Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie , po prostu z okazji 100- Lecia Flotylli Rzecznej pojawiają sie różne foldery, zaproszenia ect robione w  różnych formiach . W tym przypadku kilka starych zdjęć zrobiono ala zatrzymane w kadrze ... Tak, że nie tym razem, ale ja również jestem optymistą. Może po latach, za rok, za dzień, za chwilę ? 

Napisano (edytowane)
  W dniu 17.07.2020 o 07:32, formoza58 napisał:

Tak, że nie tym razem, ale ja również jestem optymistą. Może po latach, za rok, za dzień, za chwilę ? 

Expand  

Ja też mam taką nadzieję, może gdzieś w "Stanach" lub "za Bugiem" odnajdzie się zaginiona "Gwiaździsta Eskadra"? choć to temat nie marynarski tylko powietrzny ale musiałem o tym napomknąć.

Edytowane przez Edmundo
Napisano

O tak, oby za naszego życia " słowo stało się ciałem" i " Gwiaździsta Eskadra" sfrunie nam na ekrany ? ... Była kiedyś " Dyplomatyczna żona" z 1937 roku. W niemieckiej i naszej wersji. Nasza nie zachowała się, niemiecka tak. Tyle, że wersja dotyczyła nie tylko głosu, ale 100- towej różnorodnosci obsady aktorskiej. W naszej wystepowała moja kochana Helena Grossówna, która przerosła tanecznie i temperamentem nawet Lodę Halamę w " Manewrach miłosnych"  I w tym przypadku równiez jestem optymistą ?  

Napisano (edytowane)

Ja również, choć mam przypuszczenie.

W dniu 18.07.2020 o 06:39, formoza58 napisał:

Fajnie, będzie już wtedy komplet zeszytów w temacie jednostek Flotylli.

Expand  

W sumie to kutry są już opisane. Ciekaw jestem co nowego.

Nie twierdzę że się na tym znam, ale dotychczasowe opracowania na ich temat ?.

Edytowane przez ptasznik
Napisano (edytowane)
  W dniu 18.07.2020 o 13:43, formoza58 napisał:

Był tom 45 o " Nieuchwytnym" i KU- 30, oraz tom 177 o kutrach meldunkowych. Może jakiś o kutrach przeoczyłem?

Expand  

Był także Tom 76 "Lekkie kutry uzbrojone Flotylli Pińskiej" autorstwa M. Borowiaka.

Edytowane przez Edmundo
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...