Gebhardt Napisano 4 Marzec 2013 Share Napisano 4 Marzec 2013 Atyl - czy mozesz sprecyzowac czemu uwazasz ze sie na zdjeciu 'wyrwal'? Ale nawet jezeli to mozliwosci zalezaly od funkcji. Jezeli byl na przyklad kieorwca lub pocztowym wyzszej rangi oficera to spore.......W wielu panstwach prawo jazdy wojskowe i cywilne to dwie rozne rzeczy. W Polsce gzi mi sie ze bylo tak samo ale tylko gzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 6 Marzec 2013 Share Napisano 6 Marzec 2013 wyrwał", bo za kierownicą siedzi babcia- nie ma to jak podryw na ładną brykę :)Nic mi nie wiadomo,żeby służył jako kierowca, był kapralem nadterminowym ze specjalnością ckm, zbrojmistrzem i warsztatowcem, a w cywilu ślusarzem. Właśnie to mnie ciekawi, ile było takich wozów w batalionie, i np nie będąc etatowym kierowcą, jakie miał możliwości wyjazdu na miasto. Teren ewidentnie podmiejski, mundur wyjściowy, więc to nie przejażdżka po remoncie po terenie koszar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekSz1 Napisano 9 Kwiecień 2013 Share Napisano 9 Kwiecień 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 12 Kwiecień 2013 Share Napisano 12 Kwiecień 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avoadam Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Czy ma ktos zdjecie prądnicy do polskiego fiata 508?Chce porównać ze swoją którą mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Większość zdjęć jest z epoki" ale gdyby ktoś był zainteresowany to kilka ujęć z ubiegłego tygodnia wrzucam do tego wątku. A propos - znaczek jest oczywiście nieoryginalny, ale czy Łaziki zawsze miały znaczki, a jeśli tak to czy chromowane czy malowane? P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Błotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Przedni fotel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Deska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Kanapa. I to by było na tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Jesteś przekonany, że to Polski Fiat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 OK - specjalnie w prezencie dla Pająka-niedowiarka ;))) Na dzisiaj wystarczy. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 A bo parę rzeczy mi nie pasuje na polskie, nawet na tych wykadrowanych zdjęciach. Mam nadzieję, że się mylę i że udało Ci się odgrzebać naszego łazika, a nie Fiata Balilla z elementami od PF. No i że go kupisz i odrestaurujesz.Jak chcesz to mogę się swoimi wątpliwościami podzielić na priv, chyba że dobrze znasz temat 508. Mam też trochę literatury jakbyś potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhal Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Felgi mi coś nie pasują. Polski Fiacik miał inne felgi. To nie są felgi od łazika 518? W obu książkach Majki jest zdjęcie Polskiego Fiata 518 Łazik i ma on moim zdaniem identyczne felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 11 Czerwiec 2013 Share Napisano 11 Czerwiec 2013 Witam ponownie! Ciekawe jakie zdjęcie musiałbym tu umieścić, żeby w końcu niedowiarki uwierzyły, ze jest to kolejny realnie istniejący PF 508 Łazik? Oczywiście ma on jakieś dodatki zainstalowane przez poprzedniego użytkownika (tj. WH) ale nie jest to ani Balilla, ani Spider Miltaire, ani Simca 8 ani żaden inny składak. Jasne, że marzy mi się odrestaurowanie takiego autka, ale póki co to pieśń dalekiej przyszłości. P. ps. Z tego co wiem z rozmowy z kol.Klekocińskim (polskifiat508.pl) są tylko jeszcze dwa inne takie ŁAZIKI, ale jak widać na tym przykładzie - WARTO JEDNAK ROZEJRZEĆ SIĘ DOOKOŁA, BO KTO SZUKA TEN ZNAJDZIE ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 Kilka dodatkowych - świeżych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 lusterko przyspawane ale stelaż i dach wyglądają nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 ciasno i mało miejsca na fotki ale tak wygląda z boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 zawieszenie wygląda zdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 tył jest charakterystyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 hak i tablica rejestracyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 widoczne są dwie warstwy zielonej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
82E Napisano 15 Czerwiec 2013 Share Napisano 15 Czerwiec 2013 silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi