Skocz do zawartości
  • 0

Informacje o tym rowerze

MuzeumDomana

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 godzin temu, Catadero napisał:

Gdzie i kiedy była taka fabryka w Gdańsku? Podaj choć jeden dowód na istnienie.

C.

8 godzin temu, DARKOFF napisał:

http://www.auto-nostalgia.pl/wirtualne-muzeum-bydgoskiego-przemyslu-rowerowego-i-motocyklowego-3/wirtualne-muzeum-bydgoskiego-przemyslu-rowerowego-emil-staide-waclaw-millner-i-inne/

W tym artykule jest wzmianka o dostarczaniu części rowerowych pochodzących z wyżej wymienionej fabryki bydgoskiej do fabryki DAFAG w Gdańsku.

Klasyczne "Szach Mat" ?

Napisano
14 godzin temu, Catadero napisał:

C.

Czuję się oskarżony o kłamstwo normalnie ? kolega DARKOFF mnie uprzedził. Mam nadzieję że dowód wystarczający. 

Napisano

Pełna satysfakcja. ?

Może z małym wyjątkiem. Szkoda, że nie udało się zlokalizować gdzie ta montownia rowerów w Gdańsku się mieściła. A wśród znanych mi miłośników historii Gdańska nie wiadomo nic o firmie DAFAG.

Dzięki.

C.

Napisano

Nie moja "branża" ale DAFAG to spółka akcyjna założona w 1929 roku w Gdańsku, montaż rowerów i ram rowerowych m.in. na rynek Polski

Napisano
9 godzin temu, Catadero napisał:

Pełna satysfakcja. ?

Może z małym wyjątkiem. Szkoda, że nie udało się zlokalizować gdzie ta montownia rowerów w Gdańsku się mieściła. A wśród znanych mi miłośników historii Gdańska nie wiadomo nic o firmie DAFAG.

Dzięki.

C.

Wydaje mi się że trzeba by skrót odszyfrować. Podejrzewam że to może być coś w stylu Dafag - Danzig fahrrad lub coś podobnego. Tylko na "g" nie mam pomysłu 

Napisano
28 minut temu, Kee napisał:

Okolice 1930 roku Gdańska fabryka rowerów i motocykli Dafag 

C.

Napisano
1 godzinę temu, Catadero napisał:

C.

http://www.auto-nostalgia.pl/wirtualne-muzeum-bydgoskiego-przemyslu-rowerowego-i-motocyklowego-3/wirtualne-muzeum-bydgoskiego-przemyslu-rowerowego-emil-staide-waclaw-millner-i-inne/

W tym artykule jest wzmianka o dostarczaniu części rowerowych pochodzących z wyżej wymienionej fabryki bydgoskiej do fabryki DAFAG w Gdańsku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie