peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 Witam ponownie. Czy ktoś z bywalców ogarnia temat starych ikon (polskich nie prawosławnych)?
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 Może, po prostu, wklej na Forum zdjęcia... Polska ikona, jeśli nie grekokatolicka i/lub prawosławna, brzmi... fikuśnie wg mnie.
peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Autor Napisano 6 Czerwiec 2022 Tak myślałem. A jakąś szacunkowa wartość oprócz pamiątkowej?
szutnik Napisano 6 Czerwiec 2022 Napisano 6 Czerwiec 2022 O jaki rozpuszczony :) W gałęziach, Panie , w gałęziach...
balans Napisano 7 Czerwiec 2022 Napisano 7 Czerwiec 2022 11 godzin temu, peh napisał: Tak myślałem. A jakąś szacunkowa wartość oprócz pamiątkowej? To nie jest ikona, to coś dużo bardziej współczesnego i do tego kiczowatego. Nowego Mercedesa klasy "S" sobie za to nie kupisz. Ja mógłbym za to coś dać co najwyżej jeden oryginalny, aluminiowy szczebel z drabiny, która się przyśniła Jakubowi, ale nie jestem zainteresowany...
Sedco Express Napisano 7 Czerwiec 2022 Napisano 7 Czerwiec 2022 Pisana na desce przez (wg mnie) wiejskiego utalentowanego malarza amatora na zamówienie - proboszcza ? Wiek XX jak sądzę. Poprawny wizerunek ale bez większych wartości artystycznych - ot, miła pamiątka.
peh Napisano 7 Czerwiec 2022 Autor Napisano 7 Czerwiec 2022 Napewno początek XX jeśli nie starsza. Merca nie chcę jedynie jestem ciekaw czy ma jakąś wartość
bjar_1 Napisano 8 Czerwiec 2022 Napisano 8 Czerwiec 2022 Poczekaj aż będą pielgrzymki przechodzić i tam kogoś zapytaj.
Sedco Express Napisano 8 Czerwiec 2022 Napisano 8 Czerwiec 2022 Wycena może być więcej warta niż sama ikona. Spytaj handlarzy na jakimś pchlim targu, jarmarku staroci. Wg mnie gra nie warta świeczki.
balans Napisano 8 Czerwiec 2022 Napisano 8 Czerwiec 2022 Godzinę temu, peh napisał: A gdzie to wycenić poza desą? Wystaw na allegro, to się przekonasz ile to warte.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.