predi888 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Share Napisano 9 Listopad 2016 Jakoś tych mega handlarzy zabytkami nie widać w policyjnych rękach."Może najpierw zaczynają od płotek" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Nie wiem, musi masz tam jakichś super policjantów. Bo ja znam przypadki, gdzie zatrzymywano np. szkolne monolity mauserowskie, które podczas ekspertyzy" cięto, by sprawdzić czy w środku nie ma prochu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masorz Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Bardzo możliwe. Ja nie piszę jak generalnie jest a Polsce tylko czego się z pierwszej ręki w tym temacie dowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 A ten twój policjant to jaka pierwsza ręka"? Komendant wojewódzki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Bjar- nie wstydź się i wykonaj telefon do przyjaciela w Warszawie...Ja wiem, że między komendami woj. interpretacje mogą być różne, ale chyba wersji Policmajstra nikt nie będzie kwestionował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masorz Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 A to musi być komendant żeby udzielić informacji? Zapytałem to mi powiedział co i jak. Jak sobie chcesz to możesz wierzyć że zaraz wszystkim wejdą do domu bo jest zorganizowana nagonka. No chyba, że komendant powie ze nie ma.Mam info w tej sprawie więc się wypowiedziałem ,żeby inni czytelnicy mogli z tej wiedzy jakoś skorzystać. Wiadomo że to nie oficjalne stanowisko rzecznika ale do myślenia może dać.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Jak sobie chcesz to możesz wierzyć że zaraz wszystkim wejdą do domu bo jest zorganizowana nagonka"- daleki jestem od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 9 Listopad 2016 Autor Share Napisano 9 Listopad 2016 a cyrk trwa dalej http://pinczow.com/2016/11/09/archeolog-amator-nielegalnie-szukal-skarbow-grozi-mu-5-wiezienia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Takie skarby!A szczególnie te gwoździe. Bezcenne dziedzictwo kulturowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 No fantastyczne znaleziska - kupka złomu, dwie podkowy, jakaś kotwa czy zawias i garść boratynek.Rzeczywiście, gość dopuścił się przestępstwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Są podkowy - gdzie jest koń?Może o niego chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Koń dwunożny? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 A może Mały się boi? Daleki jestem od wierzeń w teorie spiskowe , ale wybaczcie , bomba z saletry i szybkowara w wykonaniu studenta II roku chemii (sic!) , tudzież bomba zapalająca z łapek anarchistów " bez prawa wybuchu ;). Takie info. oraz coraz częstsze wjazdy na chatę powodują ,że czuję się jakbym sam oberwał bembą .Dla odreagowania DKK - http://www.youtube.com/watch?v=TqCqDUknkXQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szutnik Napisano 9 Listopad 2016 Share Napisano 9 Listopad 2016 Idel odpierwiastkuj się od Romana ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
predi888 Napisano 10 Listopad 2016 Autor Share Napisano 10 Listopad 2016 Szutnik, mi bardziej pasuje teoria o podreperowaniu" budżetu po 500+ i lepszych statystykach policji, ale to taka moja próba usprawiedliwienia tego co się dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 E tam... Archeonagonka ot co. A że po polach masa ludzi z piszczałkami, to zawsze kogoś złapią na gorącym uczynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 10 Listopad 2016 Share Napisano 10 Listopad 2016 Też tak myślę, że standard. Łapią jak zwykle i tyle. Kilka razy miałem bliskie spotkania z chłopaczkami z blachą i w ramach wymiany zdań, zawsze padało - u nas w komisariacie też taki jeden chodzi z piszczałką".Rządy mamy jakie mamy i nic nie zdziwi jak nagle zrobią nagonkę na łysych lub takich z problemami ortodontycznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.