Bocian Napisano 12 Grudzień 2004 Autor Napisano 12 Grudzień 2004 Jak w temacie poszukiwani moderatorzy do poszczególnych działów forum. Chętnie również widziane propozycje co do tematyki kolejnych nowych.Jeżeli ktoś czuje się na siłach to proszę o kontakt: bocian@odkrywca-online.com
Jaro5 Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 WitamChętnie bym pomógł gdyby nie problematyczny dostęp do netu. Ale jeśli mozna coś zaproponować to moze dział identyfikacja łusek" bo sporo tego typu postów pojawia sie na forum.Pozdrawiam
gumiś Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Bocian, a może jakieś forum z porcelanką?Pozdrawiam - REINFELD
polsmol Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Co sądziecie o utowrzeniu forum dla tematyki WP IIRP i wrzesień 1939? Wątków z wiąznych z tym tematem jest całkiem sporo a nie wpisują się one w 100% w tematykę forum.
Bocian Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Właśnie skończyłem panel moderacji do forum.Po testach zostanie oficjalnie uruchomiony.Na razie mamy 4 moderatorów.Wolne jeszcze działy to:- Sprzęt poszukiwawczy- Gry wojenne- Konserwacja- Monety i nie tylko- Książka i film
beaviso Napisano 17 Grudzień 2004 Napisano 17 Grudzień 2004 Według mnie do każdego działu, zwłaszcza Głównego, powinno być kilku moderatorów. Do Głównego tak ze 3-4. Chodzi o to, aby nie było takiej wielkiej presji, że człowiek np. chce iść spać, albo na całonocną imprezę, ale na siłę i w pośpiechu przegląda forum w poszukiwaniu bałaganu. Kilku modów to standard na wielu forach. Jako że praktycznie codziennie zaglądam na forum, chętnie - o ile jest to akceptowalne - pomodziłbym" na Głównym, ale w towarzystwie tak ze 2 osób o identycznych uprawnieniach.
wicja1 Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Kocham wykrywacze,ale nie mam w domu komputerka,cholera!
mietek Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Popieram beaviso, czasem zdarzają się sprawy losowe i się nie da wszystkiego zrobić samemu. Na głownym to 2-3 osoby, na pozostałych po 1-2, w zależności od forum, powinny wystarczyć.
Bocian Napisano 18 Grudzień 2004 Autor Napisano 18 Grudzień 2004 Nie przesadzajmy :)Dotychczas jakoś wyrabiał się jeden.Po wprowadzeniu logowania na forum drastycznie spadła liczba śmieci.Tak napisałem poziomowanie dla moderatorów że może ich być dowolna ilość do dowolnego działu. Jeden do wielu, wielu do jednego. Do wyboru do koloru. Nowum w stosunku do innych tego typu zabawek będzie przenoszenie całych wątków. Będzie ono możliwe z dowolnego działu do własnego. Czyli moderator może wejśc w kogoś dział i zabrać" sobie wątek do siebie. Nie będzie natomiast możliwe przesuwanie wątków z własnego działu do kogoś. Wydaje się dziwne ale ma logiczne uzasadnienie.Na dole forum będzie informacja kto i jaki dział moderuje po to aby nie było niejasności.Nie jest ani zapewne nigdy nie będzie to tak rozbudowany kombajn jak phpBB ale ewolucja forum idzie w dobrym kierunku a każdy ciekawy pomysł ułatwiający korzystanie z forum będę realizował.
