formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 Liczyli tutaj chyba na technikę. Lepiej wrzucić do Junkersa motorek A na zajętym terenie można było zaadoptować doraźnie. A jak u sąsiadki, 5 Górskiej, nie mieli standardowo na stanie zwierząt jucznych? Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 W dniu 4.10.2020 o 12:48, formoza58 napisał: Pakowanie broni do zasobnika. Uzupełnienie do zdjęcia. Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Październik 2020 Napisano 6 Październik 2020 Tak, Gebirgsjägerzy mieli na stanie muły. Nie za dużo, ale mieli. Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 Płk. Bruno Brauer ( w środku), dowódca 1 regimentu. Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 Smutne strony walk, niestety... Cytuj
Sedco Express Napisano 6 Październik 2020 Napisano 6 Październik 2020 Dlaczego smutne ? Jednego szkopa mniej ! Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Październik 2020 Napisano 6 Październik 2020 No żesz kuźwa właśnie, Sedco wyjął mi to z ust. Takiego np. von der Heydte to bym własnymi rękami zadusił. Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 Może i tak, Sedco. Tyle, że w " drugą stronę" takich ujęć również jest niemało . W takiej pozycji bezradnego " zdechł słonia", w majestacie śmierci, to mimo wszystko smutne, czy to angol , szkop ect. Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 7 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: No żesz kuźwa właśnie, Sedco wyjął mi to z ust. Takiego np. von der Heydte to bym własnymi rękami zadusił. Masz rację, Jedburgh, też bym zacisnął. A potem? Ten żołnierz nad trupem żołnierza nie jest zbyt radosny. Może adrenalina odeszła? Cytuj
Jedburgh_Ops Napisano 6 Październik 2020 Napisano 6 Październik 2020 Wszystko to beznadziejne, jak to wojna. Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 No właśnie, dokładnie to miałem na myśli , wyrażając nie wesołość. Cytuj
Sedco Express Napisano 6 Październik 2020 Napisano 6 Październik 2020 Sorry, ale ja to odbieram ten wątek jako fascynację (czytaj: gloryfikację) fakt, faktem, że elitarnej jednostki ale wrogiego mi i znienawidzonego hitlerowskiego wojska ! Cytuj
formoza58 Napisano 6 Październik 2020 Autor Napisano 6 Październik 2020 Cóż mogę odpowiedzieć? Twój odbiór. Tyle, że mylisz się z tą fascynacją ( czytaj: gloryfikacją). Ja nie jestem aż do tego fanem tej formacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi