bodziu000000 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) I bardzo kurw..... dobrze Edytowane 23 godziny temu przez bodziu000000
pawel_breslau Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Rosja nasila ataki na infrastrukturę wodną Ukrainy. Wcześniej przedsiębiorstwa wodociągowe cierpiały głównie z powodu ataków na obiekty energetyczne. Obecnie Rosjanie bezpośrednio atakują również obiekty zaopatrzenia w wodę. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-zmienia-taktyke-zaczela-atakowac-sieci-wodociagowe-ukrainy/qlzwdrc
Czlowieksniegu Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 10 godzin temu, Erih napisał: No dobra, a skąd Rosjanie To, jak wiesz, nie ma znaczenia. Wystarczy, że DTrump uzna, w ramach zakończenia 2137 wojny, że miało być doskonale, ale Kijów zepsuł mu plan- stąd teraz "dla odmiany" dokręci śrubę Ukrainie. Wariant nr dwa, to "tłumaczenie" na potrzeby wewnętrznej polityki ( "połówkowe" ), że robi wszystko, aby ceny paliw w USA spadły, ale w wyniku agresywnych działań Kijowa, nie ma takiej fizycznej możliwości.
bodziu000000 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 30 minut temu, Czlowieksniegu napisał: na potrzeby wewnętrznej polityk I tylko o to chodzi. fiutin ropy nie ma i nie dostarczy, ale będzie można zwalić na Ukrainę. Tak jak rozwiązanie przegranej wojny z Iranem zwalił na Europę
Czlowieksniegu Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu 24 minuty temu, bodziu000000 napisał: I tylko o to chodzi. Warto pamiętać o naszych tubylczych mniejszych lub większych szurach, którzy albo od początku są w kontrze do zniknięcia handlu ( np ropą i węglem ) z Rosją, albo oficjalnie i na wpół oficjalnie wciąż domagają się powrotu do takiego handlu. Kiedyś były to "tylko" K/KKP i plankton, teraz pójdzie tą narracją większość opozycji.
karpik Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 1 godzinę temu, bodziu000000 napisał: Jest różnica w tych dwóch zdarzeniach. Tu nie ma nawet co porównywać. Podpisanie ustawy Grahama do niczego go nie zmuszało, a dawało tylko możliwość. Nie skorzystał z niej wcale. Umowę z putinem śliski zdrajca kazał realizować natychmiast po jej ogłoszeniu. Kiedy zaczną traktować wroga jak wroga, bo klapki na oczach szkodzą światu nietotalitarnemu i dają mu tylko paliwo do działania?
Czlowieksniegu Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu @bodziu000000 Czyli, fakt- nie było to specjalnie trudne, się nie pomyliłem. Standardowo Ukraina winna.
bodziu000000 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu 43 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: @bodziu000000 Czyli, fakt- nie było to specjalnie trudne, się nie pomyliłem. Standardowo Ukraina winna. A wszystko przez to, że Zełenski nie umie się ubrać
karpik Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowane) 5 godzin temu, bodziu000000 napisał: Z ciekawości zrobiłem eksperyment. Mam konto na JBZD, bo lubię czasem wrzucić parę baitów i się pośmiać. Masa tam kontentu prawicowego i skrajnie prawicowego. Wrzuciłem temat z tytułem przeciw braunistom i konfederastom. Normalnie w ciągu paru minut pojawiało się znikąd zatrzęsienie reakcji i komentarzy, o ilościach nieadekwatnych do liczby użytkowników w danym czasie. Dziś - spokój, negatywnych reakcji po godzinie równe zero, a i w komentarzach w miarę wywarzone i ludzkie podejście do tematu. Trochę się cieszę, ale i można się przerazić, kto i jak nadaje ton w Polsce... Edytowane 18 godzin temu przez karpik
pawel_breslau Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Rosja tworzy oddziały ukraińskich "ochotników". Wśród nich są jeńcy wojenni, zwerbowani pod przymusem i po torturach. https://www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/ukrainscy-jency-w-armii-rosji-najpierw-tortury-potem-szkolenie/pebb3xb,0666d3f1
Rekomendowane odpowiedzi