Knispel23 Napisano 2 Marzec 2017 Autor Share Napisano 2 Marzec 2017 Witam,Wczoraj miałem przyjemność uczestniczyć w prapremierze filmu Wyklęty" w Katowicach. Po ostatnich polskich produkcjach wojennych(nie licząc Wołynia")byłem nastawiony dość sceptycznie. Ale po obejrzeniu byłem bardzo pozytywnie zaskoczony:)Bohaterowie filmu są inspirowani prawdziwymi postaciami, co jest według mnie zaletą filmu. Jak się uważnie ogląda film można dostrzec pewne powiązania i analogie. Film fajnie pokazuje morale i sytuację Wyklętych. UBecy nie byli w żadnym tego słowa znaczeniu wygładzani". Pomimo tego, że film nie miał jakiegoś dużego budżetu, prezentuje się całkiem fajnie. Nie jest to film polityczny. Dodatkowo można pooglądać piękne krajobrazy Gór Świętokrzyskich:D Jak najbardziej godny polecenia:DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2017 Share Napisano 3 Marzec 2017 Konrad Łęcki: wyraźna linia podziału [WYWIAD] Film Wyklęty" powstawał przez 3 lata dzięki zbiórce pieniędzy oraz wsparciu sponsorów. Jego akcja toczy się w latach 1945-1948 i przedstawia losy żołnierzy zbrojnego podziemia niepodległościowego, walczących z władzą ludową o powojenny kształt Polski. W rozmowie z Onet Film jego reżyser Konrad Łęcki przyznaje, że przy tego typu tematach nie sposób uniknąć kontrowersji. Wynikają one przede wszystkim z tego, jak każdy w nas ocenia historię oraz interpretuje pewne fakty.http://film.onet.pl/artykuly-i-wywiady/konrad-lecki-wyrazna-linia-podzialu-wywiad/hx65qc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Marzec 2017 Share Napisano 3 Marzec 2017 Słyszałem, że ciekawy. Trzeba obejrzeć, tym bardziej że trochę znajomych statystowało ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Marzec 2017 Share Napisano 7 Marzec 2017 http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/wiadomosci/kielce/a/awantura-o-film-wyklety-w-kielcach-poszlo-o-ubeka-gierade,11854872/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romek_66 Napisano 7 Marzec 2017 Share Napisano 7 Marzec 2017 Ciekawe .,Filmu nie oglądałem , choć sceny do niego były kręcone w mojej okolicy , ale myślę że może wystarczyło by napisać na końcu czołówki że ,,zbieżnośćosób i nazwisk jest przypadkowa ,, i może było by po sprawie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Maj 2017 Share Napisano 29 Maj 2017 http://film.onet.pl/wiadomosci/wyklety-zablokowany-na-festiwalu-jest-oswiadczenie-organizatorow/dz0tvf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 22 Październik 2017 Share Napisano 22 Październik 2017 Jest już na płytach DVD w EMPIK-u. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Październik 2017 Share Napisano 22 Październik 2017 Koszta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 22 Październik 2017 Share Napisano 22 Październik 2017 Mnie się najbardziej podobała robota inspicjenta, te stroje prost spod igły, śnieżnobiała biel koszul ludzi trzymanych w mamrze miesiącami, te kanty na spodniach,te mundury po akcji bez jednego rozdarcia, ten brak zarysowań i błota na karoseriach pojazdów.. piękne to nasze kino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wędrowiec Napisano 23 Październik 2017 Share Napisano 23 Październik 2017 Zamówiłem płytę przez sieć w przedsprzedaży za 25 zł.Szczerze mówiąc film mnie zawiódł. Strasznie schematyczny, źli i wulgarni UB-ecy przeciw żołnierzom podziemia jakby wyciętych z katalogu mody.Niestety widać, że zabrakło pieniędzy na charakteryzację i efekty specjalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Październik 2017 Share Napisano 23 Październik 2017 Dlatego wojennych produkcji krajowych nie ogladam/nie place.Chyba ze chce sir posmiac to odpale w sieci,ale i tak szkoda czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 23 Październik 2017 Share Napisano 23 Październik 2017 http://www.cda.pl/video/16328176c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Październik 2017 Share Napisano 24 Październik 2017 Dzięki za link - se obejrzałem i stwierdzam, że słabizna straszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 To jeszcze Wilka" se luknij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozu Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Tu Wilk":http://www.youtube.com/watch?v=jETXYBcIU0c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Wilka" wytrzymałem 15 minut, więcej nie dałem rady.Toto nie jest film, tylko jakaś masakra w stylu rudnych spraw" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Heheh, aż tak? :) Jutro luknę. Tutaj masz wątek o Wilku": http://odkrywca.pl/kielce-film-o-wilku-kruszelnickim,758617.html#758617 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Wy... zboczeni jesteście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nahen Napisano 25 Październik 2017 Share Napisano 25 Październik 2017 Teraz TVP ma dostać rekompensatę od państwa za nie płacony abonament od 2015 do 2017 to będzie wysyp produkcji wyklęto-narodowościowo-martyrologiczno-bohaterskich... i na pewno najwyższych lotów jeżeli chodzi o aktorstwo, reżyserię i produkcję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 A wszystko na poziomie czasu humoru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 Albo miasta44... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 Panowie... nie, że obrzydliwy jestem, ale jem pizzę i chciałbym to w spokoju zrobić.A Wy takie rzeczy podajecie.. tfu tfu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 Pizza? Nie szpanuj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 pomylił z cebularzem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Październik 2017 Share Napisano 26 Październik 2017 Z czosnkiem, a nie z cebulą...Szkoda, że śledzi nie lubię... ale gęsina- miód malina orzeszki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.