sqr Napisano 4 Wrzesień 2020 Napisano 4 Wrzesień 2020 21 godzin temu, Niuwa napisał: A w tamtej wojnie sfastyka też tak była używana?czy husaria nie pozwalała?Krzyżacy też nas gnębili,a krzyż w domu pewnie Masz... Do ewentualnego kompletu mogę podesłać sierp i młotek...
balans Napisano 4 Wrzesień 2020 Napisano 4 Wrzesień 2020 Obrazek wykonał jakiś zdolny portrecista, do tego jest sygnowany. Ja bym popytał na niemieckich forach.
Niuwa Napisano 2 Wrzesień 2020 Autor Napisano 2 Wrzesień 2020 Nie potrafię odczytać sygnatury,a bez tego nic nie wiem,oprócz tego że uratowalem przed spaleniem (mam nadzieję,że słusznie).nie liczę na zarobek,bo już syn powiesił na ścianie... Może ktoś coś pomoże w sprawie autora.
Niuwa Napisano 4 Wrzesień 2020 Autor Napisano 4 Wrzesień 2020 1 godzinę temu, sqr napisał: Do ewentualnego kompletu mogę podesłać sierp i młotek... Wymienimy się na podręcznik do historii
sqr Napisano 3 Wrzesień 2020 Napisano 3 Wrzesień 2020 Brawo, niech syn jeszcze swastyke powiesi na ścianie.
bjar_1 Napisano 3 Wrzesień 2020 Napisano 3 Wrzesień 2020 Teraz, Niuwa napisał: nie liczę na zarobek A szkoda, bo to nie som tanie żeczy.
Czlowieksniegu Napisano 3 Wrzesień 2020 Napisano 3 Wrzesień 2020 Bjar- ale pod warunkiem, że te zacieki są z epoki... Na przykład deszcz w okopach Verdun, czy woda z jeziora obok Tannenbergu...
Niuwa Napisano 3 Wrzesień 2020 Autor Napisano 3 Wrzesień 2020 Zawsze lepiej kupić podrobiony krzyż żelazny z patyną z donicy i wmawiać ludziom czego to ja nie znalazłem... Tu może nic wielkiego,ale dorabiając Niemca,coś ocaliłem (czyjąś pracę) pozdrawiam
Niuwa Napisano 3 Wrzesień 2020 Autor Napisano 3 Wrzesień 2020 8 godzin temu, sqr napisał: Brawo, niech syn jeszcze swastyke powiesi na ścianie. A w tamtej wojnie sfastyka też tak była używana?czy husaria nie pozwalała?Krzyżacy też nas gnębili,a krzyż w domu pewnie Masz...
Niuwa Napisano 3 Wrzesień 2020 Autor Napisano 3 Wrzesień 2020 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Bjar- ale pod warunkiem, że te zacieki są z epoki... Na przykład deszcz w okopach Verdun, czy woda z jeziora obok Tannenbergu... A niby co można było robić w okopach Verdun w 1925r?wojna się skończyła parę lat wcześniej...
Erih Napisano 3 Wrzesień 2020 Napisano 3 Wrzesień 2020 23 godziny temu, Niuwa napisał: Nie potrafię odczytać sygnatury,a bez tego nic nie wiem,oprócz tego że uratowalem przed spaleniem (mam nadzieję,że słusznie).nie liczę na zarobek,bo już syn powiesił na ścianie... Bardzo słusznie, może nie sztuka przez duże S ale ciekawy portret weterana Wielkiej Wojny. Może nawet naszego rodaka.
Pytanie
Niuwa
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.