Szperaczorrro Napisano 19 Grudzień 2018 Autor Napisano 19 Grudzień 2018 Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w identyfikacji obrazu i autora oraz informacji na temat tego dzieła?
Edmundo Napisano 20 Grudzień 2018 Napisano 20 Grudzień 2018 Obraz wygląda na oleodruk a więc z ustaleniem autora może być niemały problem. A z drugiej strony to chyba nie ma sensu doszukiwanie się autora tegoż dzieła, zwykły landszaft.
IdeL Napisano 20 Grudzień 2018 Napisano 20 Grudzień 2018 Dlaczego landszaft? Bardzo przyjemne malarstwo. Mnóstwo uznanych i cennych malarzy przełomu XIX i XX wieku malowało widoczki i martwe natury obok innych form. A to taki przyjemny realizm przepełniony romantyzmem i nostalgią. Zresztą bardzo dobry warsztat twórcy.Ale mi to też wygląda na oleodruk - jest zbyt gładki. Daj lepsze zdjęcia - jeśli to prawdziwy" olej będzie widać pociągnięcia pędzla.Zresztą w tego typu malarstwie bardzo często detale (liście, kwiaty, źdźbła traw, refleksy) malowało się cienką kreską grubej warstwy farby aby oddać przestrzeń. Tym bardziej będzie widać czy to rękodzieło.W kwestii autora daj zdjęcie samej sygnatury. Zdaje się, że podpis jest czytelny.
Erih Napisano 20 Grudzień 2018 Napisano 20 Grudzień 2018 IdeL, nie wiem jak u Ciebie ale tu u mnie landszaftem nazywa się wszelakie krajobrazy, i nie jest to określenie pejoratywne.
Tyr Napisano 21 Grudzień 2018 Napisano 21 Grudzień 2018 z tego co widać na fotce to pejzaż malowany akwarelą oprawiony w passe-partout
bjar_1 Napisano 21 Grudzień 2018 Napisano 21 Grudzień 2018 Ciekawe jest to białe kółko. Piorun kulisty? Ufo?
Pytanie
Szperaczorrro
Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w identyfikacji obrazu i autora oraz informacji na temat tego dzieła?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.