hipolit-O4 Napisano 30 Wrzesień 2020 Share Napisano 30 Wrzesień 2020 Ciapek już dawno na zwierzęcych Polach Elizejskich za kotami gania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bryan100 Napisano 30 Wrzesień 2020 Share Napisano 30 Wrzesień 2020 18 minut temu, K.O.P. napisał: dziś już nie można nawet w lesie się odlać o innej działalności nie wspomnę bo naszpikowane kamerami przed odlaniem zwróć uwagę czy nie ma w pobliżu budki lęgowej, szczególnie takiej która jest zawieszona wyjątkowo nisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek90 Napisano 2 Październik 2020 Share Napisano 2 Październik 2020 Niedługo będą facetów aresztować, bo mają sprzęt służący do gwałtu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 15 Październik 2020 Share Napisano 15 Październik 2020 Jako muzealnik jestem sprawą zaniepokojony, a wręcz zbulwersowany. Prawie jak za komuny, kiedy podpisywano umowę kupna-sprzedaży z TTką przy skroni. Mi to wygląda po prostu na "siłowe" przejęcie zbioru. Pytanie, która instytucja jest tak żywo zainteresowana tymi dokumentami? Czy doszło do jakiejkolwiek mediacji/kontaktu ze strony IPNu, celem sporządzenia kopii? Art.28 ust.2. Ustawy o IPN "Właściciel lub osoba mająca inny tytuł prawny do posiadania dokumentów, o których mowa w ust. 1, jest obowiązana do ich udostępnienia Prezesowi Instytutu Pamięci, na jego żądanie, w celu sporządzenia kopii." Ktoś ma wiedzę co w zasadzie było przedmiotem sprzedaży? Co było na tych dokumentach? Konkret z aukcji, a nie przekaz prasowy. Podobnie niesmaczna akcja była przy poszukiwaniu archiwaliów Armii Krajowej, które rzekomo "wypłynęły" na Ukrainie. Idźmy dalej tą drogą, nikt się niczym nie będzie chwalić, czy dzielić informacjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firmanty Napisano 12 Grudzień 2020 Share Napisano 12 Grudzień 2020 Jak przeczytałem o tych dokumentach to jestem porządnie... wściekły, sami zgadnijcie na kogo. Cisną mi się na usta słowa które nie licują z powagą tego forum. W jakim kraju my żyjemy, co to za prawo? Niedługo nie będzie można nic zrobić, wszędzie jest permanentna inwigilacja i tyrania. Trzeba zebrać się do kupy i skopać im dupy! Tak dalej nie może być! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Grudzień 2020 Share Napisano 12 Grudzień 2020 Już wyprowadzam czołg ze stodoły! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 12 Grudzień 2020 Share Napisano 12 Grudzień 2020 2 godziny temu, bjar_1 napisał: Już wyprowadzam czołg ze stodoły! Zostaw to mój... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.