formoza58 Napisano 7 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2022 Chyba nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2022 Jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 7 Lipiec 2022 Share Napisano 7 Lipiec 2022 (edytowane) CAMS 30E Pierwszy raz widzę by określenie typu było namalowane na kadłubie a nie na sterze kierunku. Poniżej uskrzydlona kotwica - zapewne godło zakładów CAMS. Tego typu malunków brak na innych dostępnych, znanych zdjęciach CAMS'ów. Edytowane 7 Lipiec 2022 przez Sedco Express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 7 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2022 W dniu 8.05.2022 o 23:35, formoza58 napisał: " Trzynaski" w grafice... Uzupełnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 8 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2022 Na gdyńskiej plaży, w połowie lat dwudziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 9 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 9 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2022 W pierwszej połowie lat dwudziestych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 10 Lipiec 2022 Share Napisano 10 Lipiec 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2022 Podoficerowie z II eskadry liniowej " Rugia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 10 Lipiec 2022 Share Napisano 10 Lipiec 2022 W dniu 29.06.2022 o 02:02, formoza58 napisał: Uzupełnienie, z przelotem Lublinów R VIII... Dwa dolne to chyba 1936. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 10 Lipiec 2022 Share Napisano 10 Lipiec 2022 (edytowane) W dniu 27.06.2022 o 12:32, formoza58 napisał: Taki przelocik nad " Dziadkiem", albo " Królem" ;-). Sądząc po tak samo ''zaparawanowanym'' ''Bałtyku'' w tle to przelocik nad ''Dziadkiem'', a że zdjęcie zrobione z czegoś równie wysokiego,więc może i nad ''Królem'' też. Raczej też nie żadne Święto Morza, ''bałtyk'' bez gali. Edytowane 10 Lipiec 2022 przez ptasznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2022 Teraz, ptasznik napisał: Tu chyba też 1936. Zwykły przelot, bez żadnego święta. Tyle, ze chaosik się robi, przez takie " głośne zastanawianie" się i zawalanie w cytatach harmonijki zamieszczonych wcześniej zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 11 Lipiec 2022 Share Napisano 11 Lipiec 2022 5 godzin temu, formoza58 napisał: Zwykły przelot, bez żadnego święta. Tyle, ze chaosik się robi, przez takie " głośne zastanawianie" się i zawalanie w cytatach harmonijki zamieszczonych wcześniej zdjęć. I bardzo dobrze, że jest takie "zastanawianie" się nad wstawianymi zdjęciami. Wpisy i wymiana takich informacji wnosi wiele do opisu i poszerza naszą wiedzę. Tak trzymać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 11 Lipiec 2022 Share Napisano 11 Lipiec 2022 Panie dyrektorze, czy ja mam grać ? Sam już nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2022 Sam widzisz Ptaszniku, dyrektor pochwalił i zezwolił. A jak dla mnie, róbta co chceta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 11 Lipiec 2022 Share Napisano 11 Lipiec 2022 Gala banderowa bo powrót z rejsu - wpływa do Gdyni (vide tłum pasażerów na burcie). Graj łaskawco graj bez fałszowania :-) He, he ! Ten dyrektor to co to niby ja ? Jeśli tak to kojarzy mi się z Ojcem Dyrektorem i bardzo proszę jak już, to może kierownik bo tak zwraca się do mnie osiedlowy czciciel Bachusa - "Panie kierowniku brakuje mi 50 groszy do bułeczki !" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 11 Lipiec 2022 Share Napisano 11 Lipiec 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Sedco Express napisał: kojarzy mi się z Ojcem Dyrektorem Inne klimaty. Dyrektor z ''Kabareciku'' (Olgi Lipińskiej), a ja jako pianista Czesio. Edytowane 11 Lipiec 2022 przez ptasznik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 11 Lipiec 2022 Share Napisano 11 Lipiec 2022 5 godzin temu, Sedco Express napisał: Gala banderowa bo powrót z rejsu - wpływa do Gdyni I pluton wodnopłatów na powitanie. I szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 11 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2022 Wspomnienia z Pińska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2022 Wraki Lublinów. Na drugim kadrze, albo refleks, albo malowanie ochronne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2022 Z tym kontrastem lub ochronnym malowaniem, miałem na myśli trzeci kadr, sorki. --------------------------------------------- Jeszcze jeden niepublikowany rysunek J. Wróbla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 12 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2022 Jw. I jeszcze Lublin XIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 13 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2022 Jw. I jeszcze Lublin XIII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 15 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2022 W dniu 8.05.2022 o 00:30, formoza58 napisał: Jw. Maszyna o numerze ewid. 3-2. Zdjęcie wykorzystane do pocztówki, "hydroplanu nad Gdynią" ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 15 Lipiec 2022 Share Napisano 15 Lipiec 2022 (edytowane) 4 godziny temu, formoza58 napisał: Zdjęcie wykorzystane do pocztówki, "hydroplanu nad Gdynią" ;-) Kolejny "kfiatek" Nie wiem dlaczego w książce "Zapomniane hydroplany" (A.Olejko, Piekary Śląskie 2008) na str. 36 widnieje to samo zdjęcie (to nad wodą) z opisem "Niszczycielska łódź latająca Latham 43 HB 3 z rękawem [!] do strzelań przeciwlotniczych - zbiory autora [!] " Doskonale widoczne są dwie flagi kodu morskiego. Edytowane 15 Lipiec 2022 przez Sedco Express Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi