kazioW24 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ktoś to przetłumaczy chyba wspomnienia z I Wojny gdzie służył jakiś żołnierz.
0 sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s To co udało mię się odczytać z tej tablice. 1 Weltkrieg 1914/18 Kriegs? Friedrich Dirks geb. 25.3.1890 in ? 1914-15 Stellungskämpfe an der Marne 1915 Herbstschlacht in der Champagne 1916/17 Stellungskampf an der Düna Einnahme von Riga 27.1.1916 zum Leutnant der Reserve befördert 1917/18 im Lazarett Mitau Rasterburg und Hamburg 23.11.1918 entlassen Czyli gość walczył najpierw we Francji a od 1916 na froncie wschodnim nad rzeką dżwina a potem w rydze.
0 bjar_1 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Wpisy żywcem z Soldbucha, tylko po co komuś była taka plakietka?
0 sebek1974 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Po co ona jest to nie wiem ale na pewno nie są to tanie rzeczy.:(
0 canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s 31 minut temu, bjar_1 napisał: Takie rzeczy nie są tanie, wiem to. Tera to som takie czosy, że tanich rzeczy nimo!
0 DARKOFF Napisano wczoraj o 07:54 Napisano wczoraj o 07:54 13 godzin temu, bjar_1 napisał: Wpisy żywcem z Soldbucha, tylko po co komuś była taka plakietka? Soldbucha na grób-nagrobek nie przybijesz. Taka plakietka owszem się nada.
0 kazioW24 Napisano wczoraj o 08:11 Autor Napisano wczoraj o 08:11 Problem w tym że on przeżył,może do jakiegoś klubu weteranów na piłkę pod kufel lub do kantyny,wstawki o tym że nie tania to nie do mnie jak by nie patrzeć nawet o tym nie wspomniałem więc tu to nadgorliwosc
0 Cronos Napisano wczoraj o 08:53 Napisano wczoraj o 08:53 41 minut temu, kazioW24 napisał: Problem w tym że on przeżył,może do jakiegoś klubu weteranów na piłkę pod kufel lub do kantyny,wstawki o tym że nie tania to nie do mnie jak by nie patrzeć nawet o tym nie wspomniałem więc tu to nadgorliwosc Dokładnie, uważam że ta plakietka była przymocowana do czegoś pamiątkowego. Może gablotki z medalami i odznaczeniami np
0 kazioW24 Napisano wczoraj o 09:53 Autor Napisano wczoraj o 09:53 Cronos ma to sens ,to był ojciec tego gościa co pytałem wcześniej z LW . jeszcz fotki tego nie odczytanego do końca napisu i chyba tam nie jest Marne tylko jakieś inne. miasto.
0 kazioW24 Napisano wczoraj o 10:44 Autor Napisano wczoraj o 10:44 sebek dokładnie tam masz błąd odczytu cytuje 1914-15 Stellungskämpfe an der Marne a powinno być 1914-15 Stellungskämpfe an der AISNE
Pytanie
kazioW24
Ktoś to przetłumaczy chyba wspomnienia z I Wojny gdzie służył jakiś żołnierz.
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi