Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wielkie dzięki Kolegom Sedco Express i Spirit of Warsaw za kolejne fotografie z tej krakowskiej promocji.
Ciekawe, ile jeszcze fotografii przy tej maszynie znajduje się w prywatnych albumach czy szufladach.
  • Tak trzymać 1
Napisano
Ad. Caudron G III."
Caudron G.III - podarowany w 1927 r. Aeroklubowi Akademickiemu w Warszawie przez wojsko. Zmontowany przez członków AAW.
Widoczne logo AAW projektu Jadwigi Titterbrun (wybrane z 23 zgłoszonych projektów na konkurs).
  • Tak trzymać 1
Napisano
Kolega Sedco Express napisał:
Najważniejsze, że też francuskiej produkcji."
Gratuluję Koledze wyrozumiałości.
A tak na poważnie: jak ktoś myli łopatologicznie przedstawionego na fotografii Bregueta z Potezem to powinien się schować ze wstydu w mysią norę a nie produkować na forum.
  • Tak trzymać 1
Napisano
Oczywiście moje zachowanie.
Jestem stary, zgryźliwy a wiele lat pracy zawodowej nauczyło mnie braku tolerancji dla błędów (także i własnych).
Moja dobra rada; jeśli się nie ma 100% pewności co do obiektu czy osoby na fotografii to lepiej nic nie pisać.
Zawsze się znajdzie ktoś, kto uzupełni.
Jak na przykład przy ostatniej fotografii lotnikow wielkopolskich.
  • Tak trzymać 1
Napisano
Sedco Express, gdyby to ode mnie zależało, to byłbym już happy po tym wirtualnym borchaniu" fajki, tym bardziej,że od lat ją uwielbiam. A nade wszystko, ,żyć z ludźmi w zgodzie ;-)
Po dłuższym milczeniu, jak tradycja nakazuje, pozwoliłem sobie ( w wątku poświęconym Spadochroniarzom II RP) z całego serca życzyć Lotniczej Braci" Wszystkiego NAJ, zdając sobie sprawę, że większość odbiorców ciałem i duchem" będzie przy świątecznym stole, niż przed ekranem kompa. Okazuje się, że jeden czuwał" ze swoim prostującym dobrym słowem"... Smutne :-(
Napisano
Kolega Sedco Express napisał:
Moja propozycja - wypalenie wirtualnej fajki pokoju.....".
Fajki? pokoju?
Ależ ja z nikim nie jestem w stanie wojny!!!!!!!
Wskazuję jedynie na zaistniałe RZECZYWISTE błędy czy nieścisłości w opisach zamieszczanych fotografii.
Jeżeli opis jest poprawny głosu nie zabieram bo i po co.
I tyle.
  • Tak trzymać 1