adam1234 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Witam jestem w posiadaniu trzech łyżek, nie wiem czy są srebrne nie reagują na magnes, Wymiary: Największa łyżka długość 20 cm, średnica czerpaka 4,5 cm brak sygnatur. Średnia łyżka długość 18 cm średnica czerpaka 3,5 cm Najmniejsza łyżka 15,5 cm średnica czerpaka 3 cm. Interesuje mnie z którego są wieku i kraj produkcji.
0 sebek1974 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Przełom dziewietnasty, dwudziesty wiek. Tak mnię się wydaje. 1
0 adamus73 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 30 minut temu, sebek1974 napisał: Przełom dziewietnasty, dwudziesty wiek. Tak mnię się wydaje. To lata 80/90 XXw. Zakłady Mechaniczne Olenegorsk w obwódzie murmańskim.
0 sebek1974 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 35 minut temu, adamus73 napisał: To lata 80/90 XXw. Zakłady Mechaniczne Olenegorsk w obwódzie murmańskim. Pomieliłem się jakie sto lat.:(
0 szutnik Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 2 godziny temu, adamus73 napisał: To lata 80/90 XXw. Zakłady Mechaniczne Olenegorsk w obwódzie murmańskim. Z całym szacunkiem ale jesteś pewien ,że trzecia łyżka to 80/90 XXw. ?
0 Jedburgh_Ops Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) 3 godziny temu, adam1234 napisał: Witam jestem w posiadaniu trzech łyżek, nie wiem czy są srebrne nie reagują na magnes, Wymiary: Największa łyżka długość 20 cm, średnica czerpaka 4,5 cm brak sygnatur. Średnia łyżka długość 18 cm średnica czerpaka 3,5 cm Najmniejsza łyżka 15,5 cm średnica czerpaka 3 cm. Interesuje mnie z którego są wieku i kraj produkcji. Mam identyczne - Norblin i Ska BM. Wiek? Co najmniej międzywojnie (mam te łyżeczki po dziadkach) Edytowane 15 godzin temu przez Jedburgh_Ops
0 Landszaft Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Pierwsza łyżka to wzór przedwojenny Aleksander nie pokazałeś sygnatur tej łyżki ale prawdopodobnie J.Fraget . . Trzecia łyżka to także polski wyrób ale także nie pokazałeś sygnatur czy Norblin , Fraget , Fabryka Wolska czy bracia Henneberg . wszystkie one ten wzór produkowały. A druga łyżeczka to istotnie made in ZSRR lata 80-90 . co widac bo nawet cena sztućca w kopiejkach jest podana .
Pytanie
adam1234
Witam jestem w posiadaniu trzech łyżek, nie wiem czy są srebrne nie reagują na magnes,
Wymiary: Największa łyżka długość 20 cm, średnica czerpaka 4,5 cm brak sygnatur.
Średnia łyżka długość 18 cm średnica czerpaka 3,5 cm
Najmniejsza łyżka 15,5 cm średnica czerpaka 3 cm.
Interesuje mnie z którego są wieku i kraj produkcji.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi