bodziu000000 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Dzięki BJ, może tam wpadnę w przyszłym tygodniu.PzdrBodziu
BLACK JACK Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Powodzenia, daj znać co ci wyszło po oględzinach!Możesz walić na moją prywatną mejlownicę!SalutoBJ
merlin44 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam Kolegów!Glęboko poruszony wątkiem pociągów pancernych zebrałem pewne dostępne mi materiały.. Muszę się z Wami nimi podzielić..Jest kilka zdjątek, ale nie bardzo mam czas zająć się ich dostosowaniem do wymogów Bociana.. Gdyby był ktoś chętny mi pomóc i podał maila to prześlę.Zapewniam, tego na forum jeszcze nie było.Własny komentarz do zdjątek napiszę osobiście. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, dobrze, że Jesteście.. Kto by dbał o pamięć o tym, co święte w naszej historiimerlin
bodziu000000 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Jak możesz Merlin44 to przesyłaj, chętnie pomogę.PzdrBodziu
merlin44 Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Bodziu, może jeszcze adres..pewnie gdzieś jest, ale jestem w pracce i mam niewiele czasu.Sam rozumiesz,korzystam z kompa pracodawcy, marnotrawię czas pracy...
jotes Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Zdjęcia od Merlina.Chwilę to potrwa.Na początek pociąg na moście.
JoncaA Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Merlin, badz tak dobry i wyslij pliki rowniez do mniastudiopro@op.pl
Mi.Der Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Trochę rozjaśniłem. Niestety, trudno rozpoznać lokomotywę (jakbym miał strzelać, to może seria 73 z opancerzeniem jak w Groźnym"?). Ale dalej jest chyba nieopancerzona lokomotywa?
sadyk Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam wszystkich MPPDo JoncaA. Adres wyslalem.Do Grendel. Znasz pamietniki Stanislawa Czerepinskiego, bylego dowodce dyonu w 1 Pulku Artylerii Przeciwlotniczej (zreszta dla MPP osoby tej chyba nie trzeba przedstawiac). W 39 mial mobilizacje Parku Broni Pancernej Nr 1 wlasnie w Modlinie z ktorego wyjechal 2 IX przez Warszawe do Siedlec i dalej. Moge podeslac kilka z okresu Modlinskiego. Materialow modlinskich roche mam" (i nie jest tego kilka stron).
sadyk Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Do Mi.Der.Pewny jestes, ze to lokomotywa z pociagu pancernego? Oczywiscie chodzi o ta z pierwszego planu.
JoncaA Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 1.Sadyk - a nawet dwa adresy. Tyle, ze onet (moze mozilla)potrafi polykac poczte i boje sie , ze to wlasnie sie stalo. Wyslalem dwa maile.2. z tego sie juz nic wiecej nie wycisnie.
sadyk Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Do Forteca.Myslalem o tym, ze ktos - siegajac do zrodel - napisze cos konkretnego o dziejach tej jednostki wojskowej na wybrzezu. Od kiedy do kiedy funkcjonowala, dowodcy, zolnierze, stacjonowanie, przynaleznosc, rozkazy itp.
Grendel Napisano 14 Styczeń 2005 Autor Napisano 14 Styczeń 2005 Sadyk,Za wszystko co dotyczy opl-ki modlinskiej i wszelkich baterii motorowych oraz ich sprzetu (C2P!) bede niezmiernie zobowiazany, jak juz uprzednio pisalem.Wspominanych przez Ciebie pamietnikow nie znam, choc nazwisko majora rzeczywiscie nie jest mi obce - z wielka przyjemnoscia bym je przeczytal, o ile to mozliwe.PozdrowieniaGrendel
bodziu000000 Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Przepraszam, że nie odpisałem wcześniej. Jak możesz Merlin, podeślij te zdjęcia także do mnie, podaję adres:bobel@poczta.onet.plPzdrBodziu
WaldekM Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Jest jeszcze jedno znależisko" podobne do wieży I Marszałka. Czy ktoś wie co obecnie dzieje się z tym wagonem? http://www.gp.pl/prasa/gp/dokpub/01-02-23/poznan/050.htmlPozdrawiamWaldek
bodziu000000 Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Z tego co pamietam, to w tamtym roku było troche mówienia o tym wagonie. Zainteresowane nim było Muzeum Pancerne w Poznaniu. Czy tam trafił w końcu, nie wiem.PzdrBodziu
sadyk Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Witam MPPPoznanski wagon jest w muzeum broni pancernej w Poznaniu. Na razie nie jest poddany konserwacji, wiadomo brak pieniedzy. Wedlug mnie wagon ten nie sluzyl" w Poznanczyku". Miejscowi mowili tez, ze sluzyl w III powstaniu slaskim. Jego strzelnice nie przypominaja mi zadnego polskiego wagonu.
WaldekM Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Dzięki za informacje. Sadyk a masz może jakieś zdjęcia tego wagonu? Na tym, które widziałem to oprócz tego faceta niewiele widać.Pozdrawiam.Waldek
sadyk Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Waldek M.Jedno ladne zdjecie bylo publikowane w Odkrywcy" chyba w kwietniu 2001 r. (Towarowa pancerka"). Wiem, ze jeden z dziennikarzy - chyba Gazety Poznanskiej" - obfotografowal ja z kazdej strony (nawet spod z wlazem) w trakcie podnoszenia wagonu przez dwa (sic!) dzwigi. Zreszta kilka notek na temat tego wagonu ukazalo sie w prasie poznanskiej.Sadyk
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.