Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
38 minut temu, karpik napisał:

Średnica włókna szklanego do kompozytów lotniczych najczęściej wynosi zaledwie 5 μm - a widać takie coś gołym okiem.

Włókna szklane do światłowodów mają ∅ 8÷9 μm (rdzeń), a do tego dochodzi jeszcze tzw. płaszcz, a do niego bufor, co daje już łącznie kilkadziesiąt mikrometrów. A więc światłowodowe babie lato tym bardziej widać.

Napisano

Ruskie twierdzą że nic się nie stało. W 2014r. doszło tam do eksplozji w składzie amunicji. Teraz ktoś wypala trawę i eksploduje stara amunicja rozrzucona w 2014 której nikt nie pozbierał.

Napisano

Oglądając kolejny film ze skutecznego zestrzelania drona zawsze zastanawiam się jak skuteczny może być zdalnie sterowany km zamontowany np na czołgu. Za wykrycie drona odpowiadają np kamery dzienno - nocne, za celowanie komputer a żołnierz jedynie podejmuje decyzje o otwarciu ognia. Choć nie musi tego robić, tę decyzje też morze podjąć komputer.

Napisano
8 minut temu, karpik napisał:

Ale okopciło wańkę. Dialekt też jakiś zabajkalski.

Ruskie to naród wielonarodowościowy 😎 By nie było, ja na to nie wpadłem, usłyszałem to w jakimś filmiku z ust ruskiej patriotki. 

Napisano

Wesołek z niego

"Bardzo ważne jest, aby pieniądze, które NATO przeznacza na Ukrainę, były wydawane na broń i sprzęt, a nie na biurokrację. Jak wiadomo, najlepszy sprzęt wojskowy jest w Stanach Zjednoczonych, — Trump."