mietek Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 A Jaro powinien załatwić sobie dostęp do netu!!!Dział łuski jest jak najbardziej uzasadniony :)Acha, dział monety i nie tylko, warto by zmienić na monety, odznaczenia i nie tylko"
Boruta Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Tylko kochani moderatorzy nie przesadzajcie z ostrością swoich osądów i z banowaniem ;-)).Pozdrawiam
danieloff Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 A że tak zapytam na marginesie, z ciekawości - moderatorzy będą społeczni", czy na etacie"? :-)daniel
Bocian Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Osoby które się zgłosiły bardzo proszę o parę dni cierpliwośći. Muszę jeszcze dopracować parę drobnostek. Beta testerzy już pracują na panelu i jak na razie nie ma problemów.Moderatorzy są społeczni.Myślę że dzięki większej ilości moderatorów będzie można wprowadzić więcej działów i jakoś je dopracować.W serwisie na dniach zostanie udostępniona wyszukiwarka do artykułów oraz dodane nowe teksty.Przy okazji zostało poprawione forum a dokładniej powinny się zauważalnie szybciej ładować ponownie wątki z których co poniektórzy :) porobili sobie galerie i potrafią mieć po 100 miniaturek a każda po 3-4kb.Co do osobnego działu o łuskach to jest to jakiś pomysł wart zastanowienia.
prezesszczepan Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Witam.Cieszę się Bocian,że przydały Ci się wskazówki z naszej rozmowy którą kiedyś przeprowadziliśmy na gg.Jakby co to jestem chętny do działu gry wojenne" dużo gram i znam się na tym dość dobrze (ewentualnie inny dział).Co do propozycji działów to :1.Łuski i pociski2.Pojazdy,samoloty,okręty etc.3.Podziemia,bunkry,schrony itp.4.Historia Pozdrawiam Prezesszczepan mój gg 3406675.
vonadamski Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Witam!!!Sądzę że mógłbym popracować w dziale gry wojenne". Powstał dzieki mnie wiec moge go moderowac nie? :)Z powazaniem vonadamski
woytas Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 von mnie wyprzedzil bo ja tez za gry chcialem sie chwycic :) moze byc nas 2 nie?
Bocian Napisano 20 Grudzień 2004 Autor Napisano 20 Grudzień 2004 Na dniach już podeślę info.@przesszczepan - rozczaruje Cię ale Twoje wskazówki" podczas naszej wymiany zdań na GG nie mają z tym nic wspólnego.Panowie spokojnie nie wszyscy naraz :) nie przewiduje moderacji na próbę więc jeżeli ktoś nie jest pewien to niech się zastanowi. Co do gier zastanawiałem się nad serwerem do Wolfa ET lub CoD. Nie jest to wykluczone ale tylko w godzinach nocnych.
Frozzer Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 bocian - a moze serwer do day of defeat, badz medal of honour. to sa gry w ktore mozna poza bezmyslna strzelaninka, troche taktycznie popracowac :>zreszta dokopalbym wam ;-))))
prezesszczepan Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 Hmm serwery do gier nie głupi pomysł,popieram prośbę Frozzera
michalczewski Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 CoD jest lepsza taktycznie od MoH :D
beaviso Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 A ja proszę o nietworzenie zbyt dużej liczby działów. Dodając działy typu np. samoloty, okręty, itd. zaczęlibyśmy zastanawiać się po co w zasadzie forum Główne. A przyznam, że lubię przeglądać tutaj regularnie 2-3 fora tematyczne - odpowiada mi przelecieć tematy z góry na dół zamiast skakać między działami. Natomiast konkurencyjne Poszukiwanie Skarbów" wpienia mnie mnogością działów i zapewne dużo tracę, bo po prostu nie chce mi się nawigować pomiędzy jego wszystkimi subforami. A jako że jesteśmy forum o zasięgu krajowym, i do Axis History Forum nam daleko, stąd nie trzeba chyba zbyt wielu podziałów. Oprócz łusek, oczywiście :)
prezesszczepan Napisano 21 Grudzień 2004 Napisano 21 Grudzień 2004 Fakt faktem na PS jest dużo działów,jednym to odpowiada bo jest wszystko uporządkowane i włazisz na ten dział co Cie interesuje,dla drugich jest to uciążliwe bo interesuje ich wiele działów i muszą przeskakiwać między nimi.Tylko patent na to jest taki,że jak się logujesz i klikasz na wyświetl nowe posty to wyskakuje Ci lista postów napisanych od ostatniej Twojej wizyty na forum,co jest bardzo wygodne i czytasz nowe posty z działów co Cię interesują a innych wątków poprostu nie otwierasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.