Skocz do zawartości
  • 0

Klucz do czołgu

Artur Kijewski

Pytanie

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajny klucz, ale niestety populares, bo przeznaczony dla praworęcznych mechaników.
Gdybyś trafił taki dla mańkutów jak na zdjęciu, wówczas jego wartość wzrasta przeogromnie.

Napisano
Wy serio z tym kluczem i ceną? wisi takie gówno od zawsze na ścianie w garażu u mojej babci myślałem że to jakiś sprzęt od kombajnu czy coś, a tu mówicie panzery...
Napisano
Panowie ale pomijając żarty to jest to zwykły (a nawet nie bo prymitywny) klucz (tu możemy domyślać się rozmiaru po porównaniu z wielkością panelu podłogowego z fotografii na której uwieczniono ten arzędź") który leżał gdzieś na warśtacie" każdego warsztatu samochodowego, kolejowego, mechanicznego tudzież POM-u i itd.
Napisano
Nie słuchaj go. To klucz czołgowy do dokręcania świec zapłonowych w czołgach typu Pz.Kpfw.IV. Na zachodzie chodzą po 200-300E.
Napisano
bjar_1 (30035 / 856) 2018-05-11 18:23:53

A czym się różnił od tego do świec zapłonowych?"

A ja, głupi, myślałem, że Ty się na czymkolwiek znasz... a tu takie rozczarowanie.

Nie zwróciłeś uwagi, że z tej strony jest, po prostu, bardziej? Tak, jak wróbelek...
Napisano
bjar_1, ten od świec jest na obu końcach taki sam, tzn. jak po prawej stronie na foto 😉
Tylko te unikaty, do zmiany gąsienic mają różne końce!
Napisano
Klucz,który jest na zdjęciu,został znaleziony rok temu,w pniu drzewa,zarośnięty.Są może na nim jakieś numery seryjne? Można go wyczyścić,czy sprzedać w takim stanie?Z góry Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie