Skocz do zawartości

Wojna w Ukrainie vol.7

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, karpik napisał:

Nie chcę mi się szukać ale pisałeś m.i, że to przez kolorowe rewolucje inspirowane przez zachód.

Gdyby nie kolorowe rewolucje i majdan, to do dziś mieliby Krym i Donbas, a tak, to nawet za jednego pokolenia się nie odbudują. Tym bardziej, że tam panuje system oligarchiczno-mafijny, a korupcja jest na poziomie krajów afrykańskich.

• Słabe 1

3 minuty temu, balans napisał:

Gdyby nie kolorowe rewolucje i majdan, to do dziś mieliby Krym i Donbas, a tak, to nawet za jednego pokolenia się nie odbudują. Tym bardziej, że tam panuje system oligarchiczno-mafijny, a korupcja jest na poziomie krajów afrykańskich.

Gdyby nie kolorowe rewolucje to i tak byłaby wojna. Tyle że na terenie krajów bałtyckich i Polski. I niestety Ukraińcy braliby w tym udział.

Co do afrykańskiej korupcji. W społeczeństwie pojawiła się twarda niezgoda na korupcję, a i na oligarchów patrzą podejrzliwie. Wiedzą, że jeśli chcą predestynować do np. unii muszą to zmienić. 

Da się to zrobić. W Polsce też nie było za dobrze w tym temacie. W dekadę zrobiliśmy z tym względny porządek. W porównaniu, teraz jest to rzecz marginalna (choć nadal obecna)

• Tak trzymać 1

44 minuty temu, karpik napisał:

W necie pojawił się film na którym dzicz odcina jaja ukraińskiemu jeńcowi. 

Drań, który w szczególnie okrutny sposób zamęczył na śmierć żołnierza Sił Zbrojnych Ukrainy, zostanie odnaleziony i zlikwidowany!

Publikuję zdjęcia, filmy i ich dane.

Imię i nazwisko: Witalij Aroszynow

Data urodzenia 21.02.1983

Profil w sieciach społecznościowych: https://love.mail.ru/pl/profile/318183466

Nie możesz zamknąć swojego profilu - szumowiny. Już go pobraliśmy!

Numery telefonów: 79169261270, 79779710839 79688136227

E-mail: vitalik.aroshanov@yandex.ru.

Numer paszportu: 8514499211

NIP: 081408919308

SNILS: 12247005916

Adres: Rosja, Rep. Kałmucja, Elista, lek. 4, 48, lok. 16.

Normalnie Monty Python, tyle, ze nie śmieszne...

Ministerstwo Obrony Rosji poinformowało, że Siły Zbrojne Ukrainy rzekomo "ulokowały artylerię i pojazdy opancerzone” w pobliżu szkoły nr 23 w Dnieprze. W rzeczywistości znajduje się tam Narodowe Muzeum Historyczne. Przed budynkiem znajduje się stała wystawa sprzętu wojskowego używanego podczas II wojny światowej. Co ciekawego, instalację tego sprzętu - czołgów i dział - zlecił w 1975 r., jeszcze za czasów ZSRR, ówczesny sowieci minister obrony  Andriej Grieczko

5 godzin temu, miroslav napisał:

balas - twój ziemliak - twoja krew -prawdziwie ruska-  "kał - mucza " .

Nie wiem dlaczego próbujesz mnie w bardzo prymitywny sposób obrazić. Tym bardziej, że ja mam chłodny dystans do obu stron konfliktu, żal mi tylko cywili, którzy tam cierpią i giną w tej bezsensownej wojnie.

• Słabe 1

"W Rosji, w rejonie Briańska (12 km od granicy z Ukrainą), seria porannych „klaśnięć” na terenie jednostki wojskowej

Wybuchy zgłaszane przez okolicznych mieszkańców. Jak zwykle za wszystko obwinia się APU.

Władze publiczne informują również, że ukraińskie siły zbrojne rzekomo ostrzeliwały wieś Kurkovichi (położoną w rejonie starodubskim) i Klińce.

„Według wstępnych danych było co najmniej 10 „przyjazdów”. Jak dotąd nic nie wiadomo o ofiarach ”- pisze rosyjska publiczność propagandowa."

20 minut temu, formoza58 napisał:

Po bełkocie " tragedii Węgier", człeka  rasy powstałej z połączenia byka z małpą...

https://wiadomosci.wp.pl/oburzenie-po-slowach-orbana-przemowienie-godne-goebbelsa-6795322892241888a

Nie wiem skąd te zadziwienia. Cała prawicowa szumowina, na całym świecie to właśnie wmawia ludziom. Ta w Polsce ma jeszcze zboczeńca co w każdym wystąpieniu przeżywa rozkosze fantazjując o LGBT.

• Słabe 1

3 godziny temu, balans napisał:

Nie wiem dlaczego próbujesz mnie w bardzo prymitywny sposób obrazić. Tym bardziej, że ja mam chłodny dystans do obu stron konfliktu, żal mi tylko cywili, którzy tam cierpią i giną w tej bezsensownej wojnie.

Sam sobie odpowiedziałeś. Zrównujesz agresora z obrońcą, wpierasz nam że Ukraińcy ( Gruzini, Czeczeni) sami sobie winni lub że to wszystko wina Polski która manipuluje mocarstwami...

A potem pozujesz na Dziewicę Orleańską wiecznie obrażaną.

• Tak trzymać 1

"Pedały z tzw. „DPR” donoszą o ostrzale kolonii karnej Jelenowskaja.

Są jeńcy obrońców wojennych Mariupola i Azowstalu. Według Raszistów zginęło 40 osób, co najmniej 130 zostało rannych"

Twierdzą, że strzelała ukraińska armia. Szczerze wątpię.

Edytowane przez karpik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie