Sobiepan Napisano 4 Grudzień 2023 Napisano 4 Grudzień 2023 Taki ciekawy kubek wisi na jednym ze znanych portali aukcyjnych. Niestety nie mogę znaleźć w sieci analogicznego. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś bliżej? (Fot. z aukcji)
0 honker Napisano 6 Grudzień 2023 Napisano 6 Grudzień 2023 Cześć możesz nie znaleźć podobnego bo wg mnie jest to zwykły aluminiak tylko leżał w słabych warunkach- znajdowałem w tym kolorze różne kawałki aluminium- w większości kawałki fasunków z niemieckich hełmów na terenie kotła na RB. A kolorek jest taki bardziej żółto-pomarańczowy niż czerwonawy jak miedź. pozd Marek
0 pablo69 Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 Aluminiak? A te tlenki miedzi w środku to skąd ?
0 honker Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 A wiadomo co było w środku i korodowało przez kilkadziesiąt lat- wtedy szanowano każdy kawałek metalu a szczególnie kolorowe.
0 Kee Napisano 7 Grudzień 2023 Napisano 7 Grudzień 2023 1 godzinę temu, bjar_1 napisał: Lipa dla frajerów. I to nie są tanie rzeczy xD na olx wystawiony za 650 pln
Pytanie
Sobiepan
Taki ciekawy kubek wisi na jednym ze znanych portali aukcyjnych. Niestety nie mogę znaleźć w sieci analogicznego. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć coś bliżej? (Fot. z aukcji)
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi