Czlowieksniegu Napisano 9 Styczeń 2017 Autor Napisano 9 Styczeń 2017 ale bez przyjemności i z obrzydzeniem, poszukiwany...Zanim albo sam sobie własną pięścią, albo w Wiadomościach pokażą...Pomysły?
bjar_1 Napisano 9 Styczeń 2017 Napisano 9 Styczeń 2017 Ja bym się nie zgłaszał. Pewnie nie wypuści później z jaskini...
Czlowieksniegu Napisano 9 Styczeń 2017 Autor Napisano 9 Styczeń 2017 Ić sobie...Bo mnie dziś może dobre wychowanie opuścić... I to wrodzone, i to nabyte...
tyfus Napisano 9 Styczeń 2017 Napisano 9 Styczeń 2017 wiedziałem, że w tobie siedzi inny pierwiastek... :P
Czlowieksniegu Napisano 9 Styczeń 2017 Autor Napisano 9 Styczeń 2017 Jakby mało, to jak widzę, jeszcze jakaś zaraza się przyplątała...Muszę zrobić klona dysku, który jest fizycznie uszkodzony, choć jeszcze działa. I teraz się okazuje, że programy do tego wymyślone wyją i nie dają rady, jako ie kompatybilne z Win-32" obojętnie, co to ma znaczyć...
tyfus Napisano 9 Styczeń 2017 Napisano 9 Styczeń 2017 mnie się zesrał też dysk, taki z laptoka, za zewnętrzny mi służył... 10 lat zbierania zdjęć poszło.... w pizfiuuuuu... i brak doktora do reanimacji. do speców od przywracania nie dam, bo się z kasą nie wyrobię za kilka giga odzysku... żal...
Czlowieksniegu Napisano 9 Styczeń 2017 Autor Napisano 9 Styczeń 2017 Widzisz...Pogotowie komputerowe zmartwychwstało go... ale nie ma teraz chętnych, aby zrobić klona lub postawić XP na dysku zewnętrznym i dołożyć do tego JEDEN program.
Swiety82 Napisano 10 Styczeń 2017 Napisano 10 Styczeń 2017 Nadal myślę ze komputer to tylko pretekst ...:P
Czlowieksniegu Napisano 10 Styczeń 2017 Autor Napisano 10 Styczeń 2017 Chciałbyś...Ale pamiętaj- Ty stary i brzydki jesteś... no i na komputerach się nie znasz :-(
sonicsquad Napisano 10 Styczeń 2017 Napisano 10 Styczeń 2017 Skoro dysko postawiony na nogi czyli bad sectory usunięte i dane relokowane t w czym problem przenieść na inny dysk? Chyba ze chcesz prawdziwy klon wraz z systemem i programami.Trzeba klonować sector by sector po prostu. http://www.dobreprogramy.pl/XXCLONE,Program,Windows,46518.htmlKorzystałem działa
Swiety82 Napisano 11 Styczeń 2017 Napisano 11 Styczeń 2017 sonic jeśli dysk ma badsectory to kwestia czasu nim cały padnie - wyłączanie komórek na długo nie pomoze. Odzyskanie danych i przekopiowanie to jedyny ratunek, potem dysk na śmietnik
sonicsquad Napisano 11 Styczeń 2017 Napisano 11 Styczeń 2017 dlatego zaleciłem kopiowanie. No chyba że Yeti chce klona z systemem.
viator01 Napisano 12 Styczeń 2017 Napisano 12 Styczeń 2017 Czlowieksniegu (15603 / 833) 2017-01-09 18:33:05Nie sądzę, żeby Cie było stać tera na dobrego z Wrocławia - wiem, bo wysyłałem dysk do odzyskiwania danych i kopiowania tamże właśnie :(Ale można by samemu popróbować, tylko trzeba wiedzieć:1. Z jakiego na jaki dysk chcesz przenosić (HDD, SSD)?2. Jaki system (XP?) jest na dysku?3. Czy jest możliwość podłączenia dwóch dysków do komputera jednocześnie?
