Skocz do zawartości

Gdzie służyliście w wojsku?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2000-2001
Bartoszyce: 9 bartoszycki pułk artylerii"
Orzysz: LITPOLBAT", (batalion litewsko-polski)
w obu przypadkach specjalność elektromechanik.
  • Odpowiedzi 687
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Cześć. 1995-1997 Drugi batalion szkolny czołgów w Giżycku,pierwsze sześć miesięcy jako elew na szkółce,potem jako dowódca drużyny szkoliłem młodych elewów.Specyjalność dowódca czołgu T-55AM.Pozdrawiam.
Napisano
doo7 -masz całkowita racje sprawdziłem 73 mm - sorki
ale mam kilka fotek z tego okresu i w najblizszym czasie zeskanuje to wstawie / moze kogos to interesuje/
Musisz wybaczc to niestety juz 20 lat pamiec nie ta tak samo jak nie PK a PKT
Napisano
Dodatek: 2474 to była szkółka łączności w Białobrzegach,KDWŁ to JW 1043. Pozdrawiam rocznik 86-88 a szczególnie złotą jesień /resztę pacanów co się dała wpakować w kamasze też pozdrawiam!/ J.
Napisano
Centrum Szkolenia Łączności i Informatyki w Zegrzu - podchorąży SPR, potem w warszawskiej Cytadeli.
Napisano
Wiosna '93-jesień '94
WOSSzIB Giżycko
WOFiTM Celestynów
d-ca druż wojskowej etatowej strazy poż.
Napisano
....94 - 96 - Szkoła Chorążych w Centrum Szkolenia Czołgowo-Samochodowego w Pile.
Od 06.1996 r w WSO Poznań, przekształconym w 2002 r w CSWL:
...96 - 2002 - technik kompanii czołgów (T-72)
...2002 - 2004 - dowódca plutonu czołgów (T-72)
....od 03.2004 - technik kompanii czołgów (Leopard 2A4)

pozdrawiam

Boro
Napisano
Witam!!!

96-98 CSWLiL w Pozaniu kompania zmechanizowana.
98-? JW 3823 Dęblin D-ca pl. Kompania Ochrony.

Boro jestes w poznaniu czy na Biedrusku???

Z powazaniem vonadamski
Napisano
....w Biedrusku! :))))))))))
Wszyscy teraz siedzimy w Biedrusku...
A ty widzę kończyłeś zmech w Pancu... :))))))))))

Dekle pozdrawiają zające!!! ;)
Napisano
ja tam wojo lubiłem szczególnie LBDJ" , coś na wątrobe ;)....oraz nocne wycieczki

a tu jeszcze jedna stronka -
http://www.owojsku.to2.pl/?c=a2
Napisano
a i zapomniałem dodać , że trepy jakby mogli to by mnie żywcem ze skury bagnetami obdarli za moje podejście do służby wojskowej" a ochrzan zebrałem od kaprala do generała przez wszystkie stopnie

pozdr. KILLER ,01/02 Lublin 2KW, 2 plut., 2 działon
Napisano
a mnie do woja nie chcieli:-( lekarz powiedział mi że mają już kompleti kazał iść do domu albo na piwo(bo dobre jest na nerki).a w Ostródzie mamy piękne koszary.....warto by tam pokopać;-)
Napisano
vonadamski...!
Zaskoczyłeś mnie swoim mailem... :)))))))))))))))

Pozdrawiam

Boro... :)))))))))))))0
Napisano
Mimo usilnych zakusów pewnych służb - nie dane było mi odebrać dwóch biletów do woja ( w 1985 i 1987 ) Kłodzko i Jelenia Góra. (nota bene - 30 lat wcześniej szkolił się tam po studiach mój ojciec :)) Kat. A3 - na studiach zlikwidowano zajęcia wojskowe. A potem niemiła niespodzianka - wezwanie do WKU, a tu miła niespodzianka wpis do książeczki wojskowej - Kat. D. Niezdolny do pełnienia służby wojskowej w czasie pokoju. Przeniesiony do rezerwy w stopniu szeregowiec."

pzdr woyta
Napisano
CSSMW Ustka -to unitarka
Potem JW 2035 Ustka wszystko w latach 1990 91
uzbrajałem rakiety samonaprowadzające(symbolu nie pamiętam)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie