predi888 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 Jakoś tych mega handlarzy zabytkami nie widać w policyjnych rękach."Może najpierw zaczynają od płotek" ;)
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Nie wiem, musi masz tam jakichś super policjantów. Bo ja znam przypadki, gdzie zatrzymywano np. szkolne monolity mauserowskie, które podczas ekspertyzy" cięto, by sprawdzić czy w środku nie ma prochu ;)
masorz Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Bardzo możliwe. Ja nie piszę jak generalnie jest a Polsce tylko czego się z pierwszej ręki w tym temacie dowiedziałem.
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 A ten twój policjant to jaka pierwsza ręka"? Komendant wojewódzki?
Czlowieksniegu Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Bjar- nie wstydź się i wykonaj telefon do przyjaciela w Warszawie...Ja wiem, że między komendami woj. interpretacje mogą być różne, ale chyba wersji Policmajstra nikt nie będzie kwestionował?
masorz Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 A to musi być komendant żeby udzielić informacji? Zapytałem to mi powiedział co i jak. Jak sobie chcesz to możesz wierzyć że zaraz wszystkim wejdą do domu bo jest zorganizowana nagonka. No chyba, że komendant powie ze nie ma.Mam info w tej sprawie więc się wypowiedziałem ,żeby inni czytelnicy mogli z tej wiedzy jakoś skorzystać. Wiadomo że to nie oficjalne stanowisko rzecznika ale do myślenia może dać.Pozdr
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Jak sobie chcesz to możesz wierzyć że zaraz wszystkim wejdą do domu bo jest zorganizowana nagonka"- daleki jestem od tego.
predi888 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Napisano 9 Listopad 2016 a cyrk trwa dalej http://pinczow.com/2016/11/09/archeolog-amator-nielegalnie-szukal-skarbow-grozi-mu-5-wiezienia/
viator01 Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Takie skarby!A szczególnie te gwoździe. Bezcenne dziedzictwo kulturowe.
IdeL Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 No fantastyczne znaleziska - kupka złomu, dwie podkowy, jakaś kotwa czy zawias i garść boratynek.Rzeczywiście, gość dopuścił się przestępstwa...
woytas Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 Są podkowy - gdzie jest koń?Może o niego chodzi?
szutnik Napisano 9 Listopad 2016 Napisano 9 Listopad 2016 A może Mały się boi? Daleki jestem od wierzeń w teorie spiskowe , ale wybaczcie , bomba z saletry i szybkowara w wykonaniu studenta II roku chemii (sic!) , tudzież bomba zapalająca z łapek anarchistów " bez prawa wybuchu ;). Takie info. oraz coraz częstsze wjazdy na chatę powodują ,że czuję się jakbym sam oberwał bembą .Dla odreagowania DKK - http://www.youtube.com/watch?v=TqCqDUknkXQ
predi888 Napisano 10 Listopad 2016 Autor Napisano 10 Listopad 2016 Szutnik, mi bardziej pasuje teoria o podreperowaniu" budżetu po 500+ i lepszych statystykach policji, ale to taka moja próba usprawiedliwienia tego co się dzieje.
bjar_1 Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 E tam... Archeonagonka ot co. A że po polach masa ludzi z piszczałkami, to zawsze kogoś złapią na gorącym uczynku.
IdeL Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Też tak myślę, że standard. Łapią jak zwykle i tyle. Kilka razy miałem bliskie spotkania z chłopaczkami z blachą i w ramach wymiany zdań, zawsze padało - u nas w komisariacie też taki jeden chodzi z piszczałką".Rządy mamy jakie mamy i nic nie zdziwi jak nagle zrobią nagonkę na łysych lub takich z problemami ortodontycznymi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.