vis1939 Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Takie padło ze stryszku, nie mogę dopasować od czego toto. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tawarisz Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Może od VIS'a coś? Odciśnięty kształt pasuje, jeśli przeszycie "pod kabłąkiem" to miejsce na magazynek to również by pasowało do magazynka VIS'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 Szwy wyglądają standardowo, a przynajmniej nie tak jakby ktoś to szył na kolanie.Choć dla dobrego rymarza to nie jest żaden wyczyn.Jeśli faktycznie jest to "samoróbka" to zrobiona konkret na zamówienie. Siedziało coś tam visopodobnego sądząc po odciskach na skórze.W środku jest wszyta przegródka na magazynek.Jutro podrzucę jakieś wymiary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjar_1 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Jak z naszych rejonów, to może jakaś partyzancka produkcja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 Nasze, kontekst mocno partyzancki.Przyjrzałem się bliżej i tam gdzie nie widać z zewnątrz szycia są porobione cudaczne szlaczki, masowo/ fabrycznie by tego nie odwalili więc wychodzi ze faktycznie samoróbka z epoki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edmundo Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Dla ówczesnego rymarza czy też kamasznika zrobić taką kaburę na zamówienie to "minuta osiem". Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 Tak też myślę... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vis1939 Posted June 26, 2019 Author Share Posted June 26, 2019 Widzę, że jest nie lada problem z tym cudakiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magius28 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 A nie brałeś pod uwagę, że to może być jakaś "radosna twórczość"?? Sądząc po nierównych szwach ja bym takiej opcji nie wykluczał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slajmi130 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 No jest, myślałem że to FN 1900, albo Ruby pistol. Podobne ale nie pasuje, i przyznaję że bladego nie mam, ani różowego pojęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edmundo Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Też "mnie to wygląda" na samoróbkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
vis1939
Takie padło ze stryszku, nie mogę dopasować od czego toto.
Pozdr![]()
![]()
![]()
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.