Adameknowy Napisano 6 Sierpień Share Napisano 6 Sierpień Czołem! Nie wiem czym czyścić takie fanty by nie uszkodzić rdzenia z ołowiu (97%) a pozbyć się antymonu (3%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Sierpień Share Napisano 6 Sierpień 10 godzin temu, Adameknowy napisał: a pozbyć się antymonu Chyba se jajca robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beaviso Napisano 6 Sierpień Share Napisano 6 Sierpień Z takich „fantów” czyszczę ulubione pola, żeby nie natrafiać na te śmieci ponownie. Przerzuć się Kolego na mosinki - ładnie się zachowują i nie trzeba czyścić :) M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adameknowy Napisano 6 Sierpień Autor Share Napisano 6 Sierpień 2 hours ago, vis1939 napisał: Chyba se jajca robisz. Z tym antymonem chodziło mi bardziej o zwyczajne odrdzewianie a napisałem tak po wyczytaniu o jego zastosowaniu czyli natłuszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adameknowy Napisano 6 Sierpień Autor Share Napisano 6 Sierpień 20 minutes ago, beaviso napisał: Z takich „fantów” czyszczę ulubione pola, żeby nie natrafiać na te śmieci ponownie. Przerzuć się Kolego na mosinki - ładnie się zachowują i nie trzeba czyścić :) M. U nas niewiele się tego trafia praktycznie wogóle a miejsce dla mnie ciekawe i chciałbym je zachować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adameknowy Napisano 6 Sierpień Autor Share Napisano 6 Sierpień 42 minutes ago, Adameknowy napisał: Z tym antymonem chodziło mi bardziej o zwyczajne odrdzewianie a napisałem tak po wyczytaniu o jego zastosowaniu czyli natłuszczeniu Nie ważne nie potrafię czytać ;) chodzi o stal pokrywającą ołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 6 Sierpień Share Napisano 6 Sierpień Kup odrdzewiacz FOSOL(a przynajmniej coś na bazie kwasu fosforowego) wlej 50/50 z wodą do słoika i zostaw z tymi ogryzkami na noc.Potem szczota plastikowa na mokro z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 6 Sierpień Share Napisano 6 Sierpień 6 minut temu, vis1939 napisał: Kup odrdzewiacz FOSOL(a przynajmniej coś na bazie kwasu fosforowego) wlej 50/50 z wodą do słoika i zostaw z tymi ogryzkami na noc.Potem szczota plastikowa na mokro z wodą. też bym tak zrobił, ale bez rozcieńczania. Ps Fosolu podobno już nie sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 7 Sierpień Share Napisano 7 Sierpień Oryginalny Fosol faktycznie nie jest już chyba produkowany.Ale jest masa środków o niemal identycznym składzie/podobnych nazwach, które próbują jechać dalej na popularności tego specyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeorgeKross Napisano 17 Sierpień Share Napisano 17 Sierpień W dniu 7.08.2024 o 17:51, vis1939 napisał: Oryginalny Fosol faktycznie nie jest już chyba produkowany.Ale jest masa środków o niemal identycznym składzie/podobnych nazwach, które próbują jechać dalej na popularności tego specyfiku. ciekawy fakt, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 19 Wrzesień Share Napisano 19 Wrzesień W dniu 7.08.2024 o 16:51, vis1939 napisał: Oryginalny Fosol faktycznie nie jest już chyba produkowany.Ale jest masa środków o niemal identycznym składzie/podobnych nazwach, które próbują jechać dalej na popularności tego specyfiku. Banda dziadków chciała się uwłaszczyć i doprowadzili do upadku firmę , żeby opchnąć parcelę . A mieli kilka hitów, w tym Fosol. Łatwo go zastąpić - to w końcu jedynie roztwór kwasu ortofosforowego. Nie polecam kupna " wynalazków" z Chin spod szyldu firmy Dragon ( tfu) i podobnych. Nie mają nic wspólnego z Fosolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Wrzesień Share Napisano 20 Wrzesień 19 godzin temu, szutnik napisał: Nie polecam kupna " wynalazków" z Chin spod szyldu firmy Dragon ( tfu) i podobnych. Nie mają nic wspólnego z Fosolem Kupiłem kiedyś odrdzewiacz "Dragona" i nie widzę różnicy poza tym że jest słabszy 25% fosforowego vs 35% fosol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 20 Wrzesień Share Napisano 20 Wrzesień 4 godziny temu, vis1939 napisał: Kupiłem kiedyś odrdzewiacz "Dragona" i nie widzę różnicy poza tym że jest słabszy 25% fosforowego vs 35% fosol. Ja używałem fosolu bardziej zawodowo i nie tylko do odrdzewiania ( ma wiele innych zastosowań ) i widzę kosmiczną różnicę w porównaniu z shit'em Dragona . Z resztą Libella posiadała w ofercie wiele innych genialnych produktów , które zniknęły mocno zubożając rynek. Teraz zmuszony jestem kupować sam kwas ortofosforowy a to zawsze problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi