peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Witam ponownie. Czy ktoś z bywalców ogarnia temat starych ikon (polskich nie prawosławnych)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Może, po prostu, wklej na Forum zdjęcia... Polska ikona, jeśli nie grekokatolicka i/lub prawosławna, brzmi... fikuśnie wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Podobno "Czarna Madonna" to też ikona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Proszę bardzo oto zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 MB Czestochowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Tak myślałem. A jakąś szacunkowa wartość oprócz pamiątkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 Pewnie dużo, albo i mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 6 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2022 W litrach ropy czy tonach ekogroszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 6 Czerwiec 2022 Share Napisano 6 Czerwiec 2022 O jaki rozpuszczony :) W gałęziach, Panie , w gałęziach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 7 Czerwiec 2022 Share Napisano 7 Czerwiec 2022 11 godzin temu, peh napisał: Tak myślałem. A jakąś szacunkowa wartość oprócz pamiątkowej? To nie jest ikona, to coś dużo bardziej współczesnego i do tego kiczowatego. Nowego Mercedesa klasy "S" sobie za to nie kupisz. Ja mógłbym za to coś dać co najwyżej jeden oryginalny, aluminiowy szczebel z drabiny, która się przyśniła Jakubowi, ale nie jestem zainteresowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 7 Czerwiec 2022 Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Pisana na desce przez (wg mnie) wiejskiego utalentowanego malarza amatora na zamówienie - proboszcza ? Wiek XX jak sądzę. Poprawny wizerunek ale bez większych wartości artystycznych - ot, miła pamiątka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 7 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Napewno początek XX jeśli nie starsza. Merca nie chcę jedynie jestem ciekaw czy ma jakąś wartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 7 Czerwiec 2022 Share Napisano 7 Czerwiec 2022 Na forum nie prowadzi się wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 8 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2022 A gdzie to wycenić poza desą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 8 Czerwiec 2022 Share Napisano 8 Czerwiec 2022 Poczekaj aż będą pielgrzymki przechodzić i tam kogoś zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 8 Czerwiec 2022 Share Napisano 8 Czerwiec 2022 Wycena może być więcej warta niż sama ikona. Spytaj handlarzy na jakimś pchlim targu, jarmarku staroci. Wg mnie gra nie warta świeczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 8 Czerwiec 2022 Share Napisano 8 Czerwiec 2022 Godzinę temu, peh napisał: A gdzie to wycenić poza desą? Wystaw na allegro, to się przekonasz ile to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peh Napisano 9 Czerwiec 2022 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2022 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi