Jump to content
  • 0

Co to za karabin

maciej800

Question

10 answers to this question

Recommended Posts

Sprawdzilem aukcje na allegro i jest to na 100% szczerbina od mosina 44! dziwna sprawa. Sprzet wyglada zbyt profesionalnie" jak na samorobke. Wykonanie kojarzy mi sie z robota angielska. Moze jest to sprzet zzutowy tylko i wylacznie dla ruchu oporu. Amerykanie mieli taka konstrukcjie wiec czemu nie mieli by miec takiej Anglicy. Tylko skad ta szczerbina? Moze ktos chcial zwiekszyc jej sprawnosc bojowa :)

A może to jakiś wynalazek kłusowników ? słyszałem że biegają za zwieżyną z MP i Ppsz . troche dziwne aby za okupacji ktoś zrobił pm z celownikiem produkowanym od 44 roku , to nie ma sensu . Nie wiem jaki był w mosinie 38 , ale to też mało prawdopodobne aby ktoś taki wstawił . pozatym po co w takim sprzęcie taki celownik skoro sprzęt z pewnością był mało celny , nie wspominając o zupełnie innej trajektori lotu pocisku.
pozdr

Znajomy znalazł takie coś kilka lat temu ale w dużo gorszym stanie. Magazynek od dołu no i brak elementu mosinowskiego. Tez zastanawialiśmy sie nad tym i staneło że to musi być Błyskawica tylko taka zmodyfikowana... Ktoś musiał to produkować... a tu nikt nic nie wie. Musiałą byc tego więcej...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information