Skocz do zawartości
  • 0

Meble Okreśłenie wieku, pochodzenia

maksiusta

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Teraz zadam pytanie za 100 punktów.

Czy jest sens to gdzieś wystawić na sprzedaż ?

Kolega planuje zrobić z nich rozpałkę do pieca. Na razie go od tego odwiodłem  :)

Napisano
10 minutes ago, maksiusta said:

Teraz zadam pytanie za 100 punktów.

Czy jest sens to gdzieś wystawić na sprzedaż ?

Kolega planuje zrobić z nich rozpałkę do pieca. Na razie go od tego odwiodłem  :)

Wszystko można wyrzucić, lub spalić.  Może to nie prastare gdańskie antyki, ale w dobrym stanie swoją wartość mają...
http://www.meblegdanskie.eu/
https://www.meblegdanskie.pl/60,recznie-rzezbione-do-biura-i-gabinetu.php
http://www.meble.gda.pl/

Napisano

Wiesz, ja za ciężką kasę sprzedałem butelkę wody sodowe 0,33 litra - była to butelka zakładowa z pięknym logo "Huta im. Lenina".

Czyli sprzedać można w necie wszystko.

Jest taka sławna wioseczka w Wielkopolsce, było tam kiedyś ponad 100 punktów z gratami z wystawek z Zachodu.

Teraz to już tylko jeden procent pozostał - drogo, mało antyków. Wpisz na olx "czacz meble" to może cos podobnego znajdziesz aby wycenić te holendry...

Napisano

Raczej nie jest to coś starego. Możliwe hobbystyczna "produkcja" - dość misterna ale mało finezyjna i nie zgodna ze starszymi metodami konstrukcji mebli.. Daj jeszcze wewnątrz, z tyłu i szczegóły detali.

Napisano
33 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

To się, raczej, nazywa "antyczne meble z Holandii"... niestety.

Ale drewno zapewne z Polski...

Napisano

Kumpel zatrudniał kilkanaście osób przy renowacji mebli oceniając moje "antyki" oceniał oryginalność i kompletność wszystkich elementów ( pierwszy etap wyceny) zwracając uwagę na okucia meblowe, łączenia, barwę desek, układ słoi na okleinach. W tych meblach jest szansa na znalezienie bardzo współczesnych wkrętów do drewna na "krzyżak" ...

Napisano
36 minut temu, Tyr napisał:

Masz nataśtane:)

Bodajże w 2017 roku nad Pomorzem przeszło tornado i powaliło tysiące hektarów lasu. No i zamiast rzucić tam ludzi i sprzęt z całego kraju, to nasze głupole lunęły te lasy Holendrom. No i w ten sposób Holendrzy uzyskali obecnie prawo do zakupów drewna w Polsce. A to, że nasz przemysł meblarski tak przy okazji zaczyna plajtować z braku surowca, to akurat nikogo nie interesuje.

No i kto ma tu "nataśtane"???

Napisano

balans... Gratuluję ... Jesteś debeściak, że wiesz , skąd, jakie drzewo i czemu...  Szacun... nigdy w życiu takich pacjentów nie czytał nikt... Jesteś prekursorem:)

Napisano
35 minut temu, balans napisał:

Bodajże w 2017 roku nad Pomorzem przeszło tornado i powaliło tysiące hektarów lasu. No i zamiast rzucić tam ludzi i sprzęt z całego kraju, to nasze głupole lunęły te lasy Holendrom. No i w ten sposób Holendrzy uzyskali obecnie prawo do zakupów drewna w Polsce. A to, że nasz przemysł meblarski tak przy okazji zaczyna plajtować z braku surowca, to akurat nikogo nie interesuje.

No i kto ma tu "nataśtane"???

Wrzuć to do odpowiedniego tematu to Ci odrobinę wyjaśnię.

Wiesz, to czytają także kobiety i młodzież, po co im robić wodę z mózgu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie