sqr Napisano 3 Kwiecień 2021 Share Napisano 3 Kwiecień 2021 Witam, Kolega wysłał mi zdjęcie z pytaniem, czy to coś w środku, to jakiś wycior, czy wentyl? Nie mam żadnych wymiarów, tylko to zdjęcie. Na wycior mi to nie wygląda, ale może...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 Żeby nie było nieporozumień wrzucam fotkę wentyli i na niej są dwa że zdjęcia sqr... które to z nich, to zagadka do rozwikłania w waszym zakresie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 9 godzin temu, K.O.P. napisał: jaki bolec? A widziałeś kiedyś w życiu wentyl samochodowy? Albo od dętki rowerowej starego typu rowerów mtb? Teraz są presta ale kiedyś były schrader... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 Godzinę temu, K.O.P. napisał: bolec to ty chyba na czole masz bo w wentylach nie ma żadnych bolców.. Niedopuszczalne uproszczenie z tym bolcem, zawsze powinno sie pisać: wymienny rdzeń z dwiema uszczelkami i sprężyną dociskającą zawór. Jedyną widoczną na zewnątrz częścią tego mechanizmu jest centralnie umieszczona w otworze zaworu iglica, której wciśnięcie otwiera zawór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 Iglica czy bolec... jeden ch... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 Święta mamy, sałatka Kolegom zaszkodziła? Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 4 Kwiecień 2021 Share Napisano 4 Kwiecień 2021 Który jest taki jak ten? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 3 Kwiecień 2021 Share Napisano 3 Kwiecień 2021 Środkowy to wentyl dętki Fiata,Malucha Syrenki Nysy itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2021 Nie wiedziałem od czego, ale na żaden wycior, mi nie pasowało. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialawy Napisano 3 Kwiecień 2021 Share Napisano 3 Kwiecień 2021 Wielkości łuski od papki to wentyl. Wystarczyło zajrzeć do środka A tam powinien być bolec. W wyciorze jest dziura w poprzek. To po prawej też wygląda jak wentyl bo nawet ma pierścień kontrujący. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2021 1 godzinę temu, hipolit-O4 napisał: Środkowy to wentyl dętki Fiata,Malucha Syrenki Nysy itd. A może jakiś link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki55 Napisano 3 Kwiecień 2021 Share Napisano 3 Kwiecień 2021 2 minuty temu, sqr napisał: A może jakiś link? Do czego chcesz ten link, ta karbowana część była oblana gumą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Kwiecień 2021 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2021 9 minut temu, Szybki55 napisał: Do czego chcesz ten link, ta karbowana część była oblana gumą A do tego oblanego gumą cycka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
sqr
Witam,
Kolega wysłał mi zdjęcie z pytaniem, czy to coś w środku, to jakiś wycior, czy wentyl? Nie mam żadnych wymiarów, tylko to zdjęcie. Na wycior mi to nie wygląda, ale może...?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.