Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s W 2024 r. z Funduszu Narodowego Dobrobytu (FND) Rosji zniknęło ponad 100 ton złota. Ministerstwo finansów Rosji w swoich sprawozdaniach nie uwzględniło transakcji sprzedaży. Tymczasem według prawa złoto z funduszu ma służyć wyłącznie poprawie poziomu życia obywateli federacji. Co się stało z tonami kruszcu? Poszło głównie na finansowanie wojny. A kto z rynku ostatnio skupował duże ilości złota ? Dla mało rozgarniętych (np. tyr) podam inicjały AG. 1 1 Cytuj
karpik Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, Cypis napisał: W 2024 r. z Funduszu Narodowego Dobrobytu (FND) Rosji zniknęło ponad 100 ton złota. Ministerstwo finansów Rosji w swoich sprawozdaniach nie uwzględniło transakcji sprzedaży. Tymczasem według prawa złoto z funduszu ma służyć wyłącznie poprawie poziomu życia obywateli federacji. Co się stało z tonami kruszcu? Poszło głównie na finansowanie wojny. A kto z rynku ostatnio skupował duże ilości złota ? Dla mało rozgarniętych (np. tyr) podam inicjały AG. 100 ton złota to tylko coś koło 40mld zł. Starczyło na miesiąc wojny. Cytuj
Cronos Napisano %s o %s Napisano %s o %s 8 minut temu, Cypis napisał: W 2024 r. z Funduszu Narodowego Dobrobytu (FND) Rosji zniknęło ponad 100 ton złota. Ministerstwo finansów Rosji w swoich sprawozdaniach nie uwzględniło transakcji sprzedaży. Tymczasem według prawa złoto z funduszu ma służyć wyłącznie poprawie poziomu życia obywateli federacji. Co się stało z tonami kruszcu? Poszło głównie na finansowanie wojny. A kto z rynku ostatnio skupował duże ilości złota ? Dla mało rozgarniętych (np. tyr) podam inicjały AG. W to akurat nie wierze. Już gdzieś czytałem o tym zbiegu okoliczności, ale na nasze zakupy są papiery skąd są. Jastrząp jest orłem, ale nie aż takim. Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s 46 minut temu, Cronos napisał: Jastrząp jest orłem, ale nie aż takim. Adam Glapiński i tajemnicza wymiana nieruchomości. Obecny prezes NBP Adam Glapiński zamienił dom w Wilanowie na okazałą posiadłość pod Warszawą. Prezes NBP wymienił się nieruchomościami z Robertem Szustkowskim, biznesmenem, który jest związany z rosyjskimi oligarchami. Cytuj
canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 4 minuty temu, Cypis napisał: IMG_1363.MP4 Najlepsza forma protestu, popieram, jakość argumentów do mnie przemawia niezależnie od tego o co walczy Edytowane %s o %s przez canabis.dw 1 2 Cytuj
canabis.dw Napisano %s o %s Napisano %s o %s 3 minuty temu, M81 napisał: Tylko cynik stosuje taką forme podziału społeczeństwa w dyskusji politycznej Tylko przygłup może uważać to za na tyle trafne, że aż warte rozpowszechniania 1 2 Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 5 minut temu, canabis.dw napisał: Tylko cynik stosuje taką forme podziału społeczeństwa w dyskusji politycznej Tylko przygłup może uważać to za na tyle trafne, że aż warte rozpowszechniania a czego się spodziewałeś po przygłupim brunatno/czerwonym zwolenniku fiutina Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s 5 minut temu, Cypis napisał: a czego się spodziewałeś po przygłupim brunatno/czerwonym zwolenniku fiutina Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 7 minut temu, M81 napisał: widzisz jakie prorocze słowa wypowiedziałem prawie rok temu , tylko wtedy nie myślałem , że to wszystko dokona się dopiero jak pomarańczowy dojdzie do władzy w usa. Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Trudno się nie ubawić widząc teorię, według której przekazywanie uzbrojenia Ukrainie jest działaniem na rzecz Rosji Cytuj
PAULUS_pl Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 4 minuty temu, M81 napisał: Trudno się nie ubawić widząc teorię, według której przekazywanie uzbrojenia Ukrainie jest działaniem na rzecz Rosji Czego nie rozumiesz? Przekazanie uzbrojenia poprzez rozbrojenie własnej armii jest działaniem na rzecz dzikich. Przekazanie uzbrojenia bez wyciągania go z jednostek liniowych jest działaniem przeciw dzikim. Ponial? PS. Dzisiaj twój dyżur? Edytowane %s o %s przez PAULUS_pl Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Cenna uwaga. Wygląda więc na to, że najpierw należało wznowić produkcję czołgów w Polsce ewentualnie oddać Ukraińcom jakieś T-55 będące w posiadaniu hobbystów. Rzeczywiście- jak na dyżurze w Choroszczy Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 11 minut temu, PAULUS_pl napisał: PS. Dzisiaj twój dyżur? pewnie tyr ma szkolenie z nowego ruskiego przekazu w sprawie "operacji specjalnej" , jutro szczegóły. Dlatego drugi ruski przygłup się uruchomił Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s Kolejne polowanie Mi-8 na Shaheda video_2025-02-23_22-32-22.mp4 Cytuj
M81 Napisano %s o %s Napisano %s o %s Pakiety pomocy przekazywanie przez USA też były działaniem na rzecz Rosji? Cytuj
Cypis Napisano %s o %s Napisano %s o %s (edytowane) 5 minut temu, M81 napisał: Pakiety pomocy przekazywanie przez USA też były działaniem na rzecz Rosji? nie , no co to , cytując pomarańczowego "wszystko co zrobił Baiden to jedno wielkie gówno" ale ty ruska pało tego nie pojmujesz Edytowane %s o %s przez Cypis Cytuj
PAULUS_pl Napisano %s o %s Napisano %s o %s Ty serio jesteś takim kretynem? Co wspólnego ma sprzęt przekazywany z USA z wywożeniem z naszych jednostek sprzętu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi