maciej800 Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 WitamDziś na allegro (nr aukcji 24159500) pojawił się taki oto karabin, ciekaw jestem co to takiego, może ktoś pomoże? Oto zdjęcie z aukcji.pozdrowieniaMaciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomsee Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Odmiana Blyskawicy"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Jakos ta szczerbina wyglada jak od mosina 44. Napewno nie jest to blyskawica. Na stena tez nie wyglada bo gniazdo magazynka jest skierowane w dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Sprawdzilem aukcje na allegro i jest to na 100% szczerbina od mosina 44! dziwna sprawa. Sprzet wyglada zbyt profesionalnie" jak na samorobke. Wykonanie kojarzy mi sie z robota angielska. Moze jest to sprzet zzutowy tylko i wylacznie dla ruchu oporu. Amerykanie mieli taka konstrukcjie wiec czemu nie mieli by miec takiej Anglicy. Tylko skad ta szczerbina? Moze ktos chcial zwiekszyc jej sprawnosc bojowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalczewski Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 A jeszcze jedno ten chwyt wyglada jak chwyt od AK-47 tylko ze przeszlifowany :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ubenfurer Napisano 3 Maj 2004 Share Napisano 3 Maj 2004 tzw.``SCORPION`` Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romel79 Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 A może to jakiś wynalazek kłusowników ? słyszałem że biegają za zwieżyną z MP i Ppsz . troche dziwne aby za okupacji ktoś zrobił pm z celownikiem produkowanym od 44 roku , to nie ma sensu . Nie wiem jaki był w mosinie 38 , ale to też mało prawdopodobne aby ktoś taki wstawił . pozatym po co w takim sprzęcie taki celownik skoro sprzęt z pewnością był mało celny , nie wspominając o zupełnie innej trajektori lotu pocisku.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 Albo jest to produkcji powojennej - ot tak dla jaj ktoś zrobił sobie takie coś... :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Indian Chief Napisano 30 Kwiecień 2004 Share Napisano 30 Kwiecień 2004 Znajomy znalazł takie coś kilka lat temu ale w dużo gorszym stanie. Magazynek od dołu no i brak elementu mosinowskiego. Tez zastanawialiśmy sie nad tym i staneło że to musi być Błyskawica tylko taka zmodyfikowana... Ktoś musiał to produkować... a tu nikt nic nie wie. Musiałą byc tego więcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej800 Napisano 17 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2004 WitamDziś na allegro (nr aukcji 24159500) pojawił się taki oto karabin, ciekaw jestem co to takiego, może ktoś pomoże? Oto zdjęcie z aukcji.pozdrowieniaMaciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty2004 Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Noooo jest to zawodowy pistolet maszynowy! J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
maciej800
Witam
Dziś na allegro (nr aukcji 24159500) pojawił się taki oto karabin, ciekaw jestem co to takiego, może ktoś pomoże? Oto zdjęcie z aukcji.
pozdrowienia
Maciek
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.