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Napisano 12 Styczeń 2017 1/ Stary dysk ma problem z głowicą- w każdym momencie może definitywnie pokazać komunikat Pocałuj mnie w ..."2/ Stary dysk jest postawiony na XP3/ Próbowałem fefnaście różnych programów- w większość, przy próbie instalacji pojawiał się komunikat, że Nie jest zgodny z Win-32" obojętnie co miałoby to znaczyć.4/ Nowy może być niemalże dowolny, z tym że najlepiej dla mnie byłoby to sklonować na zewnętrzny.5/ A dziś, dodatkowo, ubawiłem się jak norka- próbowałem kupić używany laptop, parametry w zasadzie bez znaczenia, ale z zainstalowanym XP. I zonk... Win7, Win8, Win10 do wyboru do koloru... XP nie ma, można zainstalować za co łaska, nie mniej niż...Grhhhhhh....
Jacek Dąbrowski Napisano 12 Styczeń 2017 Napisano 12 Styczeń 2017 Nie wiem , nie znam się , nie orientuję , zarobiony jezdem. Ale.... Jak mi truchło padło to podpowiedzieli mi dobrzy ludzie tak :1 padło do torebki foliowej.2 na noc do zamrażarki3 rano pod kompa i kopiuj.Oczywiscie , banan na mojej niewyjsciowej facjacie był ..... (każdy może wpisać co chce).No cóż , zrobiłem jak mówili i ....... szlag mnie trafił , załadziało.Pozdrawiam
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Napisano 12 Styczeń 2017 Jacuś....Mi ten i dysk, i komp jest... niepotrzebny. Nowe już stoją w sieć powiązane.Ja muszę z niego jeden program odzyskać/przeinstalować na nowy dysk. Tyle, że ten nowy MUSI mieć XP i tu problem :-(
kapuchy Napisano 12 Styczeń 2017 Napisano 12 Styczeń 2017 troszkę uporządkujmy, bo teraz to jak w ustawie skarbowej - nikt nic nie wie.Chcesz zrobić klona dysku, na którym hula XP i interesująca Cię aplikacja, ze względu na to, że powtórna instalacja na świeżo na innym dysku wymusi ponowną autoryzację?Klonowanie - Partition manager lub podobny prog - spowoduje, że uszkodzone sektory też zostaną sklonowane. Przy czym po klonowaniu może się okazać , że aplikacja i tak mówi - cmoknij mnie" - bo autoryzacja jest liczona nie z samego dysku, ale z kilku komponentów kompa.
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Napisano 12 Styczeń 2017 Nie....1/ Jest umierający dysk z XP i pewnym programem.2/ Zarówno XP jak i program są w pełni legalne i mam płyty instalacyjne.3/ Pointa- postawienie XP + instalacja programu na nowym dysku- zrobienie klona 1:1 na nowym dyskuPrzy czym, dla wygody, nowy dysk = dysk zewnętrzny
kapuchy Napisano 12 Styczeń 2017 Napisano 12 Styczeń 2017 To nie bardzo łapię, gdzie problem ...masz sprzęt i masz soft, tworzysz partycję na nowe XP i aplikację, sadzasz XP, odpalasz soft klonujący, stary dysk klonujesz jako kolejna partycję, sadzasz aplikację i po ptokach...
kapuchy Napisano 12 Styczeń 2017 Napisano 12 Styczeń 2017 I bądź tu człowieku uczynić dla futrzaka... znaczy bez gwałtu się nie da...
Czlowieksniegu Napisano 12 Styczeń 2017 Autor Napisano 12 Styczeń 2017 Kapuchy- ja nawet nie stara się zrozumieć, co Ty mi tłumaczysz...Że nie wspomnę o wprowadzenie tego w życie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.