Skocz do zawartości

Pancerne ciekawostki 2

bodziu000000

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 309
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Ten M-10 to słynne trojany z Arden. Ciężko je pomylić z oryginałem bo i tak zdradzały je szerokie gąsienice i wielkość...ale liczyło się pierwsze wrażenie...
ps. zdjecie maszyny kroczącej pod Kurskiem,.....rewelacja!!!!!ma ktoś wyobraźnię!!! he he
Napisano
A to chyba samorobka z Leningradu."

I do tego współczesna, z l. 70. o ile pamiętam - makieta opancerzonego ciągnika Na ispug" czy innego ChTZ-16 (tak jest do nich podobna, że trudno wyczuć co ma przedstawiać).

Pzdr

Grzesiu
Napisano
hmm Wojtek, śniło mi się kiedyś coś takiego :P
Niemiecka maszyna krocząca" typu może egzoszkielet" :P jakieś 2-2,5 metra albo na dwie gąsienice albo rusztowanie wspomagające nogi jak w maszynach kroczących, oczywiście opancerzenie dla kierowcy i mg42 zamiast łap :D i silniczek diesla na plecach :) fajne, szkoda, że w żadnej grze tego nie widziałem..
  • 1 month later...
  • 11 years later...
Napisano
Prawie tak ale to chyba któraś z wersji brytyjskiego MK VI Crusader" w służbie niemieckiej noszącego oznaczenie Kreuzerkampfwagen MK VI 746(e).
Napisano
Wybitnym znawcą czołgów brytyjskich z okresu II wojny światowej także nie jestem ale po bliższym przyjrzeniu się (zwłaszcza patrząc na koła) to skłaniam się ku temu że to nie Crusader" a wcześniejszy Cruiser" najprawdopodobniej w wersji MK IV. Zresztą Crusadery" pojawiły się w boju dopiero w 1941 r. w Afryce natomiast Cruisery" walczyły już w 1940 r. we Francji i to najprawdopodobniej jeden z tychże czołgów zdobytych przez Niemców. Zresztą krajobraz z fotografii nie wygląda na afrykański a tam w ręce niemieckie trafiły Crusadery" czyli po ichniemu" przemianowane na Kreuzerkampfwagen MK VI 746(e). Ale rzeczywiście niech wypowiedzą się Koledzy lepiej znający się na czołgach brytyjskich.
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie