karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 16 minut temu, bodziu000000 napisał: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/bialorus-uwalnia-wiezniow-politycznych-trzech-polakow-na-wolnosci/nmnjnem Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s "Dziś po południu rosyjski pociąg wiozący paliwo został trafiony na odcinku linii kolejowej między wsią Lewadne a miastem Mołoczańsk w obwodzie zaporoskim — Petro Andryuschenko Zgłoszono, że co najmniej 11 zbiorników paliwa jest w ogniu. Podczas operacji poważnie uszkodzono również tory kolejowe, co według szacunków Andryuszczenko może potencjalnie wyłączyć je z użytku na okres do dwóch tygodni." Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s 9 godzin temu, MarekA napisał: Czy tylko ja mam wrażenie że Nie będę się odnosił stricte do Twojego pytania, bo o Izr.-Iran/Gaza mamy osobny wątek... Ale- sprawdź, jak DT skomentował kolejne sankcje/zaostrzenie już wprowadzonych na linii UE-Rosja... Później możesz, tam wcześniej sygnalizowałem, czy i co o sankcjach myśli Fico... Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s Dron typu "Gerber" w służbie motoryzacji i docelowo pewnie chirurgii urazowej. VID_20250621_220842_916.mp4 Cytuj
pawel_breslau Napisano %s o %s Napisano %s o %s 7 godzin temu, bodziu000000 napisał: https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-podpisze-umowy-z-panstwami-zachodu-o-wspolnej-produkcji-broni/rp2cc26?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s "Dziś, 22 czerwca, wróg przeprowadził atak rakietowy na poligon jednej z brygad zmechanizowanych — Wojsk Lądowych Niestety, są zabici i ranni. Wszystkim ofiarom niezwłocznie udzielana jest wszelka niezbędna pomoc kwalifikowana w placówkach medycznych." Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s 12 minut temu, bodziu000000 napisał: Tydzień roboty i dup w przednią szybę;) Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s "Nieudana próba zmechanizowanego ataku na nasze pozycje Kompetentne operacje saperskie i dronowe wykonały swoje zadanie. Minus 5 ABM okupantów. Nie ma też żadnych ocalałych z lądowania." «Sky Fury».mp4 Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s Godzinę temu, karpik napisał: Średnio celne te bomby. VID_20250622_195738_481.mp4 Raczej ostrzał artyleryjski "analogową" amunicją. Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, MarekA napisał: Raczej ostrzał artyleryjski "analogową" amunicją. Za duże Kaboom. Powiedziałbym, że najpierw były bomby, a potem himars. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano %s o %s Autor Napisano %s o %s A jeszcze wcześniej, na samym "początku", to U. wyjątkowo przygotowały dość ładny rów p/sprzętowy, który zmusił orki do zjazdu na boki... Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s 48 minut temu, karpik napisał: Za duże Kaboom. Powiedziałbym, że najpierw były bomby, a potem himars. No nie jestem tego taki pewny. Ok 30 late temu na ćwiczeniach rezerwy widziałem eksplozje 5kg TNT. To trochę mniej niż w granacie kal. 155mm. To było duże KaBuoom Cytuj
MarekA Napisano %s o %s Napisano %s o %s 52 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: A jeszcze wcześniej, na samym "początku", to U. wyjątkowo przygotowały dość ładny rów p/sprzętowy, który zmusił orki do zjazdu na boki... Chyba u ruskich nawaliło rozpoznanie. Ten rów nie był długi. Gdyby o nim wiedzieli mogli go ominąć polami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi