypadkiem świadectwem tak krytykowanej przez Ciebie komercji? Kto na tym komiksie zarabia - Ty czy Twoje Stowarzyszenie? Może by moderator zajął się tym przypadkiem reklamy?
Napisano
Byłem, widziałem, chcę jeszcze.
Tymczasem sporo zdjęć jest na http://www.militarni.pl/?lang=1&cat=164

Pozdrowienia i podziękowania za wspaniały pokaz.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora polsmol 00:44 23-09-2005
Napisano
revolt napisał - wszystkie grupy rekonstrukcyjne zapraszam do Iłzy w sierpniu 2006 zamierzamy zorganizować inscenizacje z 1939 roku -
Daj jakieś namiary
Napisano
Peter napisz mi na maila { bunker2@op.pl } swoje namiary i co tam chcecie zrobić a sie ze swoją grupą ``SGO Narew`` jako -42Pioner Batalion- być może zjawimy.I jakby co to my chętnych zapraszamy na rekonstrukcję w nasze strony-wrzesień ,Nowogród 2006.
pozdro
ubenfurer
Napisano
proszę o kontakt z wojakami ze szpitala np. z p. rotmistrzem :) adres: negotium@wp.pl, chcę wam coś podesłać w prezencie. Chłopaki z GOŚ/Profortalicjum napisałem już na adres fundacji. Wędrowiec39- ujęłeś całą istotę rzeczy- szkoda, że nie mieliśmy okazji poznać się osobiście. Myślę KZ, mam taką nadzieję, że jest nas więcej niż 3.

Nadto pozwolę sobie jeszcze na taką małą, osobistą refleksję- szkoda, że mimo tego iż 17.09. wypadł właśnie tam na miejscu nie było żadnego oficjalnego wspomnienia tej daty...trochę zazdroszczę kolegom z za dawnej niemieckiej granicy- na Mazowszu w okolicach, w których byliśmy tam praktycznie każdy punkt to małe miejsce pamięci narodowej, macie to, żyjecie z tym na co dzień. Moja mała ojczyzna z takimi krwawymi pamiątkami (czerwonymi, kanclerskimi pieczęciami dawnej Rzeczypospolitej") 600-set lat historii pozostała za kordonem...w dawnem województwie tarnopolskiem...
pozdr.
J.
Napisano
Witam

Jeager jesli mozesz to napisz to na forum u nas www.gos.fora.pl, Wedrowiec, ma teraz zajob w robocie wiec nie wiadomo kiedy nam to przekaze :( Male sprostowanie: Pro Fortralicium :)

Pozdrawiam Strz. Leszek B.
Napisano
sama rekonstrukcja bitwy była piękna, ale od strony organizacyjnej lipa. Ci żandarmi jeżdzący gaz-em w hełmach francuskich wz.26 byli nie do strawienia. Z JEDZENIEM TEŻ BYŁO SŁABIUTKO.POZDRAWIA 9PSK Z GRAJEWA KTÓRY TAM BYŁ I NIEMCA WALECZNIE BIŁ.
Napisano
Przecież to były pierwszowojenne włoskie Adriany których, choć niewiele, to troche polska armia przed 1939 posiadała - nie zauważyłeś? :-)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie