pająk Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Wysłałem mail do premiera. Mam kumpla, korespondenta radia ESKA. Poproszę go o nagłośnienie tej sprawy. Pozdrawiam
GRE122 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Witam,Przed chwila wysłałem list (maila) do najstarszej lotniczej gazety w Polsce Skrzydlatej Polski" mam nadzieję że to coś pomoże.
obert8 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 sprawa zostala przekazana do TVN UWAGA zobaczymy
vfr800 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Witam!Ostatnie informacje wskazują na to ,że bliska i dalsza rodzina opiekuje się obecnie Panem Generałem. To dobra informacja. Nic zaś nie wiadomo o wsparciu ze strony organizacji do tego przeznaczonych! Może nasze listy coś zmienią! Cieszę się ,że tak MOCNO zareagowaliście.Pozdrawiam!!!
IRONRAT Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Po przeczytaniu wszystkich dotychczasowych listów w tym wątku nasuwają się 2 refleksje:1.W Polsce jest tak jak jest. Każdy wie i komentować tego nie ma sensu.2.Jest jeszcze nadzieja, chociaż nikła. Są nią ludzie tacy jak Wy, których jeszcze obchodzi coś więcej niż stołek i zielony banknot.Pozdrawiam wszystkich.Ironrat
woytas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 kurde najwiekszy bohater mojego dziecinstwa...jest mi glupio i wstyd...
Heruss Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 HEJKoledzy jak macie jakies namiar na rodzine gen.Skalskiego telefon lub cokolwiek dawajcie!!!JEST PIERWSZY ODZEW,!!Jak pisalem wyslalem maila do RMF FM i odezwal sie reporter, zadzwonil do mnie osobiscie i prosil o jakies blizsze informacje.PozdrowieniaHErusstel 504 079 557 (to moj nr)
Bocian Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Panowie sprawa jest szczytna, wątek przepełniony emocjami i pozytywnymi reakcjami. Więc nie dopuśćmy żeby zmienił się w galerię przekleństw. Jak można pisać o szacunku i wsparciu używając takich słów. Niestety musiałem powstawiać parę [cenzur]. Trochę powagi. Jeżeli kiedyś ktoś da gen. Skalskiemu np. wydruk z tego wątku po to żeby pokazać jak ludzie go cenią i pamiętają to co przeczyta? k.... h.... p... k....?
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 może trzeba po prostu po ludzku się zrzucic i pomoć potrzbującemu - pamietacie jak ładnie pomagaliście kol.Krukowi ? Tu jest kolejna opcja - z chęcia coś wpłace na tak szczytny cel.
Magach7 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Dopiero przeczytałem ten wątek i chciałbym dorzucić swoje 3 grosze. Tak się składa, że pan Skalski ma mieszkanie na tej samej klatce co moja babcia i często z nią o nim rozmawiałem. Z tego co wiem to obecna sytuacja wynika z jego zbytniej ufności w uczciwość ludzką. Poznał 2 młodszych od siebie ludzi z, którymi wkrótce się zaprzyjaźnił. Okazało się jednak, że przyssali się do niego, najpierw pożyczali" pieniądze a w końcu namówili do przepisania mieszkania na siebie w zamian za opiekę". Sprawa jest w sądzie, istnieje duża szansa unieważnienia umowy. Może w weekend porozmawiam z babcią i się czegoś więcej dowiem.PozdrawiamMagach7
SAMANOSUKE Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Kurna co sie dzieje w tym [cenzura]kraju...Ludzie zeby weterani w przytułku ladawali..Upadlismy tak nisko ze nawet chyba nizej sie nie da....Pozdro...moze głupio pisze ale to moje zdanie...
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Kurcze aż mi sie to w głownie nie mieści ... przecież to nie jakiś szary strzelec z czasów wojny ino SKALSKI! O nim każdy chyba słsyzał - Cyrk Skalskiego itp ... kto zestrzelił pierwszy samolot niemiecki w 1939 roku? Skalski ! Działajmy ! Ja nie mam doświadczenia w tym wiec jedyne co moge od siebie dorzucic to opcje:- wpłata zapomogi- naglosnienie tematu (na www.bolas.prv.pl/www.28pp.prv.pl/www.forum.bolas.prv.pl)Zróbmy coś tak po prostu być nie może - schyłek zycia w kraju o który się tyle czasu walczyło (w przypadku p.Skalskiego) z takim wysiłkeim i taka nagroda. Wstyd mi za nas ze tak się mu odpłacamy. Trzeba pomóc i to szybko wrecz piekielnie szybko!
SAMANOSUKE Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Ten naród odwdziecza sie ludim takim jak S.Skalski przytulkami...Jezu do czego to dochodzi....
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Informacje o losie gen.Skalskiego i prośbę o pomoc przekazałem do reportera łodzkiego Radia Łódź i jednocześnie dziennikarza TVP3 Łódź. Dam znać jak coś będzie wiadomo. Pusciłem tez info po sieci na forum gazety wyborczej.
obert8 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Magach zjakiego jestes miasta bo wszyscy sie glowia gdzie jest gen SKALSKI pzdr obert
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Z tego co zrzoumiałem to KRAKÓW chyba ale nie chce wprowadzać w błąd. Swoją drogą puścice info wszystkim znajomym na GG moze to nieco nagłosni sprawe
Magach7 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Mieszkał w Warszawie w kamienicy przy Alei Wyzwolenia.
jaca2003 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Panowie szlachta kolega herrus napisał o odzewie z RMF.Obawiam sie ze na tym moze sie skończyc.Przez znajomych dotarłem do dziennikaza z regionalnej trójki.oby tylko tvp ale z tego co on mówił to teraz tematem nr 1 jest facio na K i raczej nie ma szans na cos innego.mam tylko nadzieję ze inni nie podchodzą do tego w ten sam sposób co ten red i że coś z tego wyjdzie.Pozdrawiam
obert8 Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 dzieki teraz wiemy w jakim miescie jest Skalski
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 no puściłem troche wiesci po sieci - caffe allegro, kilka forum, 2 listy mailingowe (łacznie prawie 1000 maili) plus znajomi na GG. Może choć minimalnie pomogę w ten sposób. Przy okazji link do b. ciekawej ksiązki
bolas Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 no puściłem troche wiesci po sieci - caffe allegro, kilka forum, 2 listy mailingowe (łacznie prawie 1000 maili) plus znajomi na GG. Może choć minimalnie pomogę w ten sposób. Przy okazji link do b. ciekawej ksiązki http://www.questionofhonor.com/
Garfield Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 CześćTemat był w gazecie(chyba GW ale pewien nie jestem) jakieś 3-4 tygodnie temu. Pisali że generałowi grozi eksmisja ale ma być dobrze. Widać nie wyszło;(. Szkoda tylko, że gazety zapełniaja te swoje 20 stron a potem zapominają o tematach.pzdrGarfield
pandora Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Jest pomysl-razem z wertem---bylimy u Prezydenta Swinoujscia z propozycja zeby ZNALAZL miszkanie i pieniadze na opieke dla bohatera. Zobaczymy jutro co z tego bedzie--osobiscie mam nadzije ze paru warszawiakow " w urzedzie zawstydzi i... A jesli nie--- kij im w oko! Mam nadzije ze mimo ze miasto male- z duma przyjmnie Takiego bohatera! Zobaczymy!
Leniwy Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 Mam pytanie, Czy dzisiaj w ksiazkach szkolnych pisze cos o Bitwie o Anglie i o Skalskim ?Gnys byl pierwszym pilotem ktory zestrzelil niemiecki samolot w 39 --- poprawiam kolege bolasa
Panzergrenadier Napisano 9 Listopad 2004 Napisano 9 Listopad 2004 A ja mimo wszystko proponuję zeby zalożyć specjalne konto na które moglibyśmy wplacać kasę na wyciagniecei z tego bagna pana Stanisława. Może go za to nie utrzymamy ale procesy sądowe są też kosztowne i każdy grosz sie liczy!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.