Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

"Dziś po południu rosyjski pociąg wiozący paliwo został trafiony na odcinku linii kolejowej między wsią Lewadne a miastem Mołoczańsk w obwodzie zaporoskim — Petro Andryuschenko

Zgłoszono, że co najmniej 11 zbiorników paliwa jest w ogniu. Podczas operacji poważnie uszkodzono również tory kolejowe, co według szacunków Andryuszczenko może potencjalnie wyłączyć je z użytku na okres do dwóch tygodni."

IMG_20250621_211625_072.jpg

IMG_20250621_211625_697.jpg

Napisano
9 godzin temu, MarekA napisał:

Czy tylko ja mam wrażenie że

Nie będę się odnosił stricte do Twojego pytania, bo o Izr.-Iran/Gaza mamy osobny wątek...

Ale- sprawdź, jak DT skomentował kolejne sankcje/zaostrzenie już wprowadzonych na linii UE-Rosja...

Później możesz, tam wcześniej sygnalizowałem, czy i co o sankcjach myśli Fico...

Napisano

"Dziś, 22 czerwca, wróg przeprowadził atak rakietowy na poligon jednej z brygad zmechanizowanych — Wojsk Lądowych

Niestety, są zabici i ranni. Wszystkim ofiarom niezwłocznie udzielana jest wszelka niezbędna pomoc kwalifikowana w placówkach medycznych."

Napisano

"Nieudana próba zmechanizowanego ataku na nasze pozycje

Kompetentne operacje saperskie i dronowe wykonały swoje zadanie. Minus 5 ABM okupantów. Nie ma też żadnych ocalałych z lądowania."

Napisano
5 minut temu, MarekA napisał:

Raczej ostrzał artyleryjski "analogową" amunicją.

Za duże Kaboom. Powiedziałbym, że najpierw były bomby, a potem himars.

Napisano
48 minut temu, karpik napisał:

Za duże Kaboom. Powiedziałbym, że najpierw były bomby, a potem himars.

No nie jestem tego taki pewny. Ok 30 late temu na ćwiczeniach rezerwy widziałem eksplozje 5kg TNT. To trochę mniej niż w  granacie kal. 155mm. To było duże KaBuoom 😎

Napisano
52 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

A jeszcze wcześniej, na samym "początku", to U. wyjątkowo przygotowały dość ładny rów p/sprzętowy, który zmusił orki do zjazdu na boki...

Chyba u ruskich nawaliło rozpoznanie. Ten rów nie był długi. Gdyby o nim wiedzieli mogli go ominąć polami.