bodziu000000 Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2023 Musi jakaś rodzina Pinokia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 25 minut temu, bodziu000000 napisał: W poziomie politycznej obślizgłości dorównuje mu chyba tylko Czarnecki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Senat wybrał 30 ławników SN. "To najbardziej zatwardziali i wulgarni działacze KODu" (aktualizacja: 07.10.2022) Senat wybrał 30 ławników Sądu Najwyższego. 26 z nich zostało zgłoszonych przez Komitet Obrony Demokracji. Osoby te w mediach społecznościowych prowadzą aktywną działalność, której celem jest wspieranie liderów PO czy Polski 2050. W ich wpisach znaleźć można również porównywania polityków partii rządzącej do nazistów czy rozpowszechnianie takich haseł, jak: "Wypier****" i "Jeb** PiS". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 Godzinę temu, bodziu000000 napisał: Google: ile kosztowało paliwo w 2013 roku na stacjach w Polsce za benzynę bezołowiową 95 trzeba było zapłacić średnio 7,32 zł/l, olej napędowy 7,27 zł/l, a autogaz 3,64 zł/l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 takafura.. Ja wiem, że na wszystkie pytania odpowiedzi można znaleźć w, na przykład, partyjnym przekazie dnia i/lub podpowiedziach w odpowiednich mediach... Z ciekawości- a co one i ty, przy okazji, o jawnym buncie funkcjonariuszy TK z nadania partii wobec Odkrycia towarzyskiego, które stanowisko również zawdzięcza przewodniej partii narodu? Jestem, na serio, ciekaw, czy i jak ten ewenement jest tłumaczony... Wspomina się coś o totalnej, Tusku, Niemcach, Żydach, itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 PS "W maju 2013 roku baryłka ropy Brent, notowanej na londyńskiej giełdzie, była w okolicach 102-104 dolarów. Wydobywana w USA ropa WTI kosztowała około 94-95 dolarów." + "na stacjach w Polsce za benzynę bezołowiową 95 trzeba było zapłacić średnio 7,32 zł/l, olej napędowy 7,27 zł/l, a autogaz 3,64 zł/l." 2013 vs "baryłka ropy 79$, natomiast pomimo wyraźnego odwrócenia się trendu wzrostowego cen paliw na stacjach za benzynę 95-oktanów musimy zapłacić od 6,43-6,55 zł/l, a za olej napędowy 7,63-7,76 zł/l. " 2022 PS Pozwoliłem sobie iść twoją drogą i udawać, że kursy walut nie mają znaczenia.. Skoro np tobie wolno, to dlaczego ja mam mieć inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 14 minut temu, takafura napisał: Google: ile kosztowało paliwo w 2013 roku na stacjach w Polsce za benzynę bezołowiową 95 trzeba było zapłacić średnio 7,32 zł/l, olej napędowy 7,27 zł/l, a autogaz 3,64 zł/l. To chyba dane z NBP lub bezpośrednio z nowogrodzkiej. Masz wykres: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 (edytowane) 15 godzin temu, bodziu000000 napisał: Hot dogi, jak hot dogi, ale ten pisowski żul z tego zdjęcia do dziś nie rozliczył się z plecaków dla dzieci z Aleppo. Edytowane 6 Styczeń 2023 przez Jedburgh_Ops Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 2 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: PS Pozwoliłem sobie iść twoją drogą i udawać, że kursy walut nie mają znaczenia.. Skoro np tobie wolno, to dlaczego ja mam mieć inaczej? Wiesz, jesteś mistrzem w komentowaniu tego co Ci wygodnie z naciskiem na to czego nie napisałem. Identycznie jak w przypadku wypowiedzi pani Kempy o Orlenie. Bardzo generalnie takie "dyskusje" zapewne na podstawie Twoich przekazów dnia są mocno jałowe :) Ps. Ja tylko sugerowałem, że wzrost cen detalicznych paliw 0 15 % we wspomnianym okresie nie musi byc kłamstwem. A Ty cos o cenach hurtowych ropy Brent w USA, kursach walut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 25 minut temu, karpik napisał: To chyba dane z NBP lub bezpośrednio z nowogrodzkiej. Masz wykres: Masz racje, uczciwej jest odnosić się do ceny średniej w 2013 roku a nie maksymalnych z kilku miesięcy (?) 2013 dla większego efektu i uwiarygodnienia tylko owych 15 % wzrostu cen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 Da ze swoich, tylko w nowej Polsce za kilka miesięcy, gdy szumowina pisowska odejdzie. Jest analiza, że za przekręty na działkach kościelnych morawieccy będą sądzeni z czterech artykułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 takafura "Identycznie jak w przypadku wypowiedzi pani Kempy o Orlenie." Czyli kreatura przywołuje niemiecką cenę paliwa i koszt korzystania z płatnej toalety, chcąc udowodnić, że za Odrą i Nysą paliwo i toi-toi jest droższy. Ale, gdy w prosty sposób przekładam powyższe na moc nabywczą wynagrodzenia, to: "Wiesz, jesteś mistrzem w komentowaniu tego co Ci wygodnie z naciskiem na to czego nie napisałem." Obawiam się, że ty w tym lesie nie tylko od TV"P" jesteś odcięty... "Ja tylko sugerowałem, że wzrost cen detalicznych paliw 0 15 % we wspomnianym okresie nie musi byc kłamstwem. A Ty cos o cenach hurtowych ropy Brent w USA, kursach walut... " A ja "tylko", z pominięciem zmian kursu USD pokazałem, że w 2013 mimo, że surowiec-ropa była -dziesiąt procent droższa, to finalna cena na stacji wcale aż tak dużo od dzisiejszej nie odbiegała.. Morał? Już wiemy, skąd zyski Orlenu i/lub widzimy, na jakich marżach działał w sektorze paliwowym w 2013 i 2022 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 (edytowane) Godzinę temu, takafura napisał: Masz racje, uczciwej jest odnosić się do ceny średniej w 2013 roku a nie maksymalnych z kilku miesięcy (?) 2013 dla większego efektu i uwiarygodnienia tylko owych 15 % wzrostu cen. Nie wiem o co Ci chodzi. Podajesz dane, że cena w 2013 to 7,30. W 2013 nie osiągnęła nawet 6zł. Nawet jak liczyć od tej górki to 5,5 w porównaniu z 8zl niedawno to z żadnej strony 15 proc. Paliwo za rządów piss podrożało ok. 60 proc.- jest bliższe prawdy. A nz siłę - 4 zł jak przejmowali władzę i 8 zł niedawno= 100proc. Czy może nie, takafura? Edytowane 6 Styczeń 2023 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 bodziu... "...powstanie we Wrocławiu centrum imienia swego ojca Kornela..." Ciekawe, czy będzie "coś" o współpracy z komuchami przed '89 czy też, na przykład, przytoczone zostaną wypowiedzi KM o Rosji, Krymie... Bo to, że przemilczany zostanie głos wielu ówczesnych współpracowników i członków SW, którzy wtedy lub w ostatnich latach krytykowali KM, to proponuję dolary vs orzechy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 "Czy może nie, takafura?" Jak widać poniżej, cena maksymalna BP 95 nie przekroczyła... 6,0 zł... I dziwnym trafem, dopiero od 2015 nastąpiło potężne rozjechanie się cen między zakupem ropy a.... ceną w Polsce :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: "Czy może nie, takafura?" Jak widać poniżej, cena maksymalna BP 95 nie przekroczyła... 6,0 zł... I dziwnym trafem, dopiero od 2015 nastąpiło potężne rozjechanie się cen między zakupem ropy a.... ceną w Polsce :-) Jak myślisz, że to zrobi jakiś odprysk na betonie pissowskiego elektoratu... Nawet jak dymanie boli to godzą się z tym. Przecież dyma ich miłość życia. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 2 godziny temu, karpik napisał: Jak myślisz, że to zrobi jakiś odprysk na betonie pissowskiego elektoratu... Nawet jak dymanie boli to godzą się z tym. Przecież dyma ich miłość życia. Nie wiem czy Twoja opcja wygra w tym roku, czy za kolejne 4 lata. Jeżeli przegra faktycznie przegra mimo wypalenia rządzących, wpadek wizerunkowych wyimaginowanych i rzeczywistych, aferek i afer, to tylko i wyłącznie przez pychę i buractwo takich oponentów jak TY :) Stawiam skrzynkę gorzały że prezentowaną tu dzień w dzień "skromnością" i "tolerancyjnością" skutecznie i publicznie wydymasz się sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 takafura... Czyli nie doczekamy się ani merytorycznych odpowiedzi na nasze pytania, ani nie sprostujesz kłamstw? Z ciekawości, dla kolegi pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: . Ale, gdy w prosty sposób przekładam powyższe na moc nabywczą wynagrodzenia, to: "Wiesz, jesteś mistrzem w komentowaniu tego co Ci wygodnie z naciskiem na to czego nie napisałem. Krytykujesz Kempę za to czego nie napisała. Zaczynasz rytualną dygresję o sile nabywczej naszych wynagrodzeń w porównaniu do Niemiec z 4,2 biliona PKB. A z tych "dowcipnych" przysrywań o lesie i dostępie do "właściwych" mediów to jakieś kompleksy "słoika" z warszfki wychodzą. Płaca Ci za moderowanie czy prowokowanie ? Jak tak to przepraszam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 takafura... Serio jestem ciekaw, co elektorat przewodniej partii narodu myśli o buncie w TK, próbach przegryzienia sobie nawzajem gardeł przez MM vs ZZ, itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 (edytowane) 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: takafura... Czyli nie doczekamy się ani merytorycznych odpowiedzi na nasze pytania, ani nie sprostujesz kłamstw? To tu się prostuje kłamstwa czy nieścisłości ? Wszystkich to dotyczy ? Od kiedy ? Bo w szoku jestem ze to mod pisze... Ps. Google, pierwszy wynik po wpisaniu zapytania "ceny paliw w 2013 roku" https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=ceny+paliw+w+2013+roku Wynik faktycznie nieścisły, ale to nie ja wymyśliłem anie nie wybrałem go celowo - więc z tym kłamstwem to odrobinę wyhamuj. Pierwszy wers dotyczy obecnych cen, drugi wyraźnie mówi o 2013. Mogłem w drugim linku zweryfikować czy zerknąć na wykres. Mój błąd, pośpiech. Edytowane 6 Styczeń 2023 przez takafura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2023 To nie wysyłają Ci gotowców z centrali, tylko po Google szukasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Styczeń 2023 Share Napisano 6 Styczeń 2023 I w dodatku z TVN... a później zaskoczony, że nie bangla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi