Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
57 minut temu, MonikaNJ napisał:

Nie obalam (ani w przenośni, ani dosłownie)żadnych tez. Trudno traktować poważnie błyskotliwą wypowiedź sprowadzającą się do "dawania w szyję przez Polki" hahahaha🤨 Problem "nadużywania" bez względu na płeć, istnieje od wielu, wielu lat(...)

Ponownie upraszczasz i pomijasz najważniejsze - problem istnieje faktycznie od wielu lat, ale w materiałach które wrzuciłem podkreśla się nowy trend i jego dynamikę ( czyli wzrost spożycia alkoholu wśród bardzo młodych kobiet). Widzę że tego nie rozumiesz i wkładasz sporo wysiłku aby tego nie zmienić, nie bez udziału własnej świadomości :)

57 minut temu, MonikaNJ napisał:

Na spadek dzietności ma wpływ wiele czynników i jak widać 500 plus też nie pomogło. 

Tak, 500+ nie pomogło w w takim stopniu jak oczekiwano. Ale nie pisz że nie pomogło, bo bez tego wparcia było by jednak trochę inaczej...

Napisano
26 minutes ago, takafura napisał:

Ponownie upraszczasz i pomijasz najważniejsze - problem istnieje faktycznie od wielu lat, ale w materiałach które wrzuciłem podkreśla się nowy trend i jego dynamikę ( czyli wzrost spożycia alkoholu wśród bardzo młodych kobiet). Widzę że tego nie rozumiesz i wkładasz sporo wysiłku aby tego nie zmienić, nie bez udziału własnej świadomości :)

Tak, 500+ nie pomogło w w takim stopniu jak oczekiwano. Ale nie pisz że nie pomogło, bo bez tego wparcia było by jednak trochę inaczej...

A ja widzę, że źle widzisz... reszty nie skomentuję. To nie jest nowy trend ale dynamika istotnie większa. Warto się raczej pochylić nad tym dlaczego tak jest a nie szydzić i próbować usprawiedliwić niepowodzenie programu. Mam inne zdanie na temat 500 plus niż Ty. 

Napisano (edytowane)

A może wojujący feminizm i rozwrzeszczana emancypacja? Niedługo wymyślą, że faceci mają rodzić - te od parasolek;)

"Liga broni, Liga radzi, Liga nigdy was nie zdradzi!”

Machulski to chyba prorok jakiś:)

Edytowane przez Tyr
Napisano
7 minut temu, MonikaNJ napisał:

Warto się raczej pochylić nad tym dlaczego tak jest a nie szydzić i próbować usprawiedliwić niepowodzenie programu. Mam inne zdanie na temat 500 plus niż Ty. 

Inne zdanie ? Napisałem:

"Tak, 500+ nie pomogło w w takim stopniu jak oczekiwano. Ale nie pisz że nie pomogło, bo bez tego wparcia było by jednak trochę inaczej"

Ciekawi mnie co się nie zgadza ? Te 40 mld rocznie dla rodzin z dziećmi ma zerowy wpływ ?

Napisano
Teraz, Tyr napisał:

A może wojujący feminizm i rozwrzeszczana emancypacja? Niedługo wymyślą, że faceci mają rodzić te od parasolek;)

Można dorzucić hedonizm, konsumpcjonizm, róbta co chceta, pracoholizm, itp. ;)

Napisano

A żeby nie wyzywać mnie tu od mizoginów oświadczam, że uwielbiam kobiety zwłaszcza ładne i mądre. W razie czego mogę zamieścić pisemne świadectwa;)

Napisano
7 minutes ago, takafura napisał:

Można dorzucić hedonizm, konsumpcjonizm, róbta co chceta, pracoholizm, itp. ;)

no jeszcze sobie po spijajcie z dziubków - to dopiero groteska.

Napisano
1 minute ago, Tyr napisał:

A żeby nie wyzywać mnie tu od mizoginów oświadczam, że uwielbiam kobiety zwłaszcza ładne i mądre. W razie czego mogę zamieścić pisemne świadectwa;)

czyli większość

Napisano

Nie dziwne, że rządzenie w Polsce scedowali na angelę, jeśli bez niej kilku kroków samodzielnie Ewa nie potrafiła zrobić...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie