Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najlepszy dowód tego, jakim prymitywem jest pomarańczowy wyrokowiec i jak chlapie jęzorem bez żadnej wiedzy i opamiętania:

„Tak naprawdę to Kanada może przejąć Stany Zjednoczone. To nie hiperbola — to polityczna matematyka”

Gdyby Kanada stała się 51. stanem USA - jak chce prezydent Donald Trump - przyniosłby to odwrotny skutek od zamierzonego. Obecne kanadyjskie prowincje musiałyby bowiem dostać aż 52 miejsca w Senacie — a to wystarczająco dużo, by kontrolować politykę USA.

Napisano

Do łez 🤣🤣🤣

„Rosjanie powiedzieli mi dziś rano, że zestrzelili 7 swoich dronów, które atakowały obiekty energetyczne na Ukrainie. „Skłaniam się ku przekonaniu, że Putin działa w dobrej wierze” – Witkoff

Specjalny przedstawiciel USA Steve Witkoff, powołując się na informacje uzyskane od Rosjan, powiedział, że 10 minut po rozmowie z Trumpem Putin wydał rozkaz, aby nie atakować ukraińskiej infrastruktury energetycznej.

„Rosjanie poinformowali mnie dziś rano, że 7 ich dronów zostało zestrzelonych przez siły rosyjskie. Jestem skłonny uwierzyć, że Putin działa w dobrej wierze. „Wczoraj powiedział prezydentowi, że będzie działał w dobrej wierze i wierzę mu na słowo” – powiedział Whitkoff w Bloomberg TV."

Napisano
16 minut temu, karpik napisał:

Do łez 🤣🤣🤣

„Rosjanie powiedzieli mi dziś rano, że zestrzelili 7 swoich dronów, które atakowały obiekty energetyczne na Ukrainie. „Skłaniam się ku przekonaniu, że Putin działa w dobrej wierze” – Witkoff

Specjalny przedstawiciel USA Steve Witkoff, powołując się na informacje uzyskane od Rosjan, powiedział, że 10 minut po rozmowie z Trumpem Putin wydał rozkaz, aby nie atakować ukraińskiej infrastruktury energetycznej.

„Rosjanie poinformowali mnie dziś rano, że 7 ich dronów zostało zestrzelonych przez siły rosyjskie. Jestem skłonny uwierzyć, że Putin działa w dobrej wierze. „Wczoraj powiedział prezydentowi, że będzie działał w dobrej wierze i wierzę mu na słowo” – powiedział Whitkoff w Bloomberg TV."

Poznałem kiedyś Amerykanina z doktoratem. Gdy dowiedział się, że jestem z Polski to rzekł mi, że „fajnie tam macie”. Ździebko się zdziwiłem, bo to jak raz nie był tu okres, gdy było „fajnie”. więc grzecznie zapytałem, co osoba ma na myśli. I usłyszałem, że „wiesz, jak się graniczy z Brazylią to przecież fajnie, ładnie, zawsze ciepło...”.

To i w samozestrzeliwanie ruskich dronów też można głęboko ufać.

Napisano (edytowane)
14 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

GmbHEotWkAAfjWW.jpg

To się nazywa wymuszenie haraczu metodą na dobrego i złego gangstera. Najpierw przychodzi zły i każe ci się opłacać bo "będzie licho", później przychodzi dobry i cię broni przed tym złym za pieniądze. Oczywiście działają wspólnie.

Edytowane przez karpik
Napisano

"babie lato" na drzewach na linii frontu , a w rzeczywistości resztki kabli(światłowodów) od ruskich dronów kamikadze .

photo_2025-03-19_20-43-36.jpg

Napisano

Dobrze , że działa porozumienie o ograniczeniu ataków , bo dzisiaj w nocy w locie jest już tylko 200-250 dronów Shahed itp.

Napisano
3 minuty temu, Cypis napisał:

Dobrze , że działa porozumienie o ograniczeniu ataków , bo dzisiaj w nocy w locie jest już tylko 200-250 dronów Shahed itp.

Czepiasz się. To jeszcze te co wczoraj wyleciały i ruscy muszą je zbijać.

Napisano
7 minut temu, Cypis napisał:

"babie lato" na drzewach na linii frontu , a w rzeczywistości resztki kabli(światłowodów) od ruskich dronów kamikadze .

photo_2025-03-19_20-43-36.jpg

Ciekawe zjawisko. Po pewnym czasie teren staje się stosunkowo bezpieczny bo reszta wpada w swoje sieci.

Napisano
1 minutę temu, karpik napisał:

Ciekawe zjawisko. Po pewnym czasie teren staje się stosunkowo bezpieczny bo reszta wpada w swoje sieci.

Raczej nie , bo lecą nad drzewami i dopiero wtedy kabel opada .

Napisano (edytowane)

Miasto Kropiwnicki po dzisiejszym nalocie , ale pewnie zgodnie z umową nie atakują obiektów związanych z energetyką , pewnie jakiś tam szpital , blok , szkoła nic co byłoby związane z umową pomarańczowy-fiutin

photo_2025-03-19_23-44-21.jpg

Edytowane przez Cypis