Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
9 godzin temu, bodziu000000 napisał:

Typowi należy się osobny wątek. Niech zostanie dla potomnych co gość odwalał i co jeszcze odwali - a będzie jeszcze tego dużo i tragiczne dla pokoleń.

Napisano
2 godziny temu, karpik napisał:

Typowi należy się osobny wątek.

Wyraźnie pacjenta nie doceniacie... a w sumie dramatycznie mocno został przez część Polaków i elyt przeceniony.

Wystarczy sprawdzić wypowiedzi z kilku ostatnich dni o NATO, UE, wojnach Ukraina-Rosja i Izrael-Iran, czy sytuacji w Gazie, aby się zorientować w jego mocach umysłowych i pomysłach.

Napisano
39 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Wystarczy sprawdzić wypowiedzi z kilku ostatnich dni o NATO, UE, wojnach Ukraina-Rosja i Izrael-Iran, czy sytuacji w Gazie, aby się zorientować w jego mocach umysłowych i pomysłach.

Czy tylko ja mam wrażenie że amerykańska reakcja na wojnę izraelsko - irańską to decyzje generałów ignorujących pomarańczowego?

Napisano (edytowane)
3 godziny temu, karpik napisał:

Typowi należy się osobny wątek.

Zrobiłbym z tego wątku zgraną parkę - pomarańczowy prymityw plus ambasador USA w Polsce Thomas Rose przysłany tu przez prymitywa. Przypominam, że Rose jeszcze nie zdążył przyjechać do Polski, a już zaczął jej robić pouczenia, by nie powiedzieć połajanki. Kopia ruskiego ambasadora Stanisława Antonowicza Piłotowicza, który w PRL też wpierniczał się do wszystkiego KC PZPR. 

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

Macie możliwość sprawdzenia co tam mocno latało nad centralną Polską koło 11tej? - styk mazowieckiego i świętokrzyskiego, lasy między miejscowościamiKońskie a Opoczno. Chodzę za grzybami bo znajome z Facebooka tu je podobno widzieli 🤫 a ads-B mi padł w komórce, w lesie przez gałęzie nic nie widać było - zresztą bardzo wysoko latały wyjce. W ogóle zasięg internetu do dupy.

W dodatku bateria mi siada a w tym lesie to bez GPS nie nada 😬😆 strach bo jak się zgubisz to 🐗🐺 zeżrą i nikt nie znajdzie na tym zadupiu. 😄

Napisano
34 minuty temu, MarekA napisał:

Ciekawy filmik, bo dron wcale nie wygląda na to, żeby był „intercepted”. Nie wygląda żeby zarobił jakąś bronią. Bardziej wygląda na takiego, któremu żyroskop zwariował.

Napisano
10 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ciekawy filmik, bo dron wcale nie wygląda na to, żeby był „intercepted”. Nie wygląda żeby zarobił jakąś bronią. Bardziej wygląda na takiego, któremu żyroskop zwariował.

Już od miesięcy statystyki dronów opisywane sa z podziałem na zestrzelenia i te stłumione. Większość to nie klasyczne zbicia bronią.

(...)70 z 86 bezzałogowych statków powietrznych zestrzelono lub stłumiono wczoraj nad Ukrainą

⚠️ Od 23:00 19 czerwca rosyjscy terroryści zaatakowali Ukrainę 86 bezzałogowymi statkami powietrznymi typu Shahed i imitatorami dronów różnych typów. Głównym kierunkiem ataków był Charków i Odessa. Więcej szczegółów ➡️ tutaj i tutaj, taj Tutaj.

💪 Do godziny 8:00 rano potwierdzono zestrzelenie 34 dronów szturmowych.

❌ 36 rosyjskich imitatorów dronów zostało utraconych lub zniszczonych w wyniku działań walki elektronicznej.(...)

Napisano (edytowane)

I statystyki z wczoraj do dziś do 10. Jeżeli kogoś to interesuje polecam na telegramie Pana Gerashchenko, choć coś się dziś te liczby nie zgadzają 🤪.

"W nocy 21 czerwca Rosjanie przeprowadzili połączony atak. Wróg użył 272 bezzałogowych statków powietrznych Shahed i imitatorów dronów, 2 pocisków aerobalistycznych Kh-47M2 Kinzhal, 4 pocisków manewrujących Kalibr i 2 pocisków manewrujących Iskander-K.

O godz. 10:00 zneutralizowano 260 celów wroga:

🔹 Zestrzelono 140 bezzałogowych statków powietrznych typu Shahed, 112 utracono/zniszczono w wyniku walki elektronicznej;
🔹Zestrzelono 3 rakiety manewrujące Iskander-K, a 1 kolejną utracono;
🔹Została zestrzelona 1 rakieta aerobalistyczna Ch-47M2 Kinżał, kolejna 1 została utracona;
🔹1 rakieta manewrująca Kalibr została zestrzelona, kolejna 1 została utracona."

Edytowane przez karpik
Napisano
6 minut temu, karpik napisał:

Już od miesięcy statystyki dronów opisywane sa z podziałem na zestrzelenia i te stłumione. Większość to nie klasyczne zbicia bronią.

(...)70 z 86 bezzałogowych statków powietrznych zestrzelono lub stłumiono wczoraj nad Ukrainą

⚠️ Od 23:00 19 czerwca rosyjscy terroryści zaatakowali Ukrainę 86 bezzałogowymi statkami powietrznymi typu Shahed i imitatorami dronów różnych typów. Głównym kierunkiem ataków był Charków i Odessa. Więcej szczegółów ➡️ tutaj i tutaj, taj Tutaj.

💪 Do godziny 8:00 rano potwierdzono zestrzelenie 34 dronów szturmowych.

❌ 36 rosyjskich imitatorów dronów zostało utraconych lub zniszczonych w wyniku działań walki elektronicznej.(...)

Ano właśnie. Ale mimo wszystko filmik jest - przynajmniej jak dla mnie - bardzo ciekawy. Z tego, co widać na filmach to dron trafiony bronią WRE zachowuje się inaczej; też leci jak pijany, ale mimo wszystko nie aż w korkociągu.