bjar_1 Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 Dokładnie, info od tego esesmana Jurgena S. Też go wypytywałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 Nie no Jurgen to od tych jaboli co mu dawali za informacje to po pewnym czasie myślał ze był czerwonoarmistą (zanim kite odwalił po spożyciu wiśniowego sadu"). Ja namiar na te skrytkę dostałem od Hansa K. Wiesz dobrze którego... No i się tylko wkurzyłem, bo trzy tygodnie fedrowałem i się z cieciem z budynku obok, milicją i WKZ-em na zmianę ganiałem i taka kupa z tego wyszła. Ja to kończę z tymi skrytkami w Kolbergu. I w Gdańsku też... Przereklamowane... SS-wcom to się popier....o już we łbach ze starości... Ale mam za to nówkę sztukę mapę cmentarza, nowy szpadel i litra na wzmocnienie nerwów, więc jakby co to się możemy zgadać... bo tak samemu, nockiem to jednak strach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 A no i nie ukrywam ze liczę na to, ze tez weźmiesz litra... bo tak po polówce na głowę na wykopki to po co w sumie iść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 A gold-koronki od pacjentów to topisz w tygielku czy klepiesz na kowadle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 Ma zaprzyjaźnionego ortodontę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobiepan Napisano 3 Grudzień 2018 Share Napisano 3 Grudzień 2018 Żarty żartami, a jutro będzie o was artykuł w GW ilustrowany screenami z forum. Na pryczy załkacie rzewnie:Maciek ja tylko żartowałem, nigdy na cmentarz iść nie chciałem,tam nie ma przecież żadnych pieniędzy, spróchniałe zęby i nic więcej,Maciek ja tylko żartowałem, łopaty nawet w domu nie miałem,na stanowiskach czasem kopałem, cmentarz to jednak nie to!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 4 Grudzień 2018 Share Napisano 4 Grudzień 2018 Piękna poezja... to z osobistych doświadzczeń wierszowa refleksja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Grudzień 2018 Share Napisano 4 Grudzień 2018 Jak się Was czyta,to normalnie ciary po plecach i zazdrość że palenie prima sort... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 6 Grudzień 2018 Share Napisano 6 Grudzień 2018 Nie gadaj. Też byś sobie taka skrytkę trafił w Kołobrzegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2018 Share Napisano 7 Grudzień 2018 No to przecież on mapkę skrytki dostał ode mnie. Ja do Pruszcza mam za daleko niestety. Ale na dobrą flaszkę kopsnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ratheblast123 Napisano 7 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2018 ma ktoś jeszcze ktoś jakieś informacje na temat skrytek z 1945 w okolicach kołobrzegu ? i bez żadnych głupot , mnie tylko konkrety interesują a nie wasze mądrości z życia wzięte ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2018 Share Napisano 7 Grudzień 2018 może trochę dalej ale podaję dokładne współrzędne:55° 7′ 27.7″ N, 17° 42′ 14.6″ E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 7 Grudzień 2018 Share Napisano 7 Grudzień 2018 Na cmentarz chłopaka wysyłasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 7 Grudzień 2018 Share Napisano 7 Grudzień 2018 Bursztynowa w innej części niż pasażerska" jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Grudzień 2018 Share Napisano 7 Grudzień 2018 Konkrety powiadasz? To bujaj dydy do niemieckich archiwów i szukaj, nikt na tacy nie poda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odkrywca321 Napisano 20 Lipiec 2019 Share Napisano 20 Lipiec 2019 W dniu 30.11.2018 o 20:34, bjar_1 napisał: Kołobrzeg tak jak pisałem, to głównie skrytki SS. A co niby kolego mogły zawierać te skrytki po tym SS ? Bo chyba dzieł sztuki nie zawieraly ani złota ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Lipiec 2019 Share Napisano 21 Lipiec 2019 Złoto, ale w postaci koronek zębowych, kosztowności, sztabki srebra, kolekcje starych monet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.