Skocz do zawartości

Ciężarówki w WP II Rzeczpospolitej

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 months later...
  • Odpowiedzi 426
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Jakbym musial glowe dac po noz to powiedzialbym ze to jakas jednostka lotnicza i w takim przypadku ta przyczepa to pewnie jakis agregat ale ani-ani z samochodow nic nie poznaje :( . Umieram z ciekawosci na rozwiazanie tej zagadki!
Napisano
na zdjęciu sadykowym: dwa Berliety z reflektorami 150 cm i 15 Citroenów z reflektorami 120 cm i osprzętem. Osobowego nie poznaje, ale może być dwumiejscowy Fiat 508. Jednostka zwała sie morska kompania reflektorow plot (czy jakoś tak, ale teraz nie sprawdzę)...
Napisano

Jeszcze raz, bo nie weszła.
Jeśli ta próba się nie powiedzie, to proszę moderatora o usunięcie tych postów orza moich wcześniejszych nieudanych.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Witam,

Z tego co mi wiadomo, w Ustianowej (Ustianowa w Bieszczadach) znajdował się Wojskowy Obóz Szybowcowy, więc zdjęcie kwalifikuje się do tego wątku.

Czy jest ktoś w stanie zidentyfikować samochód holujący przyczepę szybowcową? Jakiś pick-up Fiata?

Pozdr.,

MJU

Napisano
Polnischer Sani-LWK in Sochazchow - taki opis był do zdjęcia Jotesa z 21:24:00. Mam wrażenie, że ta sanitarka już była za zdjęciu z tyłu.
Napisano
Sten, czy moglbyś sie do mnie odezwac na studiopro@op.pl, bo mi poczta odwala maile do ciebie jako Failed. Przepraszam wszystkich za prywatę na forum.
Napisano
banalny wózek do robót torowych od tej wąskotorówki na drugim planie.Ale i tak dziwny jakis ten zestaw - furgon 508, C2P i armatni przodek, a do tego wózek...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie