Skocz do zawartości

Prawo a poszukiwanie wykrywaczem

Turtles

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was serdecznie. Chciałbym kupić sobie pierwszy wykrywacz metalu, i pisze do Was w sprawie legalności poszukiwań. Czytałem, ze to teraz przestępstwo, mieszkam blisko lasu i tam chciałbym poszukiwać. Nie chce narobić sobie problemów, wiec podpowiedzcie mi czy to dobry pomysł? 

Napisano

Jeżeli wiesz że to przestępstwo, to dlaczego robisz z nas kryminalistów zadając takie pytania ?

My kopiemy w internecie.

Zbieraj znaczki, hoduj rybki, wyjdź z psem na spacer, napij się zimnej wody itp.

Bądź prawym obywatelem. Szanuj rodziców, nauczycieli i nie pchaj się za kraty.

Zakładając ten wątek sam wskakujesz mundurowym na widelec.....

Napisano
Cytat

Nie chce narobić sobie problemów, wiec podpowiedzcie mi czy to dobry pomysł? 

Obecnie... nie... to bardzo zły pomysł, tym bardziej że milicja grasuje wszędzie, a w lesie to cię mogą myśliwi podp.....ć.

Napisano

Zapamiętaj sobie co Ci starszy człowiek powie. Wolność w naszym kraju skończyła się wraz z upadkiem tzw. komuny. Jeszcze z rozpędu przez dwie pierwsze dekady było trochę tej wolności, bo rządzący byli zainteresowani rozkradaniem majątku narodowego, a nie pilnowaniem obywateli. Ale to się już skończyło, bo nie bardzo jest już co rozkradać, pozostało więc przykręcanie śruby obywatelom. Dzisiaj nawet jak wyjdziesz z wykrywaczem na własne prywatne pole, a sąsiad zakapuje, to cię zwiną i jeszcze mieszkanie przewrócą do góry nogami. Jakie czasy taka wolność...

Napisano
1 godzinę temu, Tyr napisał:

Właśnie;) Zobacz jaka demokracja i wolność była...

Tak jakby dzisiaj nie było odpowiednika ZOMO, a do tego jeszcze z 5-razy więcej różnych spec służb, które mogą ci wejść na chatę nawet bez nakazu, a później przetrzymywać miesiącami w areszcie wydobywczym.

Napisano

Hej , hej !! wasze wszystkie wypowiedzi są skrupulatnie notowane i przypomniane zostaną w odpowiednim czasie. Jeszce na kolankach będziecie się bić w piersi i krzyczeć "Mea culpa"

Napisano

Ja to nawet balansowi współczuję... Żyć w stanie ciągłego zagrożenia i poczuciu permanentnej inwigilacji musi szarpać nerwy...;)

Napisano
16 minut temu, Tyr napisał:

Ja to nawet balansowi współczuję... Żyć w stanie ciągłego zagrożenia i poczuciu permanentnej inwigilacji musi szarpać nerwy...;)

Balans jest już w takim wieku, że mu to wszytko wisi i powiewa, a przy tym nie tacy go straszyli i nigdy "galotów nie pobrudził"...

Napisano

Nie znasz tortur jakie siepacze reżimowi stosują w swoich katowniach... A na  powiewanie podobno niebieskie tabletki ale skonsultuj z lekarzem albo farmaceutą.;)

Napisano
42 minuty temu, Tyr napisał:

Nie znasz tortur jakie siepacze reżimowi stosują w swoich katowniach... A na  powiewanie podobno niebieskie tabletki ale skonsultuj z lekarzem albo farmaceutą.;)

Masz na myśli niesławne więzienia CIA, za które zresztą płaciliśmy odszkodowania?

A odnośnie niebieskich tabletek, to odpukać, jeszcze ich nie muszę kupować...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie