Edmundo Napisano 22 Kwiecień 2019 Share Napisano 22 Kwiecień 2019 (edytowane) Soda ten policyjny Ursus z "Twojej" fotografii to chyba nie polewaczka tylko coś bardziej bojowego (oczywiście w wersji dla PP), gdzieś tu, kiedyś na forum było to już "wałkowane". Ale fota w tej jakości genialna. A co do fot wrzuconych przez Kolegę Szary_PL to ówczesny "retuszer" miał "polot". Edytowane 22 Kwiecień 2019 przez Edmundo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary_PL Napisano 22 Kwiecień 2019 Share Napisano 22 Kwiecień 2019 To samo miejsce ze zdjęcia, które wrzucał wcześniej Krzysztof115, z widocznym Ursusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2019 I raz jeszcze przy wz. 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 22 Kwiecień 2019 Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Skoro jesteśmy w temacie policyjnego Ursusa, to taki oto rysunek niedawno popełniłem dla celów jednej gry, na "podwoziu" pożyczonym z Ursusa Adama Jońcy. Wieżą proszę się nie sugerować - jest "pożyczona" z pancernego Bilbao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2019 Na warszawskiej defiladzie 11 listopada 1930 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 22 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2019 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radett Napisano 23 Kwiecień 2019 Share Napisano 23 Kwiecień 2019 12 godzin temu, Mi.Der napisał: Skoro jesteśmy w temacie policyjnego Ursusa, to taki oto rysunek niedawno popełniłem dla celów jednej gry, na "podwoziu" pożyczonym z Ursusa Adama Jońcy. Wieżą proszę się nie sugerować - jest "pożyczona" z pancernego Bilbao Bardzo zgrabny rysunek, ale w sumie jaki powinien byc kolor? czy nie wiśniowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary_PL Napisano 23 Kwiecień 2019 Share Napisano 23 Kwiecień 2019 "szarozielony opancerzony samochód" - to opis koloru Ursusa polewaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 23 Kwiecień 2019 Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Peugeot wz.1918 w Warszawie w maju 1926 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 23 Kwiecień 2019 Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Przygotowania do defilady- samochód pancerny Austin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 23 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2019 Na defiladzie w Warszawie, 3 maja 1928 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 25 Kwiecień 2019 Share Napisano 25 Kwiecień 2019 Znana fotografia, lecz nie przycięta i nie okaleczona. Samochód pancerny "Powstaniec" w maju 1936 r. w Katowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2019 " Powstaniec" na dokładniejszym zdjęciu. W prasie nie było tak bardzo widać retuszu roboczego Oszek był wtedy w tym samym uniformie jak przed 15 laty, ale brzuszek byl " owszem, owszem"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2019 I jeszcze Oszek ze swoimi " Szturmanami" przed " Powstańcem", na uroczystościach w 1936 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 27 Kwiecień 2019 Share Napisano 27 Kwiecień 2019 Peugeot w Krakowie w czerwcu 1938 i w wersji wojennej w Ypres w październiku 1918. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2019 Tego Peugeota 5 Batalionu Pancernego z zamontowana amboną zamieścilem na początku tego wątku. A to zdjęcie w wersji bojowej w Ypres w 1918 roku związane jest może z Armią Hallera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 27 Kwiecień 2019 Share Napisano 27 Kwiecień 2019 Wozy na obu zdjęciach mają namalowane Croix de Guerre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 28 Kwiecień 2019 Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Znalazłem miejscówkę gdzie zrobiono to zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Pluton TK 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 28 Kwiecień 2019 Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Defilada Związku byłych Marynarzy na ulicy 3 Maja w Katowicach. Na trybunie widoczni m.in. Prezydent RP Ignacy Mościcki, bp Arkadiusz Lisiecki. Data wydarzenia: 1929-08-18. A kto prowadzi kolumnę marynarzy -śląskich powstańców?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Przepięknie Wrzuć może to zdjęcie do wątku o Oszku, tam będzie niewątpliwie wspaniałą ozdobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof115 Napisano 28 Kwiecień 2019 Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Problem polega na tym, że defiladę prowadzi por. Florian Fronczek, a nie por.Oszek. Czy uczestniczył w tej defiladzie? Nie znalazłem potwierdzenia w tym czasopiśmie (sprawdziłem- cały sierpień 1929). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2019 Oki, w wątku o Oszku zamieszczamy zdjęcia nie tylko Jego, ale i jego marynarzy.I to zdjęcie jak najbardziej tam pasuję. A tutaj? To wątek o samochodach pancernych z lat 1921- 1939 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptasznik Napisano 28 Kwiecień 2019 Share Napisano 28 Kwiecień 2019 O sampancach i tankietkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 28 Kwiecień 2019 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2019 No właśnie chorobcia, wrzuciłem dwa zdjęcia TK 3 i zastanawiam, czy nie " zamieszać". Tym bardziej, ze są wątki kolegów o " karaluchach" z podziałem na typy i to bardzo obfite. Więc jak myślicie, tylko sp? Jeśli tak, to te dwa tankietek usunę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi