Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Je....

Ale... w czym problem?

Mamy i Grupę Wyszehradzką, i Międzymorze, i nie zgadzamy się na odejście od jednomyślnego podejmowania decyzji na forum UE... Pominę, przez litość, sojusz "Warszawy" z Budapesztem i podobnymi...

PS Pomyśl o Słowacji, Węgrzech, Austrii... to dopiero początek, niestety...

Napisano
1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

Mamy i Grupę Wyszechradzką...

Pożółkł już ostatni papier, na którym spisano jakiekolwiek bardziej konkretne postanowienie trupa V4.

1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

...i Międzymorze...

„Międzymorze” mamy tak samo, jak mamy „federacyjne państwo polsko-ukraińskie”, czyli ma to wszystko sekta S&F Budzisza i Bartosiaka oraz fanatyczni wyznawcy tej sekty, którzy mieszczą się w jednym vanie. Przywódcą tej sekty jest gen. Leon Komornicki zafascynowany bredniami Bartosiaka i Budzisza.

Napisano

Je...

"Pożółkł już ostatni papier, na którym spisano jakiekolwiek bardziej konkretne postanowienie trupa V4. "

22 listopada 2023

W środę Prezydent Andrzej Duda złożył wizytę w Pradze, gdzie wziął udział w spotkaniu Prezydentów państw Grupy Wyszehradzkiej. Przywódcy Polski, Czech, Słowacji i Węgier rozmawiali m.in. o Funduszu Wyszehradzkim, rozwoju infrastruktury i gospodarki, współpracy energetycznej, a także o bezpieczeństwie regionu w kontekście wojny na Ukrainie.

[...]

Andrzej Duda podkreślił, że Prezydenci Grupy Wyszehradzkiej rozmawiali również o dalszym wsparciu Ukrainy. 

Wszyscy jesteśmy zgodni, że Ukraina cały czas potrzebuje wsparcia i ten kierunek musi być realizowany w dwóch aspektach: pomocy wysyłanej na Ukrainę i pomocy przekazywanej uchodźcom – powiedział.

[...]

https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wizyty-zagraniczne/spotkanie-prezydentow-panstw-grupy-wyszehradzkiej-w-pradze,77670

PS

W środę [ 22.11.2023 ] w Pradze odbył się szczyt Grupy Wyszehradzkiej z udziałem prezydentów: Polski Andrzeja Dudy, Czech Petra Pavla, Słowacji Zuzany Czaputovej i Węgier Katalin Novak.

Napisano (edytowane)

Ja pisałem o jakichś poważnych, znaczących, coś istotnie zmieniających na lepsze postanowieniach trupa V4. Nie pisałem o nic nie znaczących prezydenckich spotkaniach, gdy nie prezydenci rządzą gospodarką i szeroko pojętym bezpieczeństwem, ponieważ rządzą tym premierzy i rządy.

41 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

22 listopada 2023

W środę Prezydent Andrzej Duda złożył wizytę w Pradze, gdzie wziął udział w spotkaniu Prezydentów państw Grupy Wyszehradzkiej. Przywódcy Polski, Czech, Słowacji i Węgier rozmawiali m.in. o Funduszu Wyszehradzkim, rozwoju infrastruktury i gospodarki, współpracy energetycznej, a także o bezpieczeństwie regionu w kontekście wojny na Ukrainie.

Podczas tego „przyjacielskiego” spotkania bez wątpienia Polska przepięknie podziękowała Węgrom za zablokowanie Polsce przez Węgry refundacji 800 mln € za pomoc Ukrainie.

Podczas tego „przyjacielskiego” spotkania bez wątpienia Węgry i Słowacja miały najwięcej do powiedzenia o ww. „bezpieczeństwie regionu” i obronie tegoż przed Federacją Rosyjską.

Ja pisałem o rzeczach poważnych, nie o kabarecie.

V4 = trup.

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano

Je....

"PiS handluje z Rosją. Leszek Kraskowski opowiada o fikcji sankcji na Rosję nałożonych przez rząd PiS. "

Też... przykład LPG*, ale miejmy umiar- znakomita większość Świata w ten czy inny sposób z Kremlem handluje.
Ja nie mam tygodnia, abym nie musiał deklaracji, że ani ja, ani moi współpracownicy, ani dostawcy, anie nikt... ale jednocześnie wielkie światowe molochy spokojnie kasę robią.

* nie słuchałem, więc nie wiem, czy się temat pojawił...

Napisano
8 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

PS Pomyśl o Słowacji, Węgrzech, Austrii... to dopiero początek, niestety...

dodając Niderlandy i Włochy 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie