MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Witam serdecznie wszystkich kolegów kolekcjonerów i poszukiwaczy..Bardzo długo mnie tu nie było,ale troszkę wracam do tematu.Proszę o wypowiedzi osób będących w temacie,co w tej chwili można kupować,posiadać legalnie???Zaznaczam KUPOWAĆ.Chciałbym znów zacząć kolekcjonować nieśmiertelniki,hełmy lub klamry.Nic niebezpiecznego.Jak to teraz wygląda w świetle prawa??Bardzo proszę o normalne odpowiedzi,a nie w stylu odpuść sobie" ie warto" itpPozdrawiamRobert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 aznaczam KUPOWAĆ"Jeśli jesteś pełnoletni możesz kupić wyroby spirytusowe i papierosy.Podobno także herbatę, ale raz, że nie próbowałem, dwa- nie polecam.A jeszcze bardziej serio- nie polecam zakupów na portalach aukcyjnych. Można dostać rykoszetem przy sprawdzaniu transakcji.A wtedy Nie mam Pana płaszcza i co mi Pan zrobi". Zawsze możesz udowadniać, że nie jesteś wielbłądem.Odnoszę, niemiłe, wrażenie, że w ramach najróżniejszych statystyk, puszek z Pandorą czy innym paprykarzem, każdy może dostać lepa, że MW, że paserka, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 nie podpinaj mi MW itp za hełm lub nieśmiertelnik:)Fakt faktem gówniane prawo się bardzo pozmieniało stąd moje pytanie.Nie mam nic w domu,jestem czysty i mam wyje......e,po prostu pytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Przykra prawda jest taka, że podpiąć Ci mogą wszystko do wszystkiego bo poziom absurdu już dawno został przekroczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 vis1939,wiem teoretycznie tylko,dlatego pytam na spokojnie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 MrCruise (67 / 13) 2018-11-04 12:57:27 ie podpinaj mi MW itp za hełm lub nieśmiertelnik:)..."Po pierwsze primo- nie klnij, bo Ci Bozia język urwie przy samej życi.Po drugie primo- a łuski niezbitej to ani pół czy trzy-czwarte?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:23 04-11-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 ani pół łuski,ani nawet pocisku z naboju :)mogą mi podpiąć noże kuchenne,albo tłuczek do mięsa :)Po prostu chciałbym wrócić do swojej pasji,bo ciągnie cholernie,ale legalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Człowieksniegu,gdzie zakląłem??bo nie kojarzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 mam wyje......e"Chyba, że chciałeś napisać mam wyjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...., ale to niezbyt gramatycznie by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Człowieksniegu,pilnuj jak zawsze ortografii i cenzury jak za komuny...jeśli nie masz nic merytrorycznego do powiedzenia w temacie o który mi chodzi to proszę nie udzielaj się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba269 Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 swoją drogą zobaczcie co się dzieje... ludzie nawet boją się kolekcjonować hełmy i klamry... świat spada na psy... jeśli nie masz wykrywacza to nie masz co aż tak sikać po nogach... kupuj w sklepach zbieraj paragony to powinno wystarczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 kuba269 kiedyś tak myślałem,teraz się zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 MrCruise (70 / 13) 2018-11-04 13:37:02Człowieksniegu,pilnuj jak zawsze ortografii i cenzury jak za komuny...jeśli nie masz nic merytrorycznego do powiedzenia w temacie o który mi chodzi to proszę nie udzielaj sięPo pierwsze primo- dostałeś dość wyczerpującą informację..po drugie primo, a propos i exilibris wulgaryzmów, proponuję lekturę Regulaminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 nie chcę wydać kilku tysięcy na kolekcję która jak kiedyś znów będzie cieszyła oko,a za chwilę przyjdą smutni panowie i stracę wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Człowieksniegu adgorliwość jest gorsza od fa.......u" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Moderatorem tego działu jest: Bocian, woytas, Cyrograf15, Czlowieksniegu, Hebda, tyfus, Nadwojciech, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Nie chodzi mi o to,jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie to po prostu czytaj i kontroluj...nie mam ochoty z Tobą niepotrzebnie dyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrCruise Napisano 4 Listopad 2018 Autor Share Napisano 4 Listopad 2018 Pytam poważnie o to co w tytule i nic więcej.Co z przedmiotami kupionymi za granicą?Jak to wygląda?pytam bo pewnie niejeden ma taki dylemat.Legalne czy nie,pomimo dowodów zakupu,paragonów etc..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba269 Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Jeśli masz dowody zakupu i paragony to nie bój się niczego . Nawet jak byś miał wykrywacz nic Ci nikt nie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Dla tego polecam broń palną i amunicję do niej, każdy zakup udokumentowany i zarejestrowany. Trochę gorzej z ekspozycją kolekcji, ale cóż, nie można mieć wszystkiego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Można sobie taki ołtarzyk zrobić i tam chodzić i patrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Zdecydowanie broń palna;). O pozwolenie kolekcjonerskie" nie jest tak trudno. Tylko z amunicją trzeba uważać, kupując np komplet od innego kolekcjonera, czy wszystko, każda sztuka jest do tej konkretnej broni, ewentualnie do innej już posiadanej.Nie tak dawno byłem świadkiem, jak jeden pan drugiego pana o mało nie wkopał, sprzedając mu VISa, do którego z rozpędu dołożył mieszaną amunicję - wśród 9x19 było kilka sztuk 9x18.Ale wracając do klamer i garów, nie kupuje się stanów wykopkowych, nie kupuje się od sprzedawców którzy handlują wykopkami. No i na okazje" trzeba uważać, ktoś kto np sprzedaje większą ilość dużo poniżej cen rynkowych, może je mieć z kradzieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Ale wracając do klamer i garów, nie kupuje się stanów wykopkowych, nie kupuje się od sprzedawców którzy handlują wykopkami"Dobry żart:) Bez tego rynek kolekcjonerski w tej materii nie istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Por. Wojas Napisano 4 Listopad 2018 Share Napisano 4 Listopad 2018 Skoro pytasz o takie rzeczy, to musisz mieć słabe nerwy. Ze swej strony polecam albo zacząć kolekcjonować etykietki zapałczane, podstawki od piwa lub suche motyle. Ewentualnie zioła na uspokojenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 5 Listopad 2018 Share Napisano 5 Listopad 2018 tak delikatnie podkreślę... MrCruise... wyhamuj lepiej prywatne wycieczki i miej baczenie na regulamin Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.