Sedco Express Napisano 21 Grudzień 2018 Share Napisano 21 Grudzień 2018 Na takich kapciach" raczej nie wystartuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 24 Grudzień 2018 Share Napisano 24 Grudzień 2018 Wielkie dzięki Kolegom Sedco Express i Spirit of Warsaw za kolejne fotografie z tej krakowskiej promocji.Ciekawe, ile jeszcze fotografii przy tej maszynie znajduje się w prywatnych albumach czy szufladach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary_PL Napisano 25 Grudzień 2018 Share Napisano 25 Grudzień 2018 L.K.L. - 2 Co to za malowidło na boku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2018 Caudron G III. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 25 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2018 I Potez z 1 PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 j.w.Potez?????????!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Ad. L.K.L. - 2Co to za malowidło na boku?"A namalowali sobie w klubie ważkę na kadłubie by było wesoło ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Ad. Caudron G III."Caudron G.III - podarowany w 1927 r. Aeroklubowi Akademickiemu w Warszawie przez wojsko. Zmontowany przez członków AAW.Widoczne logo AAW projektu Jadwigi Titterbrun (wybrane z 23 zgłoszonych projektów na konkurs). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Ad. I Potez z 1 PL."Najważniejsze, że też francuskiej produkcji.Breguet XIV (nazywane Ludwikami")a czy z 1.PL ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Kolega Sedco Express napisał:Najważniejsze, że też francuskiej produkcji."Gratuluję Koledze wyrozumiałości.A tak na poważnie: jak ktoś myli łopatologicznie przedstawionego na fotografii Bregueta z Potezem to powinien się schować ze wstydu w mysią norę a nie produkować na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Oczywiście moje zachowanie.Jestem stary, zgryźliwy a wiele lat pracy zawodowej nauczyło mnie braku tolerancji dla błędów (także i własnych).Moja dobra rada; jeśli się nie ma 100% pewności co do obiektu czy osoby na fotografii to lepiej nic nie pisać. Zawsze się znajdzie ktoś, kto uzupełni.Jak na przykład przy ostatniej fotografii lotnikow wielkopolskich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 27 Grudzień 2018 Share Napisano 27 Grudzień 2018 Przeczytałem sobie poprzednie wpisy.Moja propozycja - wypalenie wirtualnej fajki pokoju a jak ktoś, coś wie więcej to po prostu tylko mylny opis sprostować i po sprawie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 27 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2018 Sedco Express, gdyby to ode mnie zależało, to byłbym już happy po tym wirtualnym borchaniu" fajki, tym bardziej,że od lat ją uwielbiam. A nade wszystko, ,żyć z ludźmi w zgodzie ;-)Po dłuższym milczeniu, jak tradycja nakazuje, pozwoliłem sobie ( w wątku poświęconym Spadochroniarzom II RP) z całego serca życzyć Lotniczej Braci" Wszystkiego NAJ, zdając sobie sprawę, że większość odbiorców ciałem i duchem" będzie przy świątecznym stole, niż przed ekranem kompa. Okazuje się, że jeden czuwał" ze swoim prostującym dobrym słowem"... Smutne :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 29 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2018 Cd. polskich samolotów pasażerskich.RWD- 11.załoga dwuosobowa i 6 miejsc dla pasażeów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koloman Napisano 30 Grudzień 2018 Share Napisano 30 Grudzień 2018 Kolega Sedco Express napisał:Moja propozycja - wypalenie wirtualnej fajki pokoju.....".Fajki? pokoju?Ależ ja z nikim nie jestem w stanie wojny!!!!!!!Wskazuję jedynie na zaistniałe RZECZYWISTE błędy czy nieścisłości w opisach zamieszczanych fotografii.Jeżeli opis jest poprawny głosu nie zabieram bo i po co.I tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 10- miejscowy Fokker F VII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 Samoloty RWD-8 i RWD-13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 PZL- 5, o nazwie Wiarus". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 S 1, konstrukcja J. Sidy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 RWD- 13 hrabiego Stanisława Zamoyskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 30 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2018 WK- 3, konstrukcji Władysława Kozłowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sedco Express Napisano 31 Grudzień 2018 Share Napisano 31 Grudzień 2018 SIDO S-2. Rakowice, wrzesięń 1932 r. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 31 Grudzień 2018 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2018 Junkers F 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2019 Jw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 1 Styczeń 2019 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2019 PZL- 44 Wicher". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi