Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

2933

• Jedburgh_Ops

1863

• karpik

1760

• MarekA

1193

Napisano
3 godziny temu, pawel_breslau napisał:

A co oni się boją desantu jak w 1944 na plażach Normandii? 

Obstawiam dobry przykład jak w bezpieczny dla siebie sposób wydoić budżet państwa.

Napisano
4 minuty temu, MarekA napisał:

Obstawiam dobry przykład jak w bezpieczny dla siebie sposób wydoić budżet państwa.

To samo pomyślałem, że syn gubernatora ma betoniarnie, a szwagier handluje drutem.

Napisano
19 minut temu, MarekA napisał:

Ciekawi mnie, czy to ruskie bydło płci męskiej ich kobieton też oświadcza się przy użyciu słowa пиздец?

Tak tylko grzecznie pytam, ponieważ nie ma ruskiego filmiki bez пиздец i tam po prostu wszystko jest пиздец.

Napisano

Proszę tutaj nie atakować Belwederu.

Z informacji, które od obsługi i z BBN oficjalnie wypływają, sytuacja ma wyglądać tak

- Nawrocki i BBN są na bieżącą informowani. Fakt- nie zauważyłem, aby dodano przez kogo
- amerykański kontyngent ma dwie części- stałą ( Radzików i podobne ) i rotacyjną
- za brak rotacji i/lub przejęcia części z Niemiec, odpowiada... MON

Nie trafiłem na ani jedno "ale", że działania Trumpa i Hegsetha zaskakują samych Amerykanów- a to widać po wypowiedziach przewodniczącego senackiej komisji sił zbrojnych USA Rogera Wickera, czy dowódcy amerykańskich sił lądowych generała Christophera LaNeve'a.

PS Ten bałagan obejmuje także Niemcy, gdzie nie będą lokowane, zgodnie z ustaleniami Bidena, pewne oddziały.

Napisano
14 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

za brak rotacji i/lub przejęcia części z Niemiec, odpowiada... MON

Nasz MON ma wpływ na to co robi Departament Wojny? Poproszę gubernatora o namiary na dilera - może ten snus nie jest taki zły ...

• Super 1
Napisano
10 minut temu, MarekA napisał:

Nasz MON ma wpływ

Mnie nie pytaj- za brak rotacji i/lub przesunięcia amerykańskich oddziałów pewien pokrak, który nigdy nie miał nic wspólnego z polityką zagraniczną, obronnością i podobnymi, obciążać MON. 
Bo to MON ma za organizację rotacji i podobnych, współpracować z Waszyngtonem.

Napisano
10 minut temu, bodziu000000 napisał:

A bo to jest panie dzieju tak, że (cytat z profesora) „idźcie na drzewo” - jak mówi prof. Antoni Dudek opisując sprawę stosunku USA wobec PL, jeśli chodzi o zero, ale identycznie jest, jeśli chodzi o sprawy NATOwskie na linii USA-PL.

I trudno się nie zgodzić z profesorem. Nałrokiemu, Kosiniakowi, Żurkowi i innym takim pluje się w twarze, a oni muszą się uśmiechać i mówić, że mają miejsce opady atmosferyczne.

Napisano
21 minut temu, M81 napisał:

😄

Nie ma czasu na mury gdy wykonuje się 15 incydentów przestepczych na minutę i to na samej ruspublice 😳

SMep28KhBnwxep9o.jpg

Napisano
3 godziny temu, bodziu000000 napisał:

No i nie przypomina Wam to czegoś? Czegoś co wielu pisało, mówiło i na co zwracało uwagę odnośnie kwestii czasu aż wojska naszego najważniejszego sojusznika będą powoli wycofywane z Europy? Bardzo zastanawiający i wręcz niepokojący jest fakt, że krzyczy się za oceanem o redukcji wojsk juesej z Niemiec w ciągu 6-ciu miesięcy a u nas "redukuje" się wojska te same wojska w ciągu kilku godzin bez żadnych zapowiedzi.