Skocz do zawartości

Niewybuchy na budowie Bolesławiec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Widziałem jak saperzy z Bolesławca pracowali z garretami 250 lub 150. Z daleka widać było tylko charakterystyczny kolor. Bliżej niż na ok 200m nie pozwalali podejść. Nie pozwalali nawet robić zdjęć z takiej odległości. Można było ale nie podczas akcji.

Napisano
Teraz, 123test napisał:

Nie pozwalali nawet robić zdjęć z takiej odległości.

Nie wiesz, że błysk lampy może zdetonować niewybuch?

Napisano

O tym, że błysk może spowodować wybuch nie wiedziałem. Akcja, którą widziałem była kilka lat temu. Gapie i dziennikarze stali w znacznej odległości i robili fotki. Przez zooma zauważyłem kanarki w terenówce saperów. Zdziwiło mnie to bo myślałem, że oni mają najdroższy sprzęt. Potem podszedł żołnierz i powiedział, że jak zobaczy, że ktoś robi fotki to wszystkich wygoni. Ludzie byli zdziwieni bo odległość była znaczna.

Sprawdziłem teraz na GM odległość od gapiów do miejsca w którym pracowali saperzy była mniejsza ok 80-100m.

Napisano

wydawało sie dalej ale z mapy wynika, że ok 80 m.

To było składowisko w którym znajdowało sie kilkadziesiąt pocisków przeciwpancernych w niezłym stanie z zapalnikami.

Napisano
14 minut temu, vis1939 napisał:

Niezłą komedie kręcą z tym kombinezonem przeciwodłamkowym?

Może to pierwszy klaps do drugiej części " the hurt locker" ? 

Napisano

Ten patrol z Bolesławca ma fanpejdża na pejsbuku - kupa smiechu, takie bzdety wypisują, że masakra. No i standardowe straszenie złomem typu same skorpuy czy silniki od nebeli.

Napisano
Godzinę temu, predi888 napisał:

Może to pierwszy klaps do drugiej części " the hurt locker" ? 

To z pewnością byłby hit... Choć jeszcze można zrozumieć takie manewry między blokami, dla pozoru trzymania się jakiś śmiesznych procedur.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie