Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty karpik "...mam następnego kota..." = drugiego? Amator... Cytuj
karpik Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: karpik "...mam następnego kota..." = drugiego? Amator... Mam jeszcze 40kg psa. Wagowo trzody masz więcej? Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty karpik "Mam jeszcze 40kg psa. Wagowo trzody masz więcej?..." Amator... Cytuj
beaviso Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty Jak ja tu zacznę pisać moją historię ostatnich 2 lat, to... nocy zabraknie. Życie pod szyldem KOTÓW. Łzy smutku vs. szczera radość. Wydatki vs. satysfakcja. Obowiązków mnóstwo. Porobiło się. Ale warto. M. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty karpik "Pas. Myślę, że na mieszkanie to max... ..." Podpowiem Ci, że jeden z domowych ulubieńców mojego młodszego Szkodnika, to... Cytuj
karpik Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: karpik "Pas. Myślę, że na mieszkanie to max... ..." Podpowiem Ci, że jeden z domowych ulubieńców mojego młodszego Szkodnika, to... Cayuga - korzysta z kuwety? Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty karpik Niestety (?) nie... mieszka na ogrodzie :-) Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty karpik "Samo się przybłąkało..." Od pisklęcia w domu :-) A z tym świadome, patrząc jaki ten kaczor to bandyta, bym się nie rozpędzał... Cytuj
beaviso Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty (edytowane) U mnie też się "przybłąkało". Tunele wyryło, od paru lat mieszkało, w końcu się rozmnożyło. Teraz chyba tylko jeden samotnik został :/ Ale w maju była parka średniaków (rodzice przed tym odeszli w siną dal) plus 4 szt. małych, wyprowadzonych na świat. Worek 7 kg suchej karmy miał starczać kotom na długo... Wystarczał na 4 dni, bo borsuctwo chrupało non-stop... :D M. Edytowane 9 Luty przez beaviso Cytuj
karpik Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty 10 minut temu, Czlowieksniegu napisał: karpik "Samo się przybłąkało..." Od pisklęcia w domu :-) A z tym świadome, patrząc jaki ten kaczor to bandyta, bym się nie rozpędzał... Dlatego wziąłem w cudzysłów Cytuj
karpik Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty 3 minuty temu, beaviso napisał: U mnie też się "przybłąkało". Tunele wyryło, od paru lat mieszkało, w końcu się rozmnożyło. Teraz chyba tylko jeden samotnik został :/ Ale w maju była parka średniaków (rodzice przed tym odeszli w siną dal) plus 4 szt. małych, wyprowadzonych na świat. Worek 7 kg suchej karmy miał starczać kotom na długo... Wystarczał na 4 dni, bo borsuctwo chrupało non-stop... :D M. U nas też tego sporo. Niestety one chyba mało ostrożne i na krótkim odcinku drogi do pracy, w ciągu roku widziałem 4 trafione przez auta. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty beaviso I ja to szanuję :-) Choć u mnie kolejność nocno-porannej konsumpcji jest taka: - okoliczne koty - jeże - wrony Kolacja wydawana codziennie od 20... Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 9 Luty Napisano 9 Luty Godzinę temu, beaviso napisał: Łzy smutku vs. szczera radość. Wydatki vs. satysfakcja. Obowiązków mnóstwo. Porobiło się. Ale warto. M. Cytuj
MonikaNJ Napisano 10 Luty Napisano 10 Luty u mnie kolejność nabożnego spożycia przebiegała następująco: - kumple koty - jeże - czarnowrony/ wronę to miałam przez jakiś czas w domu jednak gdy zaczęły się schodzić kuny i lisy , zaprzestałam prowadzenia stołówki na noc. Z zasady nie dokarmiam dzikich zwierząt, ale one same się dokarmiają np. wróble. Niektórzy lubią też "dniować" za moimi zewnętrznymi roletami a jedna zielona piękność zostawiła kokon na moim świerku.itd p.s. kaczuch przecudnej urody Cytuj
MonikaNJ Napisano 10 Luty Napisano 10 Luty Ach! zapomniałam WIOSNA idzie! "Wiosna Panie sierżancie" - wczoraj pierwszy raz w tym roku usłyszałam Trznadla. Cytuj
karpik Napisano 28 Luty Napisano 28 Luty W dniu 9.02.2024 o 18:09, karpik napisał: Jest druga kotka. Dziczka. Drugi dzień w domu, jeszcze ma opory. Historia standardowa czyli "nie chce więcej kotów"- kocia mama przytargała 3 kociaki na ogródek. Córka zaczęła dokarmiać. Zawieźli do sterylizacji. Matka zniknęła 2 miesiące temu. Później poszło szybko. Jedną wzięła moja mama, drugą zabił samochód i ... mam następnego kota... Socjalizacja postępuